A MINIX H1 wireless HDMI dongle vezetékmentes jeltovábbítást tesz lehetővé, ami nem csak a 1080p felbontású képet, de a hangot is képes átvinni a monitorhoz, TV-hez vagy a projektorhoz.

A MINIX azok közé a gyártók közé tartozik, akik nem az unalmas kiegészítők piacát bővítik portékáikkal, hanem a jó áron hozzáférhető SSD-vel összeépített USB-C elosztó mellett, most egy vezeték nélküli jeltovábbításra alkalmas eszközt készítettek.

Minix HDMI transmitter teszt (1 of 6)

Minix HDMI transmitter teszt (2 of 6)

A NEO S2-nél megszokott egyszerű, ám csupán a lényegre koncentráló csomagolást kapjuk a gyártótól megszokott plüss tasakkal kiegészítve, amibe a kábeleket helyezhetjük, ha magunkkal szeretnénk vinni azokat. A kisméretű dobozban két kábelt találunk, egyik az adó, másik a vevő funkciót látja el. A fekete színű vezetékek mindegyikén HDMI és USB csatlakozókat helyeztek el. Az adó és vevő vezetékek megkülönböztetéséhez külön piktogramokat találunk rajtuk.

Minix HDMI transmitter teszt (3 of 6)

Minix HDMI transmitter teszt (4 of 6)



A MINIX H1 adó részét a laptop HDMI portjához, a kábel másik felét az USB porthoz kell csatlakoztatni, hiszen ez szolgáltatja az átvitel működéséhez való energiát. A gyártói adatok szerint 5V/1A-re lesz szüksége, de egy sima USB2.0 port is megfelelő számára, ugyanis a televízióm is ilyen porttal rendelkezik, így ez táplálja meg a vevő oldali vezetéket. Nem csak közvetlenül a laptophoz, hanem mint a képen is látható, egy USB-C portos elosztóhoz is köthető, így is tökéletesen működik.

Minix HDMI transmitter teszt (5 of 6)

@nezdmitrendelsz

Képmegosztás vezeték nélkül https://shorturl.at/cluO3 nezdmitrendelsz.hu #nezdmitrendelsz #hdmi #wireless #wirelesspicture #minix

♬ Come Check This (Quickie Edit) – FETISH

Minix HDMI transmitter teszt (6 of 6)

A leírás alapján 50 méteres távolsággal számolhatunk, ha nyílt terepen kell képet továbbítanunk, de valószínűleg mindenki otthoni környezetben fogja ezt használni. A tesztidőszak alatt kiderült, hogy egy nappaliban simán megállja a helyét, ha pár méterre kell átküldeni a jelet (ilyenkor 1080p felbontáson a 4K YouTube videó sem okozott neki gondot). A nappali mellett lévő, téglafallal elválasztott másik szobából a 4K YouTube adatfolyam már szaggatott, de a 1080p felvételek gond nélkül mentek.

Az átvitel során észrevehető pár tizedmásodperces késleltetés, így ha játszani szeretnénk, akkor ezzel számolnunk kell. Ha csak prezentációról van szó, esetleg FullHD felbontású filmnézéshez van rá szükség, akkor az gond nélkül működni fog. Ha a TV hangszóróján szólal meg a hang, amit a kábel visz át, akkor nincs csúszás, hiszen a kép mellett hangot is képes átvinni. Azonban, ha a forrás egy erősítőre van kötve, a képet pedig a MINIX H1 továbbítja vezeték nélkül, akkor a kép csúszhat, így ezt korrigálni kell a médialejátszó felületén.

Itt látható, hogy minimális késleltetéssel kell számolnunk, de ez az érték elenyésző, ha az adó és a vevő egy helyiségben van:

A kábel tökéletesen alkalmazható, ha nem akarunk a vezetékekkel bajlódni. PC szervizeléskor elég csak az adó kábelt cserélgetni, ha újabb és újabb gépeket kötünk rá egymás után a monitorunkra. Kiváló lehet projektort használóknak, hiszen nem kell bajlódni azzal, hogy a plafonra fel legyen vezetve a HDMI kábel, illetve sima filmnézéshez is megfelelő, a prezentáció pedig kisújjból megy neki, hiszen egy ppt adatfolyam képtovábbítása egyáltalán nem megterhelő feladat.



Konfigurálásra nincs szükség, amint csatlakoztatjuk a vevő egységet a TV-hez, máris megjelenix a MINIX felülete, amely egyből átvált a továbbítandó képre, ha a másik vezetéket csatlakoztatjuk a számítógéphez, tehát nincs szükség semmilyen konfigurálásra sem. A Windows úgy látja a TV-t, monitort, mintha vezetéken keresztül lennének összekötve. Így működik a megjelenítők kiterjesztése, duplikálása vagy csak az egyik megjelenítése is. Felbontást maximálisan 1920×1080 pixel lehet, alatta szinte bármi beállítható, de a képfrissítés minden esetben 60Hz. A MINIX H1 69.99$-ba kerül, így a 25 ezer forintos ár soknak tűnhet, de a feladatát jól látja el, használni pedig pofonegyszerű a konfigurálásmentes összeköttetésnek köszönhetően.

MINIX H1 Wireless 1080P HDMI Dongle Display Adapter

További HDMI jelátvivők

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Szőkebácsi on

    A banggodon egy másik cég ugyan ilyen eszköze 16.000 ft.
    És valóban csak otthoni felhasználásra javasolt – esetleg PPT vetítésre, mivel a hangot hatalmas lag-gal továbbítja +10 m felett.

Hozzászólás