Aki csak azért veszi, hogy az otthoni „rögtönzött” szelfik sokkal jobban nézzenek ki, azok is biztosan megtalálják a számításukat, mert ennek a feladatnak is eleget tesz a BW-SL5 körlámpa.

A csomag tartalmát meglátva érdemes megjegyezni, hogy tényleg minden benne van ahhoz, hogy használni is tudja a kedves leendő felhasználó. Találunk benne egy kis talpat, a telefon számára felxibilis tartó kart, amibe könnyedén befogatható függőleges és vízszintes tájolásban is a mobilunk.

A körlámpa 120 darab apró ledet rejt magában, amiből RGB színeket és természetesen fehér fényt tudunk használni. Így pedig máris 7 szín és 3 előre beállított fehér fény közül tudunk választani 3000-6000K fok színhőmérsékletig. Tehát minden adott ahhoz, hogy egy asztalon felállítva mondjuk egy teljes smink vlogot, vagy egy termék riportot felvegyen vele az, aki szeretne. A beüzemelése pofon egyszerű, csak be kell dugni egy 5V/2A leadásra képes aljzatba. Ez lehet akár powerbank vagy a mobiltelefonunk adaptere és mehet is a kép/videó gyártás.

A szabványos menetnek köszönhetően akár egy fotós állványra is felhelyezhetük a maximálisan 400 Lumen fényerősségre képes és 26 centiméter átmérőjű lámpánkat. Külön jó pont, hogyha magasabb állványra tesszük portré magasságig. Akkor is elég hosszú az USB kábel ahhoz, hogy gond nélkül a földön tudjuk csatlakoztatni az áramforráshoz, nem kell semmilyen trükk hozzá. Kapunk egy Bluetooth kioldót is, hogy távolról is elkattinthassuk a fotót a mobiltelefonunkkal. Az USB-s vezetéken egy távvezérlőt is találunk, amivel 10 lépésben szabályozhatjuk a fényerőt vagy válthatunk a színek között, de akár folyamatos lágy átmenetet is beállíthatunk a 7 színes mód között.

Mivel nekünk nincs kiemelkedően sok tapasztalatunk a fényformálók értékelésében, ezért megkértük egy fotós barátunkat, hogy vegye szemügyre a terméket és ha van lehetőség készítsen is vele egy portré képet. Így most kicsit rendhagyó módon egy „objektív” külső tapasztalatot is beépítünk a tesztbe.

Mint megtudtuk egy professzionális körlámpa, amit stúdiókban használnak alapvetően három dologban tér el az általunk tesztelt BW-SL5 körlámpától. A mérete sokkal kompaktabb mint a professzionális társaké. Ez egyfelöl előny, hiszen sokkal kisebb és könnyebb, ezért jobban hordozható. A fényformálásnál viszont a fénye a méretéből adódóan kisebb felületen oszlik el, ezért kevésbé diffúz fényt ad. Ha ezt a mondatot nem érti a kedves olvasó semmi gond, de néha a szakértőknek is teret kell adni, a lényeg az, hogy a fénye kevésbé kiegyensúlyozott árnyékokat ad, tehát kontrasztosabbak lesznek tőle a vonások, illetve kicsivel jobban látszanak az esetleges bőrhibák. Ez akkor hátrány, ha valaki fényképezőgéppel készít képet, aminek a felbontása és a szenzora is nagy. A visszanézés pedig várhatóan egy nyomaton vagy egy nagy kijelzőn történik meg.

Esetünkben azonban többségében telefonos szelfik fognak ezzel a kis rendszerrel készülni, ahol ez nem lesz hátrány. Mvel az érzékelő kis méretőből adódóan ezek a részletek egyáltalán nem, vagy csak alig jelennek meg. Ráadásul egyes telefonok alapból elsimítják a képeket szelfik esetén, szóval ebből nem lesz hátrány. A második eltérés a fényerőben jelentkezik, a nagyobb fényformálókban több erő van és persze 220V-os fali csatlakozás, hogy távolabbra is remekül világítsanak. Viszont esetünkben ez sem releváns, mert a telefonokkal a szelfiket nem több méter távolságból készítjük el. Így a fényereje elég lesz egy 1-1,5m-ről készített képhez telefonok esetén is. Végül a színhőmérséklet/fény színe a nagyobb társak esetében korlátozottan állítható, viszont tesztünk alanyánál ez elég széles skálán tud mozogni. Így hű társunk tud lenni a mostani trendekben is és akár teljesen kék, vagy piros, stb. fényt is ki tud bocsájtani magából.

Így képes változtatni a színeit a BW-SL5 körlámpa

A kérésünknek megfelelően készült is vele portré. Mivel telefonos felhasználást akartunk szimulálni, ezért olyan látószöget választottunk, mintha telefonnal készülne a kép. A körlámpa, mint az a képen is látható elég egységes fénnyel borította be gyönyörű modellünk, Luca arcát. Az eredmény elég meggyőző, a profi fotósokon kívül nem hisszük, hogy sokan látják a különbséget a kategóriákkal drágább körlámpa megoldásokhoz képest. Készítettünk egy „werk” képet is, hogy lehessen látni a távolságot. Illetve meg akartuk mutatni azt is, hogy nem feltétlenül csak szemből használható a fényforrás.

Kattints a képre a nagyításhoz

Készítettünk egy színes képet is ahol a lemenő délutáni nap fényét használtuk egyik oldalról, illetve a másik oldalról a kis BW-SL5 körlámpa világított kékes fénnyel. A színek állítása is elég egyszerű, néhány kattintással megoldható a körlámpán, hiszen csak pár gomb van rajta. Még használati utasítás nélkül is elég könnyen ki lehet találni melyik gomb mire is jó. Az eredményeket elnézve bátran ki lehet jelenteni, hogy szelfik esetén jelentősen dob a minőségérzeten és könnyen lenyűgözhetjük vele a képeinkben gyönyörködőket. Ráadásnak az USB csatlakozás és a kis méret miatt akár mobil fényforrásként is használható, így akár külső helyszíneknél is jó megoldás lehet.

A külsős vélemény alapján is házi használatra teljesen megfelelőnek tűnik, az energia felhasználása pedig igen alacsony. Így nem meríti le pár perc alatt a power bankunkat sem, amihez csatlakoztatjuk. Kis mérete ellenére a melegedés normális keretek között maradt, használat után is meg lehet fogni gond nélkül, nem égeti meg a kezet. Túlmelegedéssel nem találkoztunk persze ez LED-es fényforrások esetén nem is szokott jellemző lenni.

A kedvezmény kódunkkal 46$ helyett 32$-ért (9800 forintért) vásárolható meg a BlitzWolf fotós lámpája, az EU Priorirty Line szállítás áfa és vámmentes

A BlitzWolf BW-SL5 RGB körlámpát itt találod meg

Kedvezmény kód: BGSL55

 

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás