Egyszerű vasalás, vasalódeszka nélkül a Xiaomi Mijia MJGTJ01LF gőzölős termékével. Elég egy vállfára feltenni a kiválasztott ruhadarabot, hogy a gőzölős fejjel kiszedjük belőle a ráncokat.

Xiaomi Mijia MJGTJ01LF-1 Xiaomi Mijia MJGTJ01LF-8

A Xiaomi égisze alatt készült el a Deerma termékeihez hasonló Xiaomi Mijia MJGTJ01LF gőzölős vasaló, ami a gyártótól jól ismert fehér, letisztult, egyszerű formát követi. A csomagban a kínai aljzattal ellátott termékhez mi, a nálunk is használt átalakítót ajánljuk, ami szerencsére csak pár dollárba kerül. Mivel a termék a hazai 220V-os hálózaton is működik, így egy ilyen átalakítóval máris használatba vehetjük. A csomagban kapunk egy hátulra felhelyezhető víztartályt, egy felhelyezhető kefés fejet és egy hófehér kesztyűt is. Utóbbi használata akkor jöhet jól, ha valamennyire kímélnénk kezünket a forró gőztől, miközben vasalunk. De tapasztalatból mondom, a közvetlenül kiáramló gőz ellen nem sokat véd.

Xiaomi Mijia MJGTJ01LF-4

A gőzölős vasalón csak egyetlen gomb található, a tetején egy hófehér visszajelző led kapott helyet. Amint csatlakoztatjuk a csatlakozót a fali elosztóba a vasaló bekapcsol és körülbelül 30-60 másodperc múlva már használhatjuk is.

Xiaomi Mijia MJGTJ01LF-6

De mégis hogyan működik a Xiaomi Mijia MJGTJ01LF gőzölős vasalója?

Az alumínium fejen találjuk a gőz kifújásához szükséges öt apró furatot. Innen távozik a meleg levegő, hogy a ruha szálai közé hatolva, az anyag függőleges pozícióját használva kiegyenesítse a szálakat. Ez működik is, mert az ingemet vasalva, ahogy függőlegesen lógott, miközben gőzöltem, a ruha saját súlya is segített a simításban. A vasalásban segít a már említett alumínium fej, ami 130 Celsius fokra melegszik fel használat közben. Gőzt termelve, a ruhán végig húzva a fejet ez is segít a szálak fellazításában és vasalásában.

A magas hőmérsékletnek köszönhetően nem csak vasalhatunk, de sterilizálásra is használható, ami segít megszüntetni a kellemetlen szagokat, felfrissítve a ruhát. Ez kiváltképp jól jön abban az esetben, ha olyan anyaggal rendelkezünk, amit nem moshatunk mosógépben, például egy szövetkabát esetében. A felhelyezhető kefe fej ekkor jöhet jól, hiszen a szálak közül ki is kefélhetjük az odaragadt szennyeződés.

Xiaomi Mijia MJGTJ01LF-9

A vasaló 1200W teljesítménnyel rendelkezik, a víztartálya 160 milliliter kapacitású. Ezzel a folyadékmennyiséggel körülbelül 5 ruhadarabot vasalhatunk ki. A nyélen található gombbal adagolhatjuk a gőzt. Természetesen a függőleges használat nem gyorsítja fel a vasalás folyamatát. De kiváltképp akkor jön jól a Xiaomi terméke, amikor utazni indulunk és kellene egy vasaló a poggyászba. A gőzölös használat azonban azoknál a ruhadaraboknál jön jól, amiket nem lehet közvetlenül egy forró vasalóval simává varázsolnunk. Illetve azoknál, ahol fontos, hogy felfrissítsük azokat, mert ahogy már korábban említettem, nem lehet kimosni őket.

A vasaló használata pofonegyszerű. Felakasztottam az ingemet egy vállfára és le-fel, majd oldalazó irányban elkezdtem rajta mozgatni a vasaló fejét, miközben engedtem rá a gőzt. Vigyázzunk, hogy ne támasszuk meg a másik kezünkkel a ruhát, mert a forró gőz akár égési sérüléseket is okozhat. A vasalásról videót is készítettem, ahol látható, hogy sikerült sokkal simábbá varázsolni a ruha anyagát. Bár tökéletes munkát valószínűleg egy normál vasalóval lehetett volna abszolválni. Feltéve, ha nem annyira gyűrött a ruha, hogy már az sem képes segíteni rajta.

Vasalás előtt & után

vasalás összehasonlítás 1

Azonban a forrólevegős vasaló jól jön, ha nincs vasalódeszkánk, mert nem szoktuk a ruháinkat kivasalni. Így akár egy kis lakásban is ideális, ahol nincs szükség vagy hely egy vasalódeszkára, de ha kell, egyenessé varázsolhatjuk a ruhaneműnk anyagát. Időben nem sokkal lassabb ez a módszer, mint a sima vízszintes vasalás.

Gőz-gőz, de hol a víz?

Kíváncsi voltam, hogy ha kivasalom az ingemet, mennyire marad vizes. Azt kell mondjam, ha nem állandóan fújom rá az anyagra a gőzt, akkor a kifújás után a meleg fejjel végig szaladva a ruhán, nem is éreztem nedvesnek. Pedig nagyon tartottam ettől a termék esetében. De szerencsére nem kellett aggódnom tőle.

A Xiaomi Mijia MJGTJ01LF kiválthat egy normális vasalót, abban az esetben, ha nem szoktunk minden nap vasalni. Szükség esetén bármikor hadrendbe állítható és nincs szükség vasalódeszkára. Ebben pedig egyedülálló a termék. Egyedül élőknek vagy kis lakással rendelkezőknek, ahol már nem férne el egy vasalódeszka, de szükség van a ruhák kivasalására, erre ideális lehet. Természetesen éleket nem tudunk a nadrágunk szárára varázsolni, így azért hátránya is van. De megvan a maga előnye is, hogy piacképes lehessen. A Lofans vasalómat nem vettem elő, nem állítottam fel a vasalódeszkát sem, amikor egy inget akartam kivasalni. Csak feltettem egy vállfára a szükséges ruhaneműt és megoldottam a problémát a Xiaomi Mijia MJGTJ01LF gőzölős termékével. Jó hírünk van, mert a termék olcsóbb európai (CZ) raktárból, így innen 32.99$-ért vásárolható meg, a szállítás pedig ingyenes!

A Xiaomi Mijia MJGTJ01LF gőzölős vasalót itt találod meg

Kedvezmény kód: BG3GTJ01LFCZ

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás