Egyszerre 15 eszközt csatlakoztathatunk a BlitzWolf BW-TH15 elosztóba, aminek köszönhetően a laptopunkból, asztali számítógépünkből csak egy portot foglal majd el, de számtalan más eszközt köthetünk hozzá, akár még a notebookunkat is feltölthetjük róla.

BlitzWolf BW-TH15 17-in-1 USB C Docking Station teszt 4

BlitzWolf BW-TH15 17 in 1 USB HUB ezüstszínű alumínium házat kapott, ahogyan a gyártó korábbi USB elosztói is. Ez nem csak letisztult megjelenést kölcsönöz számára, de nem kelt bazári hatást még egy drága laptop mellé téve sem a fém burkolatnak köszönhetően. Az elosztó 12.9 x 11.5 x 6.4 centiméteres méretekkel rendelkezik, a talpán szellőzőnyílást és az alsó részt teljesen lefedve gumírozott borítást kapunk, amelynek köszönhetően az asztal felületét sem karcoljuk össze és csökkenti az asztalon való csúszkálás esélyét is.

BlitzWolf BW-TH15 17-in-1 USB C Docking Station teszt 2

Olvastad már a NAS tesztünket?

ASUSTOR Drivestor 4 Pro teszt – ARM-es NAS négy lemezzel

A számítógépünkhöz csak az elosztó USB-C csatlakozóját kell kötnünk, amely máris számos portra bővíti ki a lehetőségeinket. Az univerzális portnak köszönhetően analóg és digitális adatfolyam is használható, de a hub-on keresztül még a laptopunkat is feltölthetjük róla. Ennek köszönhetően egy porton folyhat az adatáramlás és az energiaátvitel is. Ennek köszönhetően a PD (Power Delivery) protokollt támogatja, amin keresztül maximálisan 100 wattot képes felvenni. Ehhez egy külső töltőadapterre van szükség (én a gyártó 100 watt leadásra képes töltőjét használtam) amit a HUB-hoz kell csatlakoztatni, hogy a HUB a laptop felé egy másik USB-C kimenetén leadja a 65 wattot a töltéshez és az adatok átviteléhez (35 wattra van szükség a HUB működéséhez, ha minden csatlakozóját használjuk).

BlitzWolf BW-TH15 17-in-1 USB C Docking Station teszt 1A BlitzWolf BW- BW-TH15 számos aljzattal rendelkezik és az USB-C portnak köszönhetően szinte minden eszközzel használható. A PD töltéshez és a HDMI vagy DisplayPort képmegjelenítéshez természetesen ezzel kompatibilis eszközzel kell rendelkeznünk, hogy a töltést, adatátvitelt és a videómegjelenítést is egy kábelen keresztül lehessen megoldani.

BlitzWolf BW-TH15 17-in-1 USB C Docking Station teszt 3

Csatlakozók közül a következőket találjuk meg rajta:

 • 2 HDMI (4K@60Hz),
 • 1 darab DisplayPort 4K@60Hz,
 • 4 darab USB-C 2 x 5Gbps/2 x 10Gbps,
 • 3 darab USB 3.0 5Gbps,
 • 1 darab USB 3.1 10Gbps,
 • 1 darab USB-C 3.2 Gen2 for HOST 65 wattos töltés leadás,
 • 1 darab USB-C PD 100 wattos töltés felvétel,
 • 1 darab RJ45 1000Mbps,
 • 1 darab Micro SD 4.0,
 • 1 darab SD 4.0,
 • 1 darab 3.5mm Audio,

A HDMI csatlakozás maximális felbontása 4K@60Hz lehet, ahogyan a DisplayPort csatlakozón keresztül is elérhető a 4K@60Hz. Ennek köszönhetően akár egy régebbi monitort is hozzáköthetünk a laptopunkhoz. De a csatlakozóknak hála, kiterjeszthetjük a laptop munkafelületét egy második vagy harmadik monitorra is, hogy könnyebben elvégezhessük a munkánkat. De akár klónozhatjuk a megjelenített képet például a TV-re kötve az esti filmezéshez is.

A korábban tesztelt DERE laptopom nem támogatta a töltés funkciót a BlitzWolf HUB-ján keresztül, azonban a HP 650 G4 típusú laptopom felismerte és nem csak a töltést volt képes felvenni a HUB-ról, de az USB eszközeimet és a DisplayPort kábelen keresztül a 32 hüvelykes KTC monitoromat is sikerült rákötnöm. Ez pedig óriási könnyebbség, hogy a laptopot nem is kell nyitva hagynom, elég azt letennem az asztal egyik szélére, hiszen a HUB-ra egeret, billentyűzetet, monitort, hangszórót, pendrive-ot, külső meghajtót is ráköthetek úgy, hogy még a gigabites LAN kábelt is hozzácsatlakoztatom.

BlitzWolf BW-TH15 17-in-1 USB C Docking Station2 teszt (1 of 2)

BlitzWolf BW-TH15 17-in-1 USB C Docking Station2 teszt (2 of 2)

Az USB portokat egy gyors Samsung SSD-vel mértem le, ahol a legnagyobb adatátviteli sebesség 457MB/s olvasási és 463MB/s írási sebességet nyújtott a CrystalDiskMark alkalmazásban, 1GB méretű fájl olvasása/írása esetén.

A vezetékes LAN sebességet nézve a speedtest.net oldala 923MB/s letöltési sebességet mért. A feltöltésem a szolgáltató által 25MB/s-re van korlátozva, így ott ez az eredmény a maximumot, 27MB/s tempót hozott. Ugyanezt a tempót mértem akkor is, amikor a LAN kábel nem a BW-TH15-be, hanem közvetlenül a géphez volt csatlakoztatva. Akik ultrabook-ot használnak, amin nincs LAN csatlakozó, azok így is elérhetik a vezetékes net adta előnyöket. Ez főleg akkor jön jól, ha diagnosztikai munkánk lenne egy esetleges hiba okán, a BlitzWolf terméke ilyenkor is remekül működik.A microSD és SD memóriakártya tempója meglepően gyorsabb volt, mint a korábbi BlitzWolf elosztóm esetében. A korábban készített fotók és videók másolásánál a 80MB/s-os tempót is el tudtam érni. A gyártó korábbi elosztója csak ennek a sebességnek a felével volt képes dolgozni.

A BlitzWolf BW- BW-TH15 egy hiánypótló eszköz. A DERE laptopommal csak az adatátvitel működött a töltés nem, de a HP laptop csúcsra járatta a HUB összes funkcióját, így az könnyen látható, hogy nem minden laptop tudja kezelni az elosztó által nyújtott protokollokat és szolgáltatásokat.

A BW-TH15 Számos csatlakozási móddal, így akár egy ultrabook-ot is teljesértékű asztali gépként használhatunk. Számos perifériát ráköthetünk, egeret, billentyűzetet, plusz monitort és használhatjuk az USB portjait és a LAN csatlakozóját, amellett, hogy memóriakártyát is használhatunk. Mind-mind pedig egyetlen eszközön keresztül érhető el, ami remek megoldás. A BlitzWolf BW-TH15 mindenkinek ajánlott, hogy egyetlen USB Type-C portot használva számos külső eszközt köthessünk rá. Így a laptopunk többi portja megmaradhat más eszközök csatlakoztatására, ami a mai modern notebook-ok szűkösen mért USB-C portjait tekintve hiánypótló megoldás.

A BlitzWolf BW-TH15 a cikk megjelenésekor 97$-ba kerül az előrendelői akcióban, ami valljuk be őszintén nem kevés érte, de még mindig sokkal olcsóbb, mintha a számos kiegészítőt és átalakítót kellene beszereznünk. Így pedig egy laptophoz csatlakoztatott kábellel, minden funkciója elérhetővé válik.

BlitzWolf BW-TH15 USB HUB

További USB HUB-ok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás