Pár hónapja használom az Apple 2020-as MacBook Air gépét. A kevés csatlakozó miatt sokaknak szüksége lehet egy elosztóra, így jól jött, hogy a kevés porttal ellátott vékony laptophoz egyszerre több, másik eszközt is csatlakoztatni lehessen.

A BlitzWolf BW-TH8 USB HUB tesztjét itt olvashatod. A teszt Windows-t futtató laptopon készült, de most eljött az idő, hogy beszéljünk az Apple felhasználók egyik lehetséges hubjáról is.

A BlitzWolf BW-TH8 USB Type-C porton keresztük csatlakozik a gépünkhöz és vele együtt máris a következő portokkal gazdagodunk:

  • 2 darab USB 3.0 port,
  • 2 darab USB 2.0 port,
  • 1 darab SD kártyaolvasó,
  • 1 darab micro SD kártyaolvasó,
  • 1 darab HDMI port,
  • 1 darab VGA port,
  • 1 darab Type-C port,
  • 1 darab RJ45 port,
  • 1 darab 3.5mm jack csatlakozó

A részletes mérési adatokhoz olvasd el az USB HUB tesztjét. Az Apple MacBook Air M1 HUB használatával az USB portok gond nélkül működnek, ahogyan a két kártyaolvasó, HDMI, VGA és 3.5 milliméteres hangkimenet is. Az M1 chip hiánya, hogy külső kijelzőből csak egyet képes kezelni. A BlitzWolf HUB-bal az egyik videókimenetének köszönhetően a monitorunkon a második asztalon is dolgozhatunk úgy, hogy mellette a laptop kijelzőjén más tartalmat jelenítünk meg. De akár egyszerre is használható a HDMI és VGA kimenet is, de ezt már nem külön-külön kijelzőként működteti, hanem mind a két monitoron klónozva jeleníthetjük meg a kiterjesztett képet.

BlitzWolf BW-TH8 header

A LAN csatlakozó 10/100/1000mbit sebességre képes, amit majdnem képes is hozni az 1000/25mbit-es netemmel, a mérés alatt a letöltési sebesség kábelen keresztül 938mbit/s volt, ami egy remek érték.

Az Apple egy korábbi szoftverfrissítésben tiltotta a harmadik féltől származó elosztókon a töltési lehetőséget, így a Type-C porton keresztül sajnos nem megoldott a laptop töltése, ami fájó pont lehet. Ezzel együtt a HUB Type-C portja is inaktív állapotba került, ami ugyancsak sajnálatos. Azonban míg a laptopon az egyik USB-C csatlakozóhoz a töltőkábelt csatlakoztathatjuk, addig a másik porton a BlitzWolf elosztója lehet. Ezzel pedig külső monitort, egeret és billentyűzetet is hozzáköthetünk a laptophoz és még marad hely a pendrive, memóriakártya használatához is.

BlitzWolf BW-TH8 11 in 1 USB HUB -9

Aki nem szeretne sokat áldozni egy elosztóért és meg tud békélni azzal is, hogy ezzel az elosztóval egy Type-C portot nem tud használni, akkor mindenképp ajánlott a BlitzWolf BW-TH8 HUB, ha nem szeretnél több tízezer forintért egy elosztót vásárolni magadnak.

A BlitzWolf BW-TH8 a cikkírás pillanatában 53$-ba kerül, amit az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetsz meg.

BlitzWolf BW-TH8 HUB

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás