Egyszerre 11 eszközt csatlakoztathatunk a BlitzWolf BW-TH8 elosztóba, aminek köszönhetően a laptopunkból csak egy portot foglal majd el, de számtalan más eszközt csatlakoztathatunk hozzá, akár még a notebookunkat is feltölthetjük róla.

BlitzWolf BW-TH8 11 in 1 USB HUB -10  Az ezüstszínű HUB alumínium házat kapott, ami nem csak letisztult megjelenést kölcsönöz számára, de nem kelt bazári hatást még egy drága laptop mellé téve sem. Az elosztó 12.2 x 4.5 x 1.4 centiméteres méretekkel rendelkezik. Alul két gumi talpat találunk, amivel a fémfelületeket sem karcoljuk össze és csökkenti az asztalon csúszkálás esélyét is.

Port spórolásból jeles

A számítógépünkhöz csak az elosztó Type-C csatlakozóját kell csatlakoztatunk. Az univerzális portnak köszönhetően analóg és digitális adatfolyam is használható, de a hub-on keresztül még a laptopunkat is feltölthetjük. Ennek köszönhetően egyazon porton folyhat az adatáramlás és az energiaátvitel is. Ennek köszönhetően a PD (Power Delivery) protokollt támogatja, amin keresztül maximálisan 20V/5A, azaz 100W áramerősség vihető át rajta keresztül a laptopunk felé.

BlitzWolf BW-TH8 11 in 1 USB HUB -1

A BlitzWolf BW-TH8 számos aljzattal rendelkezik és a Type-C portnak köszönhetően szinte minden eszközzel használható, legyen az MacBook, iPad Pro, Xiaomi, Huawei vagy bármilyen más laptop. A PD töltéshez természetesen ezzel kompatibilis eszközzel kell rendelkeznünk, hogy a töltést is egy kábelen keresztül lehessen megoldani.

Csatlakozók közül találunk rajta:

  • 2 darab USB 3.0 portot,
  • 2 darab USB 2.0 port,
  • 1 darab SD kártyaolvasót,
  • 1 darab micro SD kártyaolvasót,
  • 1 darab HDMI portot,
  • 1 darab VGA portot,
  • 1 darab Type-C portot,
  • 1 darab RJ45 portot,
  • 1 darab 3.5mm jack csatlakozót is.

BlitzWolf BW-TH8 11 in 1 USB HUB -4

A VGA csatlakozás maximális felbontása 1080p lehet, a HDMI csatlakozón keresztül pedig elérhető a 4K@30Hz is. Ennek köszönhetően akár egy régebbi monitort is hozzáköthetünk a laptopunkhoz. De a HDMI csatlakozónak hála, kiterjeszthetjük a laptop munkafelületét egy második monitorra, hogy könnyebben elvégezhessük a munkánkat. Vagy klónozhatjuk a megjelenített képet például a TV-re kötve.

BlitzWolf BW-TH8 11 in 1 USB HUB -9

Az USB portokat egy gyors BlitzWolf BW-UP3 pendrive és egy szintén a gyártó által készített külső SSD meghajtóval próbáltam ki. Nagyon szeretem ezeket a termékeket, főleg a pendrive a kedvencem, hiszen nagy tárhelykapacitással és rettentő nagy sebességgel rendelkezik. Először az USB 3.0 csatlakozón keresztül próbáltam ki a pendrive-ot, amivel a CrystalDiskMark 447mb/s olvasási és 229mb/s írási sebességgel jutalmazott. Az SSD meghajtóval majdnem hasonló sebességet értem el, de ott az írás is gyorsabb volt a 450mb/s olvasás és 441mb/s írási sebességnek köszönhetően.

Természetesen egy teszt nem teszt, így a pendrive-ot is a való életben vett írási sebességnek is alávetettem, amivel a Total Commanderrel 182mb/s sebességgel tudtam adatot felmásolni a külső meghajtóra. Ez a tempó nem semmi, egy 1GB méretű fájl másodpercek alatt felkerült a meghajtóra, köszönhető a HUB és a pendrive gyors sebességének. Ezt a kis eszközt mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani. Lassan már egy éve használom és valóban hihetetlen nagy sebességre képes mind olvasás, mind írás tekintetében.

Az USB 2.0 csatlakozó típus már nem mai darab, így ide külső kamerát, egeret, nyomtatót, billentyűzetet ajánlatos kötni, mert a gyors BlitzWolf pendrive is a lassúcska csatlakozón csak a port maximális sebességét, 41/43mb/s írás/olvasási tempóra volt képes. De ezeknek az eszközöknek ez a tempó is több, mint elegendő.

A HDMI csatlakozót is kipróbáltam egy külső monitorral. Ennek köszönhetően megoszthattam az asztalomat, így a laptop kijelzőjén és a monitoron is más-más ablak lehet nyitva, amivel két kijelzőn sokkal könnyebb a munka.

A VGA csatlakozás is tökéletesen ment, a TV-men van egy ilyen port, ennek köszönhetően a FullHD felbontás is megoldható. A LAN gigabites sebességgel rendelkezik. Itthon gigabites letöltés és 25mbps feltöltéssel rendelkezem. A teszt során a letöltésem 617mbps volt a BlitzWolf elosztóján át mérve, a feltöltésem miatt a sebesség majdnem a gyári értéket, 22mbps tempót hozott. Ez is pipa, a letöltési sebesség szerintem több, mint elegendő sokak számára. Viszont akik ultrabook-ot használnak, amin nincs LAN csatlakozó, azok így is elérhetik a vezetékes net adta előnyöket. Ez főleg akkor jön jól, ha diagnosztikai munkánk lenne egy esetleges hiba okán, a BlitzWolf terméke ilyenkor is hadrendbe állítható.

A microSD és SD memóriakártya tempója nem ver földhöz minket, mindkét esetben 29/30mb/s sebességet mértem. Nagy fájlok másolása időigényes ezzel, de legalább hozzáférhetünk az épp fotózott fájljainkhoz a fényképezőgépünk memóriakártyájáról. A 3.5 milliéteres audio kimenet is működik, így analóg hangot is levehetünk a gyártó USB hubról. A PD töltést kompatibilis laptop hiányában nem volt lehetőségem kipróbálni. Bár jó pár laptoppal rendelkezem itthon, de sajnos ezt a töltési módot nem tudtam kipróbálni, mert nincs PD-t támogató gépem se nekem, sem az ismeretségi körömben.

A BlitzWolf BW-TH8 egy hiánypótló eszköz. Számos csatlakozási móddal, így akár az ultrabook-omat, teljesértékű asztali gépként használhatom. Ráköthetek külső egeret, billentyűzetet, plusz monitort és használhatom az USB portjait és a LAN csatlakozóját, amellett, hogy memóriakártyát is használhatok. Mind-mind pedig egyetlen eszközzel elérhető, ami remek megoldás. A BlitzWolf BW-TH8 mindenkinek ajánlott, hogy egyetlen USB Type-C portot használva számos külső eszközt köthessünk rá. Így a laptopunk többi portja megmaradhat más eszközök csatlakoztatására.

Megvásárolható európai raktárból (39.99$) és kínából is (36.99$), utóbbinál az EU Priority Line szállítást válaszd.

BlitzWolf BW-TH8 EU raktárból

BlitzWolf BW-TH8 kínai raktárból

Kedvezmény kód: BGTH8APR

Másfajta USB elosztók is érdekelnek? Itt találsz bőven neked valót!

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás