A MINIX NEO S2 USB HUB előnye, hogy ez nem csak egy USB C-s elosztó, hanem egy olyan eszköz, amibe egy 240GB kapacitású SSD meghajtó is benne van. Ennek megfelelően egy külső meghajtót kapunk, ezen keresztül a laptopunkat is feltölthetjük, de HDMI és USB portokkal is rendelkezik, ami a kis belső tárhellyel rendelkező ultrabook-oknál óriási segítséget nyújthat.

MINIX NEO S2 240GB SSD USB HUB teszt (2 of 10)

MINIX NEO S2 240GB SSD USB HUB teszt (5 of 10)

MINIX NEO S2 240GB SSD USB HUB teszt (7 of 10)A gyártó a csomagban mellékel egy szövet tokot is, amibe beletehetjük az elosztót, ha nem használjuk vagy esetleg magunkkal kell vinni egy hosszabb útra. Ezért máris kapnak egy pirospontot, hogy még erre is odafigyeltek. A HUB matt alumínium háza tökéletes összeszerelési minőségről ad tanúbizonyságot. A 200 gramm súlyú és 11.5 x 4.3 x 1.1 centiméter méretű elosztón a legszükségesebb csatlakozók találhatók meg, hogy segítségével pendrive-okat és monitort is ráköthessünk, de ebben a kis házba még egy SSD meghajtót is beszereltek nekünk. A szürke alumínium ház tetején egy vékony sávban, fehér színben világító visszajelző ledet találunk, ami működés közben folyamatosan világít. A MINIX NEO S2 USB-C porton csatlakoztatható nem csak számítógépünkhöz, laptopunkhoz, de táblagépünkhöz vagy okostelefonunkhoz is egyaránt.

MINIX NEO S2 240GB SSD USB HUB teszt (6 of 10)

Csatlakozó fronton két darab USB3.0, 4K képes HDMI és PD szabványú USB-C található meg rajta, hogy a laptop töltőjét ide csatlakoztathassuk, hogy a MINIX az adatátvitel mellett a laptopunkat ellássa energiával. A gyártó kimondottan Apple MacBook, Apple MacBook Air és Apple MacBook Pro eszközökhöz ajánlja a termékét, de gond nélkül működik Windows rendszert futtató eszközökön is. A PD töltést maximum 20V/3A áramerősséggel garantálja, így kipróbáltam a 60 wattos teljesítményleadásra képes BlitzWolf power bankkal, amivel a DERE laptopomat feltölthettem a HUB-on keresztül úgy, hogy még az elosztó USB portjait is használhattam.

MINIX NEO S2 240GB SSD USB HUB teszt (9 of 10)

A 240GB kapacitású beépített SSD nem villám sebességű, hiszen a gyártó 400MB/s írási és 415MB/s olvasási tempót ígér. Azonban, ha azt vesszük, hogy ezzel a kiegészítővel nem csak egy PD töltést támogató elosztót kapunk, hanem plusz tárhelyet is, máris nem érezzük magunkat olyan kellemetlenül.

A CrystalDiskMark szerint a beépített SSD olvasási sebessége 455MB/s, míg az írási tempója 439MB/s körül alakult. Ezt kipróbáltam a való életben is, így több adatot is felírtam a meghajtóra, ami 346000kb/s sebességgel, tehát körülbelül 337MB/s írási tempóval került fel az USB HUB-ra.

crystaldisk mark minix neo SSD speedAz USB 3.0 csatlakozóknak köszönhetően maradéktalanul kihasználható a hozzá csatlakoztatott pendrive, 2.5 hüvelykes merevelemezek vagy SSD meghajtók sebessége is. A 128GB-os pendrive-omat az elosztóba csatlakoztattam, hogy a CrystalDiskMark alkalmazással lemérjem az írási és olvasási sebességet. Ebben az esetben 134MB/s olvasásra és 131MB/s írásra volt képes a pendrive-om az elosztón keresztül, ami nem rossz eredmény. A MINIX elosztójának előnye, hogy nem csak széles körben használhatjuk különböző eszközeinkhez, hanem plusz tárhelyet is nyerhetünk vele.

crystaldisk mark minix neo SSD BW pendrive

A MINIX NEO S2 USB HUB másik előnye, hogy a laptopot száműzhetjük az íróasztalról, betehetjük összecsukott állapotban egy állványba is, hiszen az USB-C porton keresztül kapunk HDMI kimenetet, két USB portot és plusz beépített SSD meghajtót is. Ezzel egy letisztult íróasztalunk lehet és a plusz USB portok mellet plusz tárhelyet is kapunk, mindössze 16 ezer forintért.

MINIX NEO S2 SSD USB-C HUB

További USB HUB-ok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás