A Sandberg haladva a korral, egy NVMe és SATA csatlakozóval ellátott klónozóval jelentkezett, amellyel már könnyen megoldható a korábbi SSD vagy HDD meghajtónk tartalmának duplikálása a hipergyors NVMe SSD-re. De a tudása nem merül ki ebben.

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA teszt (1 of 12)

Korábban már járt nálunk Sandberg termék, a dán gyártó friss eszközével otthoni vagy kisebb céges környezetben is klónozhatók a meghajtók, illetve dokkolóként külső NVMe és 2.5/3.5 inches SATA HDD vagy SSD kezelésére is alkalmas.

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA teszt (2 of 12)

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA teszt (6 of 12)A kék keretes dobozban 12 voltos európai szabványú fejjel ellátott adaptert és USB-C/USB-C kábelt kapunk, amely átalakítóval is rendelkezik, hogy USB-A eszközzel is használni lehessen. A leírás mellett megtaláljuk a Sandberg klónozóját, amelyen megtalálható a 2230, 2240, 2260 és 2280-as SSD meghajtókat fogadó NVMe csatlakozó. Ezek rögzítéséhez három darab gumi fület is kapunk, hogy a meghajtó méretéhez illeszkedve stabilan tartsa azt a dokkolóban. Oldalán a SATA adat és tápcsatlakozót találjuk, ide helyezhetjük a 2.5 vagy 3.5 hüvelykes SSD vagy HDD-ket.

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA teszt 1

Az érdekesség a kezelőszerveknél kezdődik, itt található a tápcsatlakozó, állapotjelző és SATA/NVMe meghajtók működését jelző ledek. Mellette egy USB-C port, hogy az eszközt PC-hez köthessük, illetve a klónozás folyamatjelzője, amely 25%-os leosztásban ad visszajelzést a klónozási folyamatról. Az oldalsó kapcsolóval a két meghajtó között válthatunk, hogy SATA-ról NVMe-re vagy NVMe-ről SATA meghajtóra klónozzunk.

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA teszt (11 of 12)

A tápot csatlakoztatva és a meghajtókat behelyezve, az eszközt bekapcsolva felvillannak a SATA és NVMe visszajelző ledek. A kapcsoló kiválasztásával beállíthatjuk a klónozás irányát és a Clone gomb nyomva tartásával felvillannak a százalékjelző ledek, ami után a Clone gomb ismételt megnyomásával elkezdődik a folyamat. Az első tesztben a cél egy 500GB-os Samsung 970 EVO Plus SSD volt. Forrásként 480GB-os SATA SSD-vel és 320GB-os SATA HDD-vel is kipróbáltam a Sandberg termékét. A cél NVMe SSD-re még partíciót sem készítettem, így indítottam el a folyamatot.

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA teszt (7 of 12)

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA teszt (10 of 12)A képeken látható, hogy a 320GB-os HDD teljes partícióját elkészítette és átklónozta a teszt fájlt is, így mind a két meghajtó azonos kapacitással rendelkezett, a fennmaradt hely nem került kiosztásra az SSD-n. Ez a folyamat majdnem 1.5 órán át tartott, ami valószínűleg azért lehet, mert minden bitet, ami a forráson volt, klónozott az SSD-re. Így akár kis adatunk van, akár nagy, egy 320GB-os HDD-ről minden esetben ennyi időre volt szükség, mire az adatokat duplikálta. Ez a folyamat természetesen visszafelé is megoldható, azonban arra kell figyelni, hogy a cél meghajtó mérete ne legyen kisebb, mint a forrás meghajtóé.

sandberg lemezkezelő sandberg totalcmd

Ha az eszközhöz csatlakoztatjuk a mellékelt USB-C adatkábelt, akkor egy PC-vel a klónozóhoz csatolt mind a két meghajtó láthatóvá válik. Ezzel a megoldással könnyen hozzáférhetünk az adatokhoz, nem kell egy külön USB-s SSD vagy HDD házat beszereznünk azok kezeléséhez. Az USB-n történő átviteli sebesség lassabb, mintha egy számítógépbe szerelnénk be az NVMe meghajtót, de a CrystalDiskMark által mért, 1GB méretű fájlátvitel tesztje során 2072MB/s olvasási és 1665.73MB/s írási adatot kaptam, ami több, mint elegendő, ha a Sandberg dokkolóján át szeretnénk fájlokat mozgatni egy külső meghajtóra.

Samsung 970 EVO PLUS USB crystaldiskmark

A Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA beváltotta azt, amit a gyártó ígért. Személy szerint többször fogom használni külső meghajtó kezelésére, mint klónozásra, hiszen így sem az asztali PC-t nem kell megbontanom, de ha egy laptoppal szeretnék egy külső meghajtót kezelni, akkor még egyszerűbb, hogy csak egy USB kábelt kell a kívánt eszközhöz csatlakoztatnom. Az asztali PC-m másodlagos SSD-je SATA csatlakozású, de tervben van egy 1 vagy 2TB-os NVMe modell beszerzése. Ehhez pedig kiválóan alkalmas lesz a Sandberg klónozója, hogy a meghajtót egy nagyobb méretű adattárolóra másoljam. A fennmaradt területre pedig egy új partíciót létrehozva, egy másik meghajtót készíthetek, amin az alkalmazásaimat tárolhatom. A Sandberg terméke hozta azt, amit elvárhatunk tőle, így amennyiben szükség van egy NVMe klónozóra, ami dokkolóként is működik, jó választás a gyártó terméke.

Sandberg USB 3.2 Cloner and Dock for M2 + NVMe + SATA

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás