A Sandberg Hand Crank Powerbank 20000 egy olyan külső akkumulátor, ami nem minden nap jön veled szembe az utcán. Azon kívül, hogy ez nem csak egy egyszerű power bank, a beépített, több fokozatban állítható LED világítással kimondottan azoknak készült, akik sok időt töltenek a szabadban. Ettől az ötlettől vezérelve a Sandberg egy olyan móddal látta el akkumulátorát, amivel áram nélkül is feltölthetjük azt.

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh teszt (1 of 16)

A dán gyártó két darab, 1 méter hosszúságú USB-A/USB-C és USB-C/USB-C végű kábelt mellékel a csomagban. A 14.5×11.9×4.8 centiméteres magasság nem általános a 20000mAh kapacitású hordozható töltők terén, ahogy a 470 grammos súlyával sem a legkönnyebbek között versenyez. Azonban a két LED lámpa és a hajtókar miatt már érthető ez a méret és a nagy súly.

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh 3

A fekete színű műanyag ház oldalán 4 darab USB portot találunk, 2xUSB-A és 2xUSB-C csatlakozókkal felszerelve. A maximális teljesítmény leadás USB-C portján 20W lehet, ami elegendő egy mobiltelefon vagy táblagép feltöltéséhez. Az egyik „C”-s port használható a power bank feltöltésére is. Ha egyszerre mind a négy USB aljzatot használnánk, akkor a teljesítény leadás megoszlik, de összesen így is maximum 20 wattot tudunk kivenni az akkumulátorából.

  • USB-C port 1 PD bemenet: 5V/2A, 9V/2A, 12V/1,67A (max. 20W),
  • USB-C port 1 PD kimenet: 5V/2A, 9V/2A, 12V/1,67A (max. 20W),
  • USB-C port 2 kimenet összesen: 5V/2A,
  • USB-A kimenet (kék csatlakozó): 5V/2A, 9V/2A, 12V/1.5A (18W QC 3.0),
  • USB-A kimenet (fehér csatlakozó): 5V/2A

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh 2



A csatlakozók felett egy elemlámpát kapunk, hogy a bőrhatású fogantyúval a kezünkben tartva a lámpát, könnyen megvilágítható legyen akár séta közben is egy éjszakai túra útvonal. A csatlakozók mellett a négy darab akkumulátor kapacitást jelző ledet találjuk (25, 50, 75, 100%-os kiosztással), melyből a legfelső piros színben ad visszajelzést, ha a kart tekerve töltjük az akku pakkot. A Sandberg Hand Crank Powerbank bekapcsoló gombja többfunkciós, amivel be/ki kapcsolható a power bank és aktiválható az elemlámpa funkció. A front részen, a gyártó neve alatt az oldalsó, nagyméretű (10.3×8.3 centiméteres) lámpa kapott helyet, amelynek három fokozatban állítható a fényereje, illetve aktiválható a villogtatás és S.O.S. mód is.

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh teszt (3 of 16)

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh teszt (4 of 16)

A hátsó részen látjuk az áramfejlesztéshez szükséges kart, ami fémből készült és a feje behajtható a házba, hogy ne akadjon bele semmibe, ha nem használjuk. A hajtókarral a gyártói leírás szerint 5V/1A (5W) energiatermelésre vagyunk képesek 180 fordulat/perc sebességgel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1 másodperc alatt háromszor kellene átfordítanunk a kart, hogy a leírás szerinti sebességnél maradjunk. Ez egy darabig még kivitelezhető, ám a leírás szerinti 25% kapacitás eléréséhez 4 óra tekerésre van szükség. Ehhez pedig ember legyen a talpán, aki ilyen hosszú ideig képes, ennyire gyors tempóban tekerni a kart. A próbák alapján hamar kiderült, hogy nemhiába készítették fémből az energiatermeléshez szükséges kart, hiszen a nagy sebességhez és nagy terheléshez a műanyag nem lett volna túl ideális választás.

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh teszt (13 of 16)

 

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000 – A nagy próba

A Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh kapacitású power bankot az első használat előtt teljesen lemerítettem, hogy le tudjam mérni hány óra alatt lehet feltölteni azt. A 4.5 óra alatti teljes töltés 19 wattal indult és csak a vége felé csökkent 8 wattra az energiafelvétele.

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh 1



A kimeneti teljesítményt mérve a névleges 20 watt leadás majdnem megvan, hiszen a telefonomat 17 wattal tudta tölteni. A 20000mAh kapacitása lehetővé teszi, hogy egymás után többször is feltöltsük róla a mobiltelefonunkat vagy táblagépünket. A power bank pozitívuma, hogy ha szeretünk több éjszakát is a természetben tölteni, akkor egy összecsukható napelem segítségével elegendő mennyiségű energiát tudunk eltárolni a Sandberg akkumulátorában, hogy ne legyen gondunk az esti világítással.

 

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh – Vélemény

Egy átlagos júzer valószínűleg nem fogja kihasználni azt, amit nyújtani tud, ahhoz kicsit ki kell lépnünk a komfortzónánkból, hogy minden funkcióját kiélvezhessük. Eljátszottam a gondolattal, hogy mire lehetne még használni ezt az eszközt és arra jutottam, hogy ha éjszakai túrázásra vagy esti sátorozásra indulnék, biztos, hogy ez lenne az első műszaki cikk, amit a hátizsákomba rakok. Ilyen esetben óriási könnyebbség lenne, ha velem lenne a Sandberg terméke. Ha volna hozzá napelemem, akkor még tölteni is tudnám napközben, hogy este világítani tudjak vele. Addig is, amíg nem indulok el egy hosszú útra, megmarad arra az esetre, ha hosszú áramkimaradás lenne a lakásban és, ha már nincs más megoldás, a tekerő karral állítanék elő energiát a működéséhez, hogy világítani tudjak vele.

Sandberg Hand Crank Powerbank 20000mAh

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás