Kipróbáltuk a DERE T30 Pro laptopot, ami egyszerre táblagép is. A 2 az 1-ben funkciót jól ugrotta meg a gyártó, hiszen a billentyűzetes tok remek. Így táblagép módban nem csak szórakozásra, hanem laptopként munkára is használható, amivel egy eszközben kapunk két funkciót. Külön pozitívum, hogy USB-C porton keresztül is tölthető, amely funkciót sok gyártó még most sem épít bele az eszközeibe.

DERE T30 Pro laptop teszt (1 of 31)

Egy méretes dobozban a táblagép, egy másikban pedig a Magic Keyboard szerű billentyűzet érkezett meg. Belül kellő védelemmel, szivacsos belsővel megtámogatva érkezett a tablet. A dobozt kinyitva egy leírást és a gyártó által mellékelt kiegészítőt kapjuk, hogy a lehető legkönnyebb legyen a gép első használatba vétele. Az angol gombkiosztás miatt öt darab matricát mellékeltek orosz, spanyol, francia, német és olasz gombkiosztással ellátva. A három csere fejjel rendelkező 36 wattos töltőre európai szabványú feltétet is felhelyezhetünk, ami 100-240V között használható, hogy ha külföldre utazunk, akkor is könnyedén használhatjuk az adaptert, csak a fejet kell kicserélni rajta. Nagy szerencse, hogy nem feltétlenül kell ezt használni, mert USB-C portról is feltölthető a gép akkumulátora, amiért jár a piros pont a DERE-nek.

DERE T30 Pro teszt 12

A táblagép megjelenését feldobja az általam választott modell zöld színe (visszafogott, fekete színben is rendelhető), amivel a tok is harmonizál. A zöld tokban lévő fehér billentyűzet gombok odavonzzák a tekinteteket. anyaghasználatot tekintve mindenhol műanyagot kapunk, ami nem ad prémium érzetet, de ezt bőven ellensúlyozza az a színvilág, amivel a DERE dolgozott. A tok külső felülete finom tapintású, a billentyűzet körüli borítás matt hatású, csúszásmentes bevonattal operál. Az összeszereléssel nincs gond, a műanyag illesztések között nincsenek nagy hézagok. Kihajtva 120 fokos dőlésszögben használhatjuk és, mint minden laptopnál, ha működés közben lecsukjuk, alvó módba lép a gép.

DERE T30 Pro teszt 4A DERE T30 Pro mérete 290 × 210 × 10 milliméter, súlya 925 gramm, azonban ez csak a táblagép méret. Ha feltesszük a billentyűzetet, akkor máris 292 x 225 x 22 milliméteresre hízik és a súlya 1885 grammra nő. A 13 colos kijelzőméretével ez egy óriási táblagép, amin szerencsére csatlakozó fronton nem spórolt a gyártó, így baloldalán két darab USB3.0 portot és fülhallgató csatlakozót, jobboldalán tápcsatlakozót, két USB-C portot (az egyiken keresztül a táblagép tölthető) és microSD olvasót kapott.

DERE T30 Pro teszt 1

DERE felirattal sehol sem találkozunk. A táblagépet fektetett módban használva, a tetején találjuk a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombokat, amik tablet és PC módban is kézre állnak. Hátul a réz színű, billentyűzettel kommunikáló érintkező figyel, aminek köszönhetően nem Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a tablet a klaviatúrával, bár a gyártó ezt írja a leírásában. Erről a csatlakozóról táplálja a tablet a kikapcsolható, illetve három fényerősséggel beállítható billentyűzet háttérvilágítást is.

DERE T30 Pro teszt 5

A gép billentyűzete szigetes elrendezést kapott. A laptop kis mérete miatt nem találunk numerikus gombokat, de teljes méretűek és jó a nyomáspontjuk. A klaviatúra angol kiosztású, a hosszú „í” betű így csak billentyűkombinációval (Alt+J) érhető el vagy egy külső programmal beállítható bármely CTRL vagy SHIFT gombra. A gombok 1.3 milliméteres úton járnak, nem lötyögnek, nem ragadnak be és nem akadnak meg, illetve nem süllyed be a klaviatúra sem, ha erőnk teljében püfölni szeretnénk. A touchpad jól használható, ismeri a két és háromujjas gesztusokat is, a jobb és bal klikk határozottan kattan.

DERE T30 Pro laptop teszt (13 of 31)

A tok fedele kellően erősen záródik, egy kézzel felnyitni nem könnyű feladat. A DERE T30 Pro előnye, hogy táblagép voltából adódóan a 13 colos kijelző érintésérzékeny, amihez egy USB-C porton tölthető tollat is (DERE D-Pencil) mellékelnek, ami Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál, így rajzokat vagy jegyzeteket is készíthetünk. Bár csak egyetlen nyomásponttal rendelkezik, de ez is több, mint a semmi. A Smart PogoPin Magnetic Keyboard erősen tartja a tabletet, eltávolítani is nehéz a tokról, de cserébe felhelyezéskor azonnal a helyére ugrik, hogy a csatlakozó rész illeszkedjen a két eszközön és az érintésérzékeny kijelzőt a billentyűzet mellett is használhatjuk.

A 16:10-es képarányú megjelenítő 2160x 1440 pixeles IPS panelt használ, amely jó betekintési szögekkel rendelkezik. Felette az 5 megapixeles kamera kapott helyet, hátul pedig 8 megapixeles optikát találunk.

DERE T30 Pro teszt 3

DERE T30 Pro laptop teszt (18 of 31) DERE T30 Pro laptop teszt (25 of 31)A hangszórók a tablet két oldalán kaptak helyet, nem kiemelkedő minőségűek, de filmezésre, Skype csevegésre, munka közbeni zenehallgatásra tökéletesen elegendő. Minden másra ott van a fülhallgató csatlakozó vagy használhatunk Bluetooth füleseket is.

DERE T30 Pro laptop teszt (12 of 31)

 

A nagy próba

A gépben egy Intel Celeron N5095 típusú processzor teljesít szolgálatot. A 10 nanométeres gyártástechnológiával készült 4 magos CPU alap órajele 2GHz-től 2.9GHz-ig emelkedhet. A processzor 4MB cache-el rendelkezik, TDP-je 15W. Emiatt már nem a passzív hűtés mellett tették le a voksukat a mérnökök, hanem ventilátor szolgáltatja a hűtéshez szükséges légmennyiséget. A processzor mellé 16GB LDDR4 2933MHz memóriát kapunk, ami több mint elegendő. RAM bővítésre nincs lehetőségünk, hiszen ez az alaplapra van forrasztva, de a 16GB egy ilyen kis gép esetén sosem fog betelni. A grafikus megjelenítésért a DirectX 12 kompatibilis Intel UHD Graphics felel.

Ha hosszan megnyomjuk a billentyűzet jobboldalán található bekapcsoló gombot, a DERE logós töltőképernyő után nem sokkal később a Windows-ban találjuk magunkat, ami alapesetben angol nyelvvel rendelkezik. A Windows Update-ből beállítottam, hogy magyar lokalizációt és magyar nyelvet szeretnék. Letöltöttem a nyelvi csomagot, a gépet újraindítottam és már meg is volt a magyar nyelvű felület. Megtalálta a legújabb Windows frissítéseket, így az eredeti licensszel rendelkező Windows 11 Pro verzió máris naprakész volt.

Az első bekapcsolást követően 438GB hely maradt szabadon az 512GB-os SSD-n. Ha nagyon megszorulnánk a tárhelyet tekintve, akkor a legjobb megoldás egy microSD kártya használata a filmek, képek tárolásához. Ezek után természetesen arra is kíváncsi voltam, hogy ha már ekkora erő lapul a kis gépben, mit tudna játék közben. Mivel a YEPO és Chuwi gépét is a DIRT 3 programmal próbáltam ki, így ez jó referenciának tűnt egy hasonlóan kis teljesítményű gép esetében is. 1366×768 pixeles felbontáson, LOW beállításokon átlagban 84, minimum 40FPS-t mért a program benchmarkja.

Kipróbáltam a régi, de a mai napig imádott Grand Theft Auto III játékot is, ahol 85FPS-t mértem 1366×768 pixeles felbontáson, 1920×1200 pixelen 50FPS volt a képkockaszám.

Ezután jött a gép SSD meghajtójának mérése hiszen, ha egy fürge gépet akarunk, akkor ahhoz az kell, hogy az adatok olvasása és írása is gyorsan történjen. A CrystalDiskMark-ban 548.11MB/s olvasási és 461.21MB/s írási sebességet ért el, ami jó tempó egy ilyen kis gépet tekintve.

A rendszer jól megy a kis gépen, legalábbis azok az alkalmazások, amiket használnánk a mindennapokban. A Word és Excel indítása is csak pár másodperc és már használhatjuk is őket. A Chrome böngésző nem fogyasztja el a memóriát a 16GB-nak köszönhetően és sokkal jobban választás volt az Intel Celeron N5095 CPU, mint a DERE 14-ben látott processzor. Ezáltal a rendszer sokkal jobban használható, nem akad ki a CPU a háttérfolyamatoktól, köszönhető a magasabb órajelnek és a 4 magnak.

Elindítottam az Aida stresszteszt mérését is, amivel körülbelül 5 percig nyúztam a gépet, mert 65 Celsius foknál nem ment feljebb a CPU hőmérséklete. Throttling nincs, a ventilátor nem engedi feljebb emelkedni a hőmérsékletet.

 

A Geekbench 493/1437 pontot adott a kis szerkezetre, a Cinebench pedig 25.95FPS és 346cb értékkel jutalmazott. A PCMARK10 által 2216 pont volt a mért eredmény.

CHUWI HeroBook Air DERE R14 DERE T30 Pro
CPU Intel Celeron N4020 Intel Celeron N4500 Intel Celeron N5095
RAM 4GB 12GB 16GB
SSD 128GB SSD 512GB SSD 512GB SSD
Geekbench 447/821 470/670 493/1437
PCMARK10 1710 2116
Dirt 3 1366×768 LOW Minimum FPS 29 FPS 27FPS 40 FPS
GTA III 1920×1200 37FPS 50 FPS

 

A gépben 2.4GHz-es és 5GHz-es WiFi-t is találunk, amivel a magasabb frekvencián 337Mbps tempót mértem, ami letöltésre, 1080p, de 4K YouTube videónézésre is elegendő, hiszen ezeket a nagyfelbontású YouTube videókat is viszi a kis gép, bár a kis kijelzőn teljesen felesleges a 4K tartalom megjelenítése. A feltöltésem a szolgáltató limitációja miatt 25Mbps-re van korlátozva, így ezt tudtam csak kimaxolni. Természetesen a kékfogas kapcsolat sem maradt le, így Bluetooth-ból a 4.2-es kapcsolat típust ismeri.Akkumulátor

Egy kisméretű laptopnak, aminek a fő funkciója, hogy utazás közben tudjunk rajta dolgozni, szinte elengedhetetlen alapeleme az üzemidő. A 33 wattos töltésnek köszönhetően az akkumulátort 2 óra alatt lehet feltölteni. A gyártói adatok szerint átlagos használat mellet 6 órányi időre elegendő az akkumulátor kapacitás.

DERE T30 Pro laptop teszt (31 of 31)

DERE T30 Pro laptop teszt (30 of 31)

Milyen lett a DERE T30 Pro?

A kínai 2 az 1-ben tablet/laptop szegmensben az egyik legjobb. Remek dolog az SSD és a 16GB memória. A CPU elegendő a legtöbb munkára, a billentyűzetet leválasztva a táblagép a kanapén fekve is használható az érintésérzékeny kijelzőjének köszönhetően. Ez egy olyan gép lett, amivel két eszközt tudunk kiváltani és nem kell külön  táblagépet vásárolni egy kisméretű laptop mellé. A DERE T30 Pro fekete és zöld színben, 16GB/512GB és 16GB/1TB méretben vásárolható meg európai raktárból, aminek köszönhetően áfa/vámmentesen kapjuk meg a gépet, ingyenes szállítással, extra költségek nélkül.

DERE T30 Pro 16GB/512GB

🔹Kupon:7AH1NFNS

DERE T30 Pro 16GB/1TB

🔹Kupon:7AH1BSOA

További laptopok és táblagépek

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás