Az Chefree AFW01 Air Fryer a gyártó forrólevegős sütője, amivel olaj nélkül, egészségesebben készíthetjük el ételeinket.

Chefree AFW01 Air Fryer teszt (1 of 13)

A Chefree egy fiatal kis gyártó, akik a konyhai kiegészítők piacán próbálnak szerencsét. Chefree AFW01 modelljük tartogat némi extra funkciót és a próbák alkalmával kiderült, hogy amit tud, azt megbízhatóan hozza. Egyetlen látható pozitívuma, hogy az 5 liter kapacitású kosarának első fele átlátszó, így a kosár kiemelése nélkül is láthatjuk a készült ételt sütés közben. De emellett nem csak süthetünk benne, hanem aszalhatunk és még pirítóst is készíthetünk benne.

Az air fryer eszközökről (avagy a forró levegős sütőkről) már többször is írtunk, így több modellt is kipróbálhattunk. Egy forró levegős sütő előnye, hogy nem szükséges nagy mennyiségű olajat használnunk, amivel nem csak kevésbé lesz büdös a konyhában, de ezek mellett egészségesebben is készíthetjük el az ételeinket.

Az 5 literes kosárkapacitással rendelkező sütő hosszúkás, téglalap alakú formát kapott. Ez a tárolásnál lehet nagy előny, hiszen én is a konyhaszekrénybe teszem a gépet, ha nincs használatban, hogy ne legyen szem előtt. A 32.8 x 28.7 x 22.7 centiméteres méretével nem lóg ki a tömegből, kisebb, mint a korábbi BlitzWolf és Proscenic termék volt. A gyártó az európai piacra szánta a terméket, így a csatlakozó is EU szabványú lett. A hátulján a kábel feltekeréséhez való tartókonzolt kapunk, ami tárolásnál nagy könnyebbséget nyújt.

A fekete szín uralja a külsejét. A felső részén találjuk a kijelzőt, amely körül az érintésérzékeny funkciógombokat kapjuk sütés, grillezés, újra melegítés, aszalás és kenyérsütés lehetőségekkel.A kosár rácsos alsó része egy mozdulattal eltávolítható, hogy az étel elkészítése után elmoshassuk azt. Ezáltal, kiemelve a belsőt, sokkal könnyebb a tapadásmenetes bevonattal ellátott rész takarítása is. A kosár sütés közben bármikor kihúzható, hogy megrázzuk a benne lévő sültkrumplit, a gép ilyenkor leáll, majd visszahelyezve a kosarat, automatikusan folytatja tovább a munkát.

A kosarat befogadó rész felett egy spirális fűtőszál található, ami előállítja a kellő hőmennyiséget, felette pedig egy ventilátor forgatja és fújja a levegőt minden irányba, hogy a belehelyezett ételeket 360 fokban körbejárhassa.

Chefree AFW01 Air Fryer teszt (8 of 13)

Számos hasonló termék fordult meg már nálunk, amelyek működése teljesen ugyanaz, így ezekről nem írtunk újabb sorokat:

„Forró levegős sütő révén nem kell sem zsír, sem olaj a sütéshez. Azaz nem feltétlenül kell használnunk hozzá, de én egy kicsit mindig ráfújok egy olajspray segítségével az ételekre. Ez pont elegendő ahhoz, hogy segítse a sütést és pont elegendő ahhoz is, hogy szinte semmilyen lecsepegő olaj se legyen a kosár alján. Sütés közben időnként ki kell venni a kosarat, kicsit összerázni a tartalmát és mehet tovább a sütés. A forrólevegős sütővel nagy mennyiségű olajat spórolhatunk meg, ezzel pedig pénzt takaríthatunk meg.

A sütő ventilátora elé helyezett szűrő nem fog fel 100%-osan minden illatot, de kevesebb szag keletkezik, mintha normál módon készítenénk el az ételeket. Emellett nincs olajfröccsenés, zsíros edények hada, csak simán mosószeres melegvízzel átmossuk a kosarat és kész is van a tisztítása. Az első használat előtt érdemes 10-15 percet járatni maximális hőfokon, majd miután kihűlt, mossuk el a kosarát és a száradás után ismét hagyjuk csak magában üzemelni, mert az első bekapcsolás után még nagyon új, műanyag szaga lenne az ételeknek.”

Az átlátszó előlapon keresztül megtekinthető az épp készített étel. A világítása egy kis idő elteltével lekapcsol, nem világít folyamatosan. De a kezelőgombok közül megtaláljuk ennek a kapcsolóját, hogy belenézhessünk az air fryer-be sütés közben.

Chefree AFW01 Air Fryer teszt (11 of 13)

Chefree AFW01 Air Fryer teszt (9 of 13)

Az 5 literes kosár kapacitása elegendő 2-3 személy sültkrumpli mennyiségének, amit időnként rázogatva süthetünk meg. Készíthetünk egyszerre akár sültkrumplit és húst is egymás mellett, de ilyenkor a kosár mérete miatt már csak két főnek elegendő ez a méret.

Chefree AFW01 Air Fryer teszt 2

Ezek mellett kiegészítőként kapunk még egy rácsot is, amibe 4 szelet kenyeret tehetünk, ha pirítóst szeretnénk készíteni. Ez a funkció is jól működik, azonban több idő így elkészíteni a reggelihez valót, de könnyebbséget is ad, hiszen, ha egy kisméretű konyhával rendelkezünk, akkor nem szükséges egy kenyérpirítót beszereznünk mellé. 

Hogy milyen lett a Chefree AFW01?

 

Az érintésérzékeny kijelzővel könnyű a beállítása, akár egy gombnyomással beállíthatunk különböző fix programokat, de saját magunk is megadhatjuk, hogy 70-205 Celsius fok között, 1-60 perces időtartamig üzemeljen. A kosara mosogatógépben is mosható. Az átlátszó eleje a belső világítással remek dolog, ahogyan az is, hogy akár pirítóst és aszalt gyümölcsöket is készíthetünk benne. A kuponnal 41 ezer forintért vásárolhatja meg az áfa/vámmentes európai raktárból.

Ultenic K10-E air fryer

Kupon:BGBFDAY8

További Air Fryer készülékek

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás