A Lofans YD-012V egy vezeték nélküli vasaló, ami mindent tud, amit a társai, de annál kicsit mégis többet. Ráadásul az európai raktárnak köszönhetően olcsón beszerezhető.

A Lofans megjelenése nem az átlagos vasakókat idézi. A lila szín eléggé idegen volt számomra, de annyira jól áll ennek a formának, hogy nem kellett sok idő hozzá, hogy megkedveljem. A Lofans YD-012V vasaló előnye a dokkolója, aminek köszönhetően nem lesz útban a vezetéke. Ahogyan azt korábban sejtettem, be kellett vetnem az EU szabványú átalakítómat hozzá. A termék természetesen a hazai 220V-os hálózaton üzemel, de a csatlakozója CN és nem EU szabványú. A csomagban mellékeltek egy adaptert, de mivel elég nagy teljesítmény felvételről van szó, ezért a sajátomat használtam hozzá, abban jobban megbízom. Ezt te is megvásárolhatod, szerencsére nem is drága, 3$ alatt már hozzá lehet jutni.

Lofans YD-012V vasaló -1

Lofans YD-012V vasaló -3

A csomagban kapunk egy mércés poharat, amivel kimérhetjük a vasalóba töltött vizet és ezzel könnyebb is betölteni a kis nyílásán, hogy egy csepp se menjen félre. A dokkoló kellően hosszú, 2 méteres vezetékkel érkezik. A csavarosdást kissé meggátolva, harisnyázott borítást kapott.

Lofans YD-012V vasaló -13

A vasaló mondhatni átlagos formát kapott. Ha egyet láttál, láttad mindet alapon. A 36 x 14.7 x 15.1 centiméteres mérethez 0.97 kilogrammos súly párosul. Alul a kerámia talp, a lila színű, víztartálynál átlátszó műanyag házon találjuk a hőfokszabályzót. Utóbbi a kis kínai jelekkel valószínűleg egy ajánlást ad a kiválasztott ruha anyagához. De én egyszerű gondolkodásmódot követve a három fokozatot tekerve, gyenge, közepes és nagyon meleg módokkal elboldogultam.

A Google fordító kismértékben segít, így kiderült, hogy az egyes és kettes fokozat között van a nylon. a kettes alatt a selyem. A harmadik fokozatnál megosztva pedig a gyapjú, pamut és len ruhaneműk vasalásához ideáli hőfok. A hőmérsékletállító nagyon könnyen mozgatható, ami egyben jó is, de akár véletlenül is eltekerhető, ha ott babrálunk a kezünkkel. Viszont számomra szimpatikus volt, hogy kissé gumírozott borítást kapott a felülete, így minőségibb érzete van tőle az embernek.

Lofans YD-012V vasaló -12

A fogantyú résznél találjuk a visszajelző lámpát, ami felfűtés közben világít, előtte pedig a frontrészen található fúvóka és a talpnál található gőzölés mód gombját találjuk. Nagyon tetszett az is, hogy cseppmentes kivitelt kapott, így elvileg, amíg nem fűti fel kellő hőmérsékletre magát, addig nem enged ki a talpon keresztül folyadékot, ergo nem lesz véletlenül sem nedves a kerámia talp. A víztöltő nyílás és a permet/gőzfunkció gomb között a gőzölés erősség állítót találjuk.

Lofans YD-012V vasaló -21

Lofans YD-012V 1

Még vízszintjelzőt is kapunk a házon, bár ezt kínai nyelvű írásjel fedi. Így ha a vasalót a talpára állítjuk, akkor megnézhetjük a kapacitást, ami a tartály befogadóképességéből adódóan 280 milliliter lehet.

Több, mint gondolnád..

Előnye kétségkívül a dokkoló része, amibe beállítva szinte másodpercek alatt felfűti magát két vasalás között. De nem muszáj dokkolóként használni, hiszen a retesznek köszönhetően a vasaló hátuljára felhelyezhető, így máris normál eszközként használhatjuk. Saját tapasztalatból mondom, hogy ha tudjuk, hogy nincs szükség a dokkoló funkcióra, akkor még a vasalás előtt helyezzük fel rá a talpat, hiszen nem árt, ha egy kissé rányomjuk azt a vasaló hátuljára, hogy rögzüljön. Forró talppal ezt már eléggé nehézkes megtenni és az első próbálkozások alkalmával furcsálltam is, hogy miért nem tudom rögzíteni. Hát ezért… csak ez az előre gondolkodó lépés kell és máris minden a helyére kerül a világban.

Lofans YD-012V vasaló -16

A harisnyázott kábel egy gömbfejben végződik, így kisebb annak az esélye, hogy megtörjön. Ennek köszönhetően a vasalótól függetlenül képes forogni a vezeték a dokkolóban. A leírás szerint bekapcsolást követően 35 másodperc alatt már fel is fűt, nekem ez még ennél is rövidebb idő alatt sikerült összehozni. Valóban nagyon gyorsan felmelegíti a kerámia bevonattal rendelkező talpat. Ha a dokkolóból kiemelve használjuk, akkor megvan az az előnye, hogy még véletlenül sem rántjuk le a vasalót. Bár annak az esélye továbbra is megvan, hogy magát a talprészt rántjuk le. De még mindig jobb, ha ez a pár dekás műanyag landol a földön, mint egy hegyesre kiképzett, fém vasalófej.

Lofans YD-012V 2

20g/perc gőzt képes kijuttatni, ami kicsit kevesebb, mint a profibb 30g/perces teljesítménye, de szerintem ez is épp elegendő. Kellemes csalódás volt, hogy a pólóvasalás közben, hiába raktam vissza a dokkolójába, arra gondolva, hogy biztosan kihűlt már, de ez nem így volt. Persze, hosszú perceket nem képes a megfelelő hőfokon tartania magát, de akinek kell, csak felrakja a dokkolót a hátuljára és máris elfelejtheti a felfűtéssel kiesett másodperceket. Másodperceket, mert tényleg azok. Beállítom a dokkba, felvillan a visszajelző led és nem sokkal később már el is alszik, jelezve, hogy készen áll az újbóli használatra.

Egy-két vasaló már járt a kezeim között, sok tapasztalatom nincs férfiként, de valahogy hiába a kerámia talp, egy kicsit mintha nem olyan könnyen és lágyan siklana a vasaló a ruhákon.

Milyen lett a Lofans YD-012V vezeték nélküli vasaló?

Inkább nevezzük ezt egy hibrid megoldásnak, mintsem teljes egészében vezeték nélküli terméknek, hiszen nincs akkumulátor beépítve a folyamatos fűtés érdekében. Azonban mégis használható akár vezeték nélkül. Az összeszerelésre nincs panaszom, egyedül a műanyag folyadékbetöltő sikerült az átlagosnál gyengébb anyagból, ami nehezebben záródik, mint kellene. A Lofans YD-012V a Banggood európai (csehországi-CZ) raktárából áfa és vámmentesen rendelhető meg, a kedvezmény kóddal 30.99$-ért, azaz körülbelül 9200 forintos áron. A szállítás pedig ingyenes!

Lofans YD-012V vezeték nélküli vasaló

Kedvezmény kód: BGCNNY65

Adapter

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás