A KTC H32S17 32 colos, 165 Hz-es gamer monitora már jó ideje birizgálta a fantáziámat, így végre sikerült beszerezni ezt a 32 colos modellt, mielőtt megint azt tapasztaltam volna, hogy elfogytak a készletek. Ez néha előfordul, de nem is érthetetlen okokból, hiszen népszerű a gyártó megjelenítője a specifikációit megspékelő HDR10.

KTC H32S17 32 inch gamer monitor teszt (2 of 13)

Az óriási doboz vaskos, hiszen egy ívelt panelnek kell benne elférnie, de szerencsére jól kibélelték így nem kell tartanod a szállításból adódó sárüléseknek, így sérülésmentesen érkezett meg az európai raktárból rendelt megjelenítő. A táp mellett DisplayPort kábel érkezett, HDMI nem jár a csomagban.

KTC H32S17 32 inch gamer monitor teszt (3 of 13)

Gamer jellege a külsejében csak a hátlapi piros csíkban mutatkozik meg. A monitor összeállítása nagyon hamar megvan, köszönhető az egyszerű összeszerelésnek, hiszen csak a „V” alakú állványra kell felhelyezni talpat, majd az egészet rá kell illeszteni a monitor hátuljára. Kábelvezető bújtatót nem kapunk, mint a H27T22 modell esetében és a mozgathatósága is korlátozott nagy mérete miatt. Míg a 27 hüvelykes változat pivot módban is használható volt, addig az ívelt 32 colos csak -5/+15 fokos dőlésszög állításra lehetséges. 

Csatlakozók közül a következőket találjuk meg rajta:

 • 3.5 mm-es jack audio kimenet,
 • 2 x Displayport 1.2 (2560×1440@165Hz),
 • 1 x HDMI port 2.0 (2560×1440@144Hz),
 • USB port a firmware frissítéshez,
 • Tápcsatlakozó,

KTC H32S17 32 inch gamer monitor csatlakozó

A monitorhoz mellékelt adapter a rajta található adatok alapján 65 wattos teljesítményt képes leadni, de szerencsére nem ennyit vesz fel a monitor. Ezt az értéket csak HDR módban, maximális fényerővel közelíti meg.

A monitor 1500R besorolást kapott, tehát kismértékben ívelt panellel van dolgunk. Egyedül az alsó sáv vastagabb a többihez képest, ide került a gyártó logója és jobboldalra egy kék/piros állapotjelző LED. Az előző változatnál is látott pöcök beállítógombot használja ez a modell is, ami a monitor hátuljának jobb alsó felében kapott helyet. Ez az egygombos vezérlés az LG monitoroknál is megszokást igényelt, így itt is szokni kell a funkciók használatának módosítását a menüben barangolva. A menü részletes és a beállítások végletekig messzemenően testreszabhatók.

A 32 colos KTC H32S17 HVA panellel érkezik, ami támogatja a FreeSync Premium és G-Sync technológiákat, illetve 165Hz-es képfrissítéssel, 3000:1 kontrasztaránnyal és 3ms válaszidővel rendelkezik. A betekintési szög 178 fokos, a 3ms-os válaszidő nagyobb, mint a 27 hüvelykes modellnél, de ember legyen a talpán, aki észreveszi a különbséget 1ms vagy 3ms között. 

A KTC H32S17 paraméterei:

 • Panel mérete: 32 col,
 • Panel típusa: HVA,
 • Képarány: 16:9,
 • Háttérvilágítás: ELED,
 • Felbontás: 2560×1440 pixel (1440p),
 • Képfrissítés: 165Hz,
 • Betekintési szög: horizontálisan és vertikálisan is 178°,
 • Fényerő: 250 cd/m² (min.), 300 cd/m²,
 • Kontrasztarány: 3500:1,
 • Válaszidő: 3ms,
 • Színskála (lefedettség): 85% NTSC, 99% sRGB,
 • AMD FreeSync Premium és G-Sync kompatibilitás, alacsony kékfény kibocsájtás, HDR üzemmód, MPRT üzemmód

Ezen tulajdonságok fényében látható, hogy beállítható a HDR mód, amivel élénk színeket és nagy dinamikatartományt kapunk, de bekapcsolása után kalibráció szükséges vagy a monitor vagy a Windows HDR beállításával, hogy minden szín, fényerő a helyén legyen. A 300 nit fényerő számomra elegendő, a fényerősség skála 65%-án használom. A Windows azt jelzi, hogy nem található HDR tanúsítvány, de HDR módra váltva megkapjuk az élénkebb színeket és a rendszer is kijelzi a „Nagy dinamikatartomány (HDR) módot, amely bekapcsolásával éjszakai használatkor 40%-os erősségen, nappal 50%-os fényerőn volt számomra ideális. Nekem színkalibrációra volt szükségem a HDR módba váltás után, hogy olyan színeket kapjak, amilyeneket szeretnék. De ez pár perc alatt megvan a Windows beállításainak köszönhetően.

32 colos KTC HDR

A monitor kontrasztaránya nem olyan nagy, mint egy OLED panelnek, de a kategóriában megfelelőnek mondható az 3000:1-es érték. Egy fekete képet megjelenítve feltűnik, hogy hol van az IPS panel háttérvilágítása, bár ez a legtöbb monitornál felfedezhető.

KTC H32S17 32 inch gamer monitor teszt

Egy játékra szánt monitor esetében fontos a válaszidő és a képfrissítés frekvenciája is. Míg előbbi 3ms, addig utóbbi maximum 165Hz lehet DP portot használva. A képfrissítés 60, 75, 120, 144 és 165Hz-es lépésekben választhatók ki. A legnagyobb képfrissítéshez már DP kábelt kell használni, HDMI-vel 144Hz lesz a legmagasabb érték 2560×1440 pixeles felbontáson. Extraként a monitor olyat is tud, hogy beállítható a képfrissítés kijelzése a monitor jobb felső sarkában. Bármelyik két nagy videókártya gyártó megoldását is használnánk, biztosítva van a képfrissítésnek megfelelő képkocka küldése a GPU-tól a monitorig a FreeSync és G-Sync funkciónak köszönhetően.

A 32 colos panel matt borítással rendelkezik, betekintési szögei jók, minden oldalról jól látható a rajta megjelenített tartalom. Kékfény szűrővel is ellátták, amit a menüből négy lépésben állíthatunk be a nekünk megfelelő opcióra. Szabályozható a képarány, színhőmérséklet, kontraszt, fényerő, élesség, gamma.

Saját sémát választva közvetlenül a monitorról alíthatók az RGB színskála értékei. A méretes, talpal együtt 711mm×422.7mm×106.1 milliméteres megjelenítő nem kapott beépített hangszórókat, de szerencsére cserébe van 3.5 milliméteres jack csatlakozónk, hogy fejhallgatót vagy hangszórót használjunk. A firmware frissítésre alkalmas USB port akár külső hangszóró energiaellátáshoz is használható.

Irodai alkalmazások használata közben, filmnézés alkalmával, de még játékok közben sem találtam kivetnivalót a KTC monitorában. A 165Hz-es képfrissítés remek dolog, tényleg tudja a monitor. Már csak olyan hardverrel kell rendelkeznünk, ami játékok közben ki is hajtja a megjelenítőt a 1440p-s felbontáson. A remek árazása miatt, best buy vétel és szerencsére nem kell sokat várni, hogy megérkezzen, hiszen az európai raktárnak köszönhetően csak pár munkanap a szállítás. Mind a 24, a 27, mind pedig a 32 hüvelykes ívelt monitor is remek lett. A cikk írásának pillanatában a 1440p-s 27 colos KTC H27T22 89 ezer forintba kerül, az ívelt 32 colos 1440p-s modellért csak 86 ezer forintot kérnek.

Ívelt 32 colos KTC H32S17 165Hz gamer monitor

🔹Kupon:ISENATV

27 colos KTC H27T22 165Hz gamer monitor

🔹Kupon:HHH27T22

A KTC összes monitora

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás