Az autó kitakarítása mindig sarkalatos pontja az életünknek. A kis teljesítményű szivargyújtós és akkumulátoros társaik szívóereje sokszor hagy kívánni valót maguk után. A Xiaomi Mijia SSXCQ01XY porszívó ezzel szemben 13000Pa szívóerőre képes, amit szinte egy hasonlóan kisméretű társa sem tud.

A termosz méretű porszívó meg kell hagyni, egyszerűen nagyon jól néz ki. Ovális forma, matt fehér ház és a vastag, átlátszó portartályával akár egy modern műtárgy is lehetne. Tartozékként egy kis kefe fejet, egy hosszú nyakat, leírást és egy USB Type-C kábelt kapunk.

A 26.7 x 5 x 5 centiméteres mérethez 500 grammos súly párosul. Alul találjuk az USB Type-C csatlakozót, amin keresztül feltölthető a porszívó 2000mAh kapacitású akkumulátora. A Mijia logó felett találjuk a bekapcsoló gombot, amivel két szívóerő is választható. A kisebb teljesítmény szívóerejéről nincs pontos adat, de a legnagyobb fokozaton felbőgnek a motorok és 88 ezres fordulat/perc sebességre kapcsol, amivel 13000Pa szívóerőt képes kifejteni.

Csak, hogy tudjuk. A robotporszívók körülbelül 2-2.5Kpa szívóerőre képesek. A nálunk is járt eddigi kedvenc, BlitzWolf akkumulátoros porszívója 9Kpa-t tudott. Ezzel szemben a Xiaomi terméke, ami kicsi, de mégis 120W maximális teljesítményre, azaz 13Kpa szívóerőre képes, szinte hihetetlen!

Működés és töltés közben a visszajelző LED fehér színben világít. Az átlátszó rész maga a portartály, ami egy kellően vastag műanyag burok. Ebben találjuk a HEPA filtert, a mi a beszívott levegő 99.5%-át képes megszűrni. Ezen egy fém burkolat található, hogy a nagyobb szennyeződések ne tömítsék el magát a szűrőt.

Ügyesen alakították ki a szűrőt is, látszik, hogy a minőségre törekedtek. Hiszen nem csak egyszerűen le kell szednünk a fém szűrőt róla. Hanem el kell kicsit forgatnunk, hogy a zár kioldjon, utána a filter végén található fém fület felemelhetjük, hogy lehúzzuk azt a kupakról. Ebben az egyszerű szűrős megoldásban a Xiaomi több munkaórát tett bele, mint mások egy komplett porszívó megalkotásába.

A portartályt egy zárral oldhatjuk ki, ami a fej majdnem legvégén található. Ha a zár fel van tolva, a fej stabilan zárva van. Ha lehúzzuk, akkor egy piros jelölés bukkan fel, majd a kapcsolót megbillentve a rugós rész kioldja a tető részt. Aminek köszönhetően kiönthető a porszívóból a felszívott szennyeződés.

A hosszú és lapos nyak résznek nagyon örülök. Sem a Lyray, sem az Alfawise porszívóhoz nem volt egy ilyen lapos adapter sem, amivel az autó ülésének az aljához is hozzáférek az ajtó irányából. Most végre itt van, köszönjük Xiaomi.

A bekapcsoló gombnak köszönhetően két szívóerőt választhatunk ki. A kisebbiknél 30 perce, a nagyobb 13Kpa szívóerőnél 9 percre elegendő az akkumulátor kapacitása. Ha merülne, ezt piros villogó fénnyel jelzi. Flexibilis csövet nem kapunk, nekem ez igazából nem hiányzott. Ahol eddig tartozékként mellékelték, ott sosem használtam.

Alacsony szívóerővel a konyhai feladatokat teljes mértékben ellátja. Morzsa, liszt, cukor felszívására tökéletes. A kanapénál itt-ott már nagyobb fokozatba kell kapcsolni, ha nem csak morzsát, hanem kutyaszőrt szeretnénk vele felszippantani. Hasonló a helyzet az autóban is. Átlagosan elegendő az alacsonyabb szívóerő is, de amikor az ember már érzi, hogy ez kevés lehet, akkor feljebb kapcsolja és a kefe fejjel még az állatok szőre is eltávolítható az ülés szövetéről.

Kis méretének köszönhetően még az autóban is szinte bárhová elrejthető. Ajtó oldalsó zsebe, térképtartó zseb, bárhová eldugható. A lakásban pedig sokkal könnyebb a helyzet, hogy megtaláljuk a neki szánt helyet. Egy hátrányát fedeztem fel, ez pedig a színéből adódik. Az autó kitakarításával simán össze lehet maszatolni a hófehér felületet, ami elég csúnyává képes változtatni ezt a műremeket.

 

Hiába a kis, 2000mAh méretű akkumulátor, ehhez még 4 órára van szükség, hogy feltöltsük. Ami valószínűleg azért van, mert sokkal nagyobb teljesítményt képes kiadni az akkumulátor rövid idő alatt, mint amit képes felvenni az USB Type-C portjáról. Ha nem maximális fordulaton használjuk és nem is kell, akkor simán elegendő az autó kitakarításához. Kis mérete miatt pedig szinte bárhol bevethetjük. Hiába járt már nálam jó pár akkumulátoros porszívó, amivel az autót takarítom, ez a legjobb mind közül. Az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg. Jelenleg 54.8$-ba (16000 forintba) kerül.

A Xiaomi Mijia SSXCQ01XY autó porszívót itt találod meg

Kedvezmény kód: BGHOMEA13

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás