A robotporszívók több éve tartó térhódítása mellett sok háztartásban még mindig megtalálhatók a jól bevált hagyományos porszívók. Ezt tanúsítja a műszaki áruházak polcain sorakozó rengeteg példány is, hiszen bármennyire is várták az okos robotporszívók térnyerését, vannak helyzetek, amikor nem minden esetben lehet rájuk számítani. Ebből az alkalomból próbáltuk ki a BlitzWolf BW-AR182 akkumulátoros modelljét, amely ötvözi a kisméretű szívócsöves példányok és az akkumulátoros porszívók tulajdonságait!

BlitzWolf® BW-AR182 kézi porszívó

89b480 kód felhasználásával pedig kedvezményt is kapsz

Szerencsére a BlitzWolf BW-AR182 árával nem szállt el a gyártó, Így azt kell mondjam, hogy egy kis alapterületű lakásban szinte a legjobb választás. Ott, ahol egy normál méretű porszívó nagy lenne és egy robotporszívó nem lenne megfelelő, oda ideális a BW-AR182. Főleg, ha olyan helyzeteket is beleveszünk a történetbe, mint az autó belsejének a kitakarítása, ahol még magától a gondolattól is csóválnánk a fejünket, hogy mit kezdene ott egy robotporszívó. Ott, ahol lehet, hogy a hosszabbítókkal megtámogatott nagyméretű porszívó pedig túlságosan bumfordi és nehezen mozgatható lenne. Így a választás egyértelműen egy kisebb méretű, mobilis példányra száll.

 

BlitzWolf BW-AR182 porszívó – Kicsomagolás

 

A gyártótól megszokott zöld-fehér színben tündöklő lapos, hosszú dobozt kaptunk, amiben egy habszivacs tálcán találjuk a kiegészítőket. A kiegészítők sorát gazdagítja:

  • akkumulátor,
  • akkumulátor töltő,
  • fali tartókonzol + csavarok,
  • szívócső,
  • flexibilis nyakú, forgókefés fej,
  • kisméretű vékony fej,
  • kisméretű forgatható kefe fej.

 

A porszívóról jóformán, egy ZS kategóriás sci-fi filmben látott kézi lőfegyver jut az eszünkbe. A dobozban már előre felhelyezték az átlátszó portartályt, ami 800ml kapacitással rendelkezik. A markolat résznél található ravaszként elhelyezett be és kikapcsoló gombot találjuk. A tartállyal szemben pedig a piros színű portartályt kioldó gombot. A markolat alatti részbe kell helyezni az akkumulátort, aminek a kioldógombja szintén piros színt kapott és a fogantyú végén található.

A porszívó külsejét a már említett piros és fekete színvilág uralja. A motor által szívott levegő felül, a gyártói logó mögötti szellőzőnyíláson keresztül áramlik ki. A BlitzWolf BW-AR182 porszívó egy kétállású teljesítmény kapcsolóval is rendelkezik, ahol állíthatjuk az 5 és 9Kpa közötti szívóerőt és maximális 130W teljesítményt.

„Egy kis kiegészítésként, a robotporszívók általában 1.2KPA teljesítménnyel működnek és a Xiaomi Roborock S50 is „csak” 2Kpa szívóerőre képes. Azonban a hagyományos porszívók erejével nem ér fel a BW terméke, hiszen azok áltagosan 14Kpa feletti szívóerőre képesek. Mégis ez az alap jó összehasonlításnak tűnik, hogy képzeletben elhelyezzük a teljesítményét a hasonló termékek között.”

 

BlitzWolf BW-AR182 porszívó – A nagy próba

 

Kis méretének köszönhetően egyaránt használható több funkcióra. A piros színű zárral ellátott szívófejek és csövek használata roppant egyszerű. A hosszabbító cső nélkül is felhelyezhetjük a forgókefés fejet, amivel így akár a kanapét is kitisztíthatjuk. Ez meglepő módon remekül megy a porszívónak. Az ágyneműből rátapadt szösz és por kombináció a fekete kanapét majdnem szürkére változtatja akár pár nap alatt is. Meglepődve tapasztaltam, hogy milyen könnyen és alaposan távolítja el a porszívó a textilre tapadt szösz és por réteget. Így ebben a módban remekelt, ezáltal és a könnyű súlya és kis mérete könnyű használatot tesz lehetővé. Nem kell a hagyományos porszívót szinte felemelni a kanapé egyik végére a rövid csöve miatt, hogy a túlsó oldalt is kitakarítsuk, és a kábellel sem kell bajlódni. A 65 centiméteres hosszúságú fém csőnek és a fejnek köszönhetően pont jó magasságban van a kényelmes kézben való tartáshoz. Kiegészítők nélkül 1.4 kilogrammot nyom, ami egyáltalán nem sok.

A padlószőnyeg nem okoz neki gondot, ahogyan a parketta, linóleum és más hasonló sík felületek sem. Inkább azok a részek törnek borsot az orra alá, ahová a forgó kefe nem fér be, és olyan eldugott részek, ahol a 9KPa szívóerő is kevésnek bizonyul. Ha túlságosan hosszú szálú szőnyeggel rendelkezünk, akkor viszont figyeljünk oda, nehogy bekapja a szálakat a forgó kefe fej. Én a hosszabb szálú szőnyegek közül egy IKEA HAMPEN fajtával rendelkezem, ami a kategóriában nem számít túl hosszúnak, így nem is volt vele gondom. Az autó takarítása mondhatni gyerekjáték! Több különböző fejet kapunk, így még a legkisebb zugokba is beférünk.

Azoknak, akik társasházban laknak és kellemetlenül nézne ki az autóig elhúzott 10-20 méteres vezeték a hagyományos porszívóhoz, most azok is fellélegezhetnek az akkumulátoros használatnak köszönhetően. A könnyű súlynak és a forgó fejnek köszönhetően nem egyszer volt, hogy nem portörlőhöz nyúltam az asztalom portalanításához. Ha már úgyis a kezem ügyében volt a porszívó, egy mozdulattal letakarítottam még a billentyűzetről is a port a forgó fejnek köszönhetően.

A sokadik jó dolog a porszívóban, hogy a nagy kefével ellátott fejben egy motor is helyet kapott. Először szokatlan is volt a szívócső és a fej tetején található, csővel egybeépített külön csatlakozó. Ez hivatott arra, hogy ha bekapcsoljuk a porszívót, akkor a kis motor gyors forgásba lendíti a kefe fejet. Ezáltal alapos tisztítás végezhető a földön, szőnyegen, padlószőnyegen egyaránt.

A két változtatható szívóerő 5 és 9Kpa erőre képes. Míg a gyengébb 35, az erősebb fokozaton 20 percet képes működni a gyártói adatok szerint a BW-AR182. Ez az általam használt éles helyzetben, maximális szívóerőre állítva, elég volt két kisebb szoba kitakarítására és egy nagyobb szoba kiporszívózására úgy, hogy egy nagyobb méretű kanepét is kitakarítottam vele. Könnyen kiszámolható, hogy gyengébb szívóerővel, majdnem kétszer ennyit takaríthattam volna. Ami azt jelenti, hogy ha nem egy kisebb kastélyban lakunk, akkor egy feltöltéssel egy egész kis lakás kitakarítható vele, ami igencsak jó hír volt a számomra!

Teljesítmény szabályozó gomb

A porgyűjtő tartályt egy nagyobb takarítás után már üríteni kell. Ehhez egy műanyag zárat kell kioldani és máris kiönthetjük a felszívott port. Egyetlen hátrányát véltem felfedezni, hogy az átlátszó tartály közepén található fém szűrőn hajlamos megtelepedni a por, így azt a szűk keresztmetszete miatt kézzel nehéz portalanítani Így erre ajánlott egy apró kefe beszerzése vagy egy alapos rázás, egyes esetekben az is megoldja a problémát.

A porszívót több szűrővel is ellátták. A tartály tetején egy kör alakú, kék/fekete színben látható lapos verziót helyeztek el, ami alá egy körülbelül 6 centiméter hosszú újabb szűrő került, ami a henger alakú fém szitaszerű hengerben helyezkedik el. Már egy ideje használom a porszívót, így gondoltam ráfér egy alaposabb takarítás is, hogy a legbelső filtert is eltávolítsam. A tartályban lévő fém henger eltávolításához csak egy csillagcsavarhúzóra lesz szükségünk, amivel máris kiverhetjük azt belőle. Szerencsére úgy alakították ki, hogy mosható legyen, így egy kis mosószeres vízzel ki is mostam mindkét szűrőt, majd szárítás után mehettek vissza a helyükre.

A 2.200mAh kapacitású akkumulátorról szerencsére visszajelzést kapunk a beépített apró LED-eknek köszönhetően, így nem csak a töltésről, de használat közben a töltöttségről is tájékoztatást kapunk. A mellékelt adapter európai szabványú, így semmilyen tartozékra sem lesz szükségünk. Egyelőre nem találtunk tartalék akkumulátort a porszívóhoz, így még csak eggyel kell beérjem, aminek a teljes töltése 4 órát vesz igénybe.

A Xiaomi Roborock S50 robotporszívóm mellett tökéletes társ a BlitzWolf BW-AR182, hiszen ha csak egy kisebb munkáról van szó, előkapom és máris felszippanthatom vele a padlóra hullott kenyérmorzsát. De a mobilitásának köszönhetően tényleg szinte bárhol bevethető. A BlitzWolf remek terméket készített, és nem ez volt az egyetlen terméke, amivel nagyot újított a gyártó. Pár hónappal ezelőtt megjelent az okos robotporszívójuk is, ami LDS lézeres szenzort is kapott, ami feltérképezi a helyiséget, amit ki szeretnénk takarítani. Így Xiaomi Roborock S50 tudást kapunk, jóval alacsonyabb áron.

Azt hiszem a BlitzWolf most nagyot lépett előre takarítás fronton. Ezzel a két termékével egyben megvan a könnyed, okos takarítási mód a robotporszívónak köszönhetően, ami helyettünk kitakarítja a lakást. Másrészt pedig ott van a jelenlegi termék akár kiegészítésként, akár önálló otthoni porszívóként kisebb helyiségek vagy az autó tisztán tartásához. Így a BlitzWolf BW-AR182 egy remek vétel, amit a már ismert EU Priority Line szállítással most is áfa és vámmentesen rendelhetünk meg, tehát még plusz nem várt költségünk sem keletkezik a szállítás során. A 89b480 10$ kedvezményt kapsz a végösszegből, így már csak 79.99$-ba (23.100 forintba) kerül a BlitzWolf BW-AR182 porszívó.

A BlitzWolf® BW-AR182 kézi porszívót itt találod

A remek ár/érték aránnyal rendelkező robotporszívóját itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás