Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna olcsón beszerezni egy ilyen eszközt, most pedig az Ultenic TS1 76 ezer forintért kínál forgó felmosófejes és önürítő portartályas robotporszívót.

Ultenic TS1 teszt (1 of 11)

Gyorsan nagyot léptek előre és a kutatás/fejlesztési ágba is sok pénzt öltek az Ultenicnél, így már ők is készítenek olyan felsőkategóriás robotporszívót, ami szinte karbantartás mentes, hiszen a felmosásra is képes robotjuk forgó szövet keféit is saját maga tisztítja és szárítja meg.

Az Ultenic TS1 a gyártó legolcsóbb, önürítésre képes robotporszívója, amely a jelenlegi trendeknek akar megfelelni, hiszen nem csak lézeres letapogató szenzorral, szőnyeg kefével, forgókefés felmosás funkcióval és mobiltelefonos vezérléssel látták el, hanem egy méretes porgyűjtő tartályt is adnak hozzá, aminek köszönhetően elég havonta kiüríteni a tartályát.

Ultenic TS1 teszt (2 of 11)

A robotporszívó méretes, élénk narancssárga színű doboza mindent tartalmaz, amire szükségünk lehet, sőt még többet is. A csomag részét képezi a 200 milliliter kapacitású por és 235 milliliteres víztartály, amihez két, ellentétes irányban forgó felmosó fejet kapunk. Ennek köszönhetően a porszívó nem csak a piszkot gyűjti össze, hanem fel is töröl. Forgásának köszönhetően kismértékű sikálásra is képes a normál moppal rendelkező társakkal szemben. A takarítás végeztével képes visszatalálni a portartályas dokkolóra, amivel egyidejűleg automatikusan bekapcsol a szennyeződés átszívása a robotból a nagyméretű tartályba.

Ultenic TS1 teszt (11 of 11)A csomagban kapunk egy tartalék HEPA szűrőt, két darab három literes porzsákot, távirányítót, tartalék kefét és a felmosó részre feltehető fejeket is. A távirányítóval az idősekre is gondoltak, akik vagy nem rendelkeznek okostelefonnal vagy nem szeretnének egy alkalmazást használni a porszívójuk vezérlésére, de emellett természetesen a mobiltelefonos alkalmazást is használhatjuk.

Takarító robotokat ismerők kereshetik a porszívó tetején található LiDAR szenzort, ami nem a gép tetején kapott helyet, hanem a robot elején helyezkedik el a NaviFree LiDAR érzékelő. Pozitívuma, hogy ezáltal sokkal alacsonyabb robotporszívó készíthető, aminek köszönhetően a Ultenic TS1 csak 7.4 centiméter magas. Negatívuma, hogy a porszívók tetején lévő forgó LiDAR szkenner helyett, így a robotnak kell megfordulnia takarítás közben a tengelye körül, hogy feltérképezze a környezetét. A felismert akadályok térképét a telefonos alkalmazásban nézhetjük meg, ahogy kirajzolja nekünk a szoba vagy lakásunk képét.

Ultenic TS1 teszt (9 of 11)

A robot hátsó részét kiemelve találjuk a HEPA filteres szűrővel ellátott 200 milliliteres portartályt, körülötte pedig a 235 milliliter folyadék tartályt, amelynek aljára felhelyezhető a felmosó fej. A felmosás nem sima törléssel megy végbe, hanem a két korongot forgatva és mellé adagolva a vizet, feltörli a padlót.

Ultenic TS1 teszt (7 of 11)

A porszívót elöl, oldalt és alul is szenzorokkal látták el, amivel felismeri, ha egy tárgy felé közelít, de amíg nem jár körbe többször a szobában, addig még pontatlan a helymeghatározása. Minél többet használjuk, annál jobban navigál és annál gyorsabban takarít. Ez segít abban is, hogy ha a ház felső szintjén takarítanánk, a porszívó alján lévő szenzor érzékeli, ha a lépcső szélére ér és automatikusan leáll a mozgása, hogy elkerülje a véletlen leesést.

Az alsó részen a modernebb porszívóknál megszokott egy darab oldalsó seprű kefe található, ami a szívónyílás előtti gumi lapátos és sörtés forgó keféhez söpri a szennyeződéseket. Ez jól jön, ha szőnyeggel is rendelkezünk, hiszen azt egy apró motor forgatja használat közben. Így nem csak felszívja a port, de a szőnyeg szálai közül is jobban képes eltávolítani a szennyeződést, mint a normál szívófejes társai.

Ultenic TS1 teszt (8 of 11)Az első használat előtt teljesen feltöltöttem az akkumulátorát, ami 3200mAh kapacitással rendelkezik. A bekapcsolást követően letöltöttem a telefonos alkalmazását, ami elérhető Android és iOS rendszerekre is. A mobil applikáción keresztül minden részletesen testre szabható. Az alapképernyőn azonnal láthatjuk a porszívó által takarítás közben feltérképezett helyiségeket. Innen egy gombnyomással indíthatunk teljes takarítást, megadhatunk a térképen egy pontot vagy beállítható a zóna takarítás is, amin a porszívó által feltérképezett képen kijelölhetünk egy területet. Ezzel az is megoldható, hogy ha egybe nyílik két szobánk, akkor csak az egyiket takarítsa ki.

Ultenic TS1 teszt 1

A telefonos app képernyőjén kiválasztható az azonnali dokkolás, hogy visszaálljon a porszívó a töltőre. Aktiválhatjuk a szőnyeg módot is, hogy a szívóerőt automatikusan megemelve jobb tisztítás legyen elérhető. Természetesen, okos robotporszívó lévén, megadhatunk neki külön tervet is, hogy mikor indítsa el a takarítást. Így beállítható, hogy minden reggel 9:00-kor induljon el, hogy amíg nem vagyunk otthon, a robotporszívó takarítsa ki a lakást.

A takarítás a telefonos appból, távirányítóval, de a porszívóról is elindítható. A telefonon nyomon követve, folyamatosan rajzolja ki a NaviFree szenzor által látott képet. Az első pár takarítás tovább tart, mint az utána következők. Minél többször jár be egy útvonalat, annál jobban felismeri az akadályokat, így egyre gyorsabban képes végezni a lakás felporszívózásával.

Ultenic TS1 teszt 2

A leírás szerint 15 milliméteres küszöbmagasságon képes áthaladni. A gyártó 120 perces működési időt adott meg, de tervezzük alacsonyabbra az értéket, körülbelül a megadott érték 75%-ával, főleg az első takarításkor, hiszen míg nem térképezte fel a helyet, addig az akku felét is elfogyasztotta, mire végzett a lakásban.

Ha porszívózás közben a padlót is fel szeretnénk törölni vele, akkor a porszívó hátuljába vizet kell tölteni. Az aljára tegyük fel a szövet felmosó fejeket és máris indulhat a takarítás. A padlóra ragadt nagyon makacs szennyeződésekkel nem képes elbánni, de a forgó fejek jobban tisztítanak, mint a sima mop feltét. Szerencsére a felmosó fej könnyen eltávolítható és mosható, így bármikor kitisztíthatjuk azt, de két csere darabot is mellékelnek a csomagban. A telefonos alkalmazásban beállítható a “no go zone” funkció, amivel például sosem fog felmenni a szőnyegre. A helyiségeknél pedig külön megadható, hogy melyik szobát takarítsa ki.

Ultenic TS1 teszt 3

A robotporszívó dolga végeztével automatikusan visszaáll a töltőre, hogy feltöltse magát. Ekkor a portartályának ürítése céljából bekapcsol a dokkoló, hogy magába szívja át a felszívott hajszálakat, port és egyéb, más szennyeződéseket. A dokkoló kijelzőjén látható, hogy működésbe lép az UV fertőtlenítés.

Ultenic TS1 teszt 1 (1 of 1)

 

Ultenic TS1 teszt – Vélemény

Az Ultenic TS1 lassabban takarít, mint a torony LiDAR szenzoros társai. De ez javarészt csak akkor telik több időbe, ha olyan helyen használjuk, ahol még nem járt. A szőnyeget felporszívózza, fel is tud törölni, az alacsony hasmagaság miatt néhány háztartásban lehet alaposan meg kell mérni a küszöböket, nehogy kellemetlen meglepetés érjen minket az első használatkor.Összességében nem lett rossz az Ultenic TS1, jó dolog a forgó felmosó fej és a méretes porgyűjtő tartály, bár én inkább egy olyan LiDAR szenzoros masinát választanék, mint az Ultenic T10 Elite. A gép nem egy Roborock szintű minőséget képvisel, de ezért tisztán tarthatjuk vele a lakást. A Ranvee webáruház európai raktárából csak 204$-t, azaz 76 ezer forintot kérnek érte a kupon felhasználásával, ami egyáltalán nem magas ár érte. A vásárláshoz a PayPal használatát javasoljuk.

Ultenic TS1 robotporszívó

🔹Kupon:9AMRES02JVQK

További robotporszívók

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás