Virágzóban vannak a vezeték nélküli kapcsolatot kínáló kiegészítők. Egyre több gyártó mutatja be a saját megoldását, amivel képet és hangot tudunk átvinni a számítógépről, TV Box-ról egy TV-re vagy projektorra. Ebben az érában a BlitzWolf is bemutatta saját, BlitzWolf BW-CS7 nevű megoldását.

A BlitzWolf BW-CS7 vezetékmentes jeltovábbítást tesz lehetővé, ami nem csak a 1080p felbontású képet, de a hangot is képes átvinni a monitorhoz, TV-hez vagy a projektorhoz, mindezt egyetlen USB-C porton keresztül teszi az adó oldalon, hogy ne kelljen plusz kábelekkel bajlódnunk.

BlitzWolf BW-CS7 Wireless USB-C to HDMI adapter teszt 2

A BlitzWolf-nál megszokott egyszerű, lényegre koncentráló csomagolást kapjuk. A kisméretű dobozban két kábelt találunk, az egyik az adó, másik a vevő funkciót látja el. A hófehér színű vezetékek adó részén egyetlen USB-C, míg a vevő oldalon HDMI és USB csatlakozókat helyeztek el.

BlitzWolf BW-CS7 Wireless USB-C to HDMI adapter teszt 3A BW-CS7 adó részét a laptop USB-C portjához kell csatlakoztatni, így természetesen olyan eszközre van szükség, ami kép és hangátvitelre is képes ezen a csatlakozón keresztül. A gyártói adatok szerint a vevő oldali USB-A porton keresztül 5V/2A-re van szüksége, de egy sima USB2.0 port is megfelelő számára, ugyanis a televízióm is ilyen porttal rendelkezik, ami ekkora áramerősséget nem képes leadni, de így is működött.

BlitzWolf BW-CS7 Wireless USB-C to HDMI adapter teszt 6

A leírás alapján 50 méteres távolsággal számolhatunk, ha nyílt terepen kell képet továbbítanunk, de valószínűleg mindenki otthoni környezetben fogja ezt használni.

BlitzWolf BW-CS7 Wireless USB-C to HDMI adapter teszt 5

Az átvitel során észrevehető pár tizedmásodperces késleltetés, mint a MINIX megoldásának esetében is, így ha játszani szeretnénk, akkor ezzel számolnunk kell. Ha csak prezentációról van szó, esetleg FullHD felbontású filmnézéshez van rá szükség, akkor az gond nélkül fog működni. Akkor sem fogunk csúszást tapasztalni, ha a TV hangszóróján szólal meg a hang, hiszen ez szinkronban van. Egy laptop kijelzőjén monitorozva a forrás oldalon, pár tized másodperccel hamarabb jelennek meg ott a látott és hallott médiák, mint a TV-n.

BlitzWolf BW-CS7 Wireless USB-C to HDMI adapter teszt 4

A kábel tökéletesen használható abban az esetben (ahogyan azt a MINIX esetében is írtuk) ha nem akarunk a vezetékekkel bajlódni. PC szervizeléskor elég csak az adó kábelt cserélgetni, ha újabb és újabb gépeket kötünk rá egymás után a monitorunkra. Kiváló lehet projektort használóknak, hiszen nem kell bajlódni azzal, hogy a plafonra fel legyen vezetve a HDMI kábel, illetve sima filmnézéshez is megfelelő, a prezentáció pedig kisújjból megy neki, hiszen egy ppt adatfolyam képtovábbítása egyáltalán nem megterhelő feladat.

Konfigurálásra jelen esetben nincs szükség, amint csatlakoztatjuk a vevő egységet a TV-hez, máris megjelenik a BlitzWolf kiegészítőjének felülete, amelyen nincs szükség semmilyen konfigurálásra sem, egyből átvált a továbbítandó képre, ha a másik vezetéket csatlakoztatjuk a számítógéphez.

A Windows rendszer úgy látja a TV-t, monitort, mintha vezetéken keresztül lennének összekötve. Így működik a megjelenítők kiterjesztése, duplikálása vagy csak az egyik megjelenítése is. Felbontást maximálisan 1920×1080 pixel lehet, alatta szinte bármi beállítható, de a képfrissítés minden esetben 60Hz. Ahogyan a MINIX modellje, az adó rész itt is viszonylag hamar felforrósodik, aminek a miértjét talán senki sem érti. De mindenesetre fura, hogy egy ilyen kis eszköz, ennyire meleg tud lenni működés közben. A BlitzWolf BW-CS7 olcsóbb, mint a MINIX volt, majdnem a felébe kerül. A kuponnal 35$-t kérnek érte, azaz körülbelül 13 ezer forintba kerül.

BlitzWolf BW-CS7 1080P HDMI Dongle Display Adapter

🔹Kupon:BGHOBBY139

További HDMI jelátvivők

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

3 hozzászólás

    • Szia!

      Köszi az infót. Igen, én is tapasztaltam ezt. A MINIX is elég hamar fel tudott melegedni. A miértjét nem tudom, de úgy látszik ez nem egyedi eset.

Hozzászólás