A UGREEN USB HUB előnye, hogy nem csak egy USB C-s elosztó, hanem egy olyan eszköz, amibe SSD-t is tehetsz. Ezzel egyidejűleg pedig egy külső meghajtót kapsz számtalan csatlakozóval, ami a javarész kis belső tárhelyekkel rendelkező ultrabook-oknál óriási segítség lehet.

Ugreen USB HUB_Ugreen USB HUB_-2

Ez az első UGREEN termékem, de ezt a HUB-ot megismerve kíváncsian próbálom majd ki a gyártó többi eszközét is, hiszen ez a modell azóta is jó szolgálatot tesz. A HUB összeszerelési minősége meggyőző, a dobozon található jelzés alapján látható, hogy Red Dot Design győztese.

Ugreen USB HUB_-4

Az alumínium ház tökéletes összeszerelési minőségről ad tanúbizonyságot. A 180 gramm súlyú és 12.9 x 6.4 x 1.85 centiméter méretű elosztó nem a megszokott méretű, hiszen ebbe az eszközbe egy SSD meghajtót is beszerelhetünk. A szürke alumínium ház tetején egy apró, fehér színben világító visszajelző ledet találunk, ami működés közben folyamatosan világít, ami USB-C porton csatlakoztatható nem csak számítógépünkhöz, laptopunkhoz, de táblagépünkhöz vagy okostelefonunkhoz egyaránt.

Ugreen USB HUB_-3

Csatlakozó fronton 3.5 milliméteres DC csatlakozót, 4K@60Hz-re alkalmas HDMI kimentet, három darab USB 3.1 Gen2 csatlakozót és USB-C csatlakozót kapunk. Az elosztó használható az újabb, 2020-as Apple MacBook Air M1-es laptopokkal is, hiszen én is egy ilyen eszközzel használom nap, mint nap. De ezen kívül egy Teclast márkájú laptoppal is ki lett próbálva.

Ugreen USB HUB_-6

A HDMI kimeneten keresztül nem csak képet, hanem hangot is képes átvinni, így a beépített hangszóróval rendelkező LG típusú monitorommal is használhatom. A végén található USB-C port adatátvitelre nem, csak töltésre használható, amin keresztül a laptopot is elláthatjuk energiával, ami maximum 100 wattot képes felvenni egy megfelelő adapterről, bár ez a mód sem a MacBook, sem a Teclast gépemmel nem volt elérhető.

Ugreen USB HUB_-5

Az USB 3.1 Gen2 csatlakozóknak köszönhetően maradéktalanul kihasználhatók a hozzá csatlakoztatott pendrive, merevelemezek sebessége. is A UGREEN előnye, hogy nem csak széles körben használhatjuk különböző eszközeinkhez, hanem plusz tárhelyet is nyerhetünk vele, ha egy SSD meghajtót is bele teszünk. Természetesen ezt is kipróbáltam, mert a MacBook belső tárhelye mellett jól jön, ha van még plusz tárkapacitás. Fontos elmondani, hogy 2230, 2242, 2260 és 2280-as meghajtókat is használhatunk, de figyelnünk kell arra, hogy SATA típusú M.2 meghajtót válasszunk, az NVME típusok nem használhatók ebben az elosztóban. Így egy Apacer AST280-1 M.2 SATAIII 240GB SSD meghajtót választottam.

Ugreen USB HUB_-7

Ugreen USB HUB 1

A meghajtó beszereléséhez csak le kell csúsztatnunk a HUB fedelét és be kell helyezni az SSD-t, aminek rögzítéséhez egy gumitalpat is kapunk, így rögzítgetjük benne a meghajtónkat. Sebesség fronton sem lehet panaszunk, hiszen az SSD is majdnem a gyári, referencia adatait hozza. Ezzel pedig, azt hiszem, egy külső tárhely tekintetében elegendő lesz a 407mb/s írás és 447mb/s olvasási sebesség. Az USB portok is a maximumot hozzák, hiszen a gyors BlitzWolf pendrive-omból is a maximumot hozták ki, de természetesen külső, 2.5 colos HDD-it rákötöttem az USB portra és ezzel is remekül működött.

Ha több eszközt kívánunk hozzákötni (több pendrive, esetleg merevlemez) a mellékelt DC kábelt használhatjuk ahhoz, hogy plusz energiával lássuk el az eszközt, hogy ez ne a laptopunkat merítse. Bár ezt a DC portot helyezhették volna máshova is, nem az USB portok mellett, mert így kissé zsúfolt lehetnek a csatlakozói az egy oldalra pakolt portok miatt.

A UGRREN USB HUB előnye, hogy a laptopot száműzhetjük az íróasztalról, betehetjük összecsukott állapotban egy állványba is, hiszen a Type-C porton keresztül kapunk HDMI kimenetet, három USB portot és plusz SSD meghajtót is. Ezzel egy letisztult íróasztalunk lehet és a plusz USB portok mellet plusz tárhelyet is kapunk.

Hátránya, hogy a Type-C port nem használható videókimenetként és, hogy nem kapott memóriakártya olvasót, ami egy Apple MacBook esetében nagy előny lenne.

A UGRREN elosztót itt találod meg, amit az EU Priority Line szállítást választva áfa és vámmentesen rendelhetsz meg

Kupon:BG00c906

Érdekel a többi elosztó is? Ezeket itt találod meg

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Megosztás

Hozzászólás