A BlitzWolf BW-AF1 forrólevegős sütőjének köszönhetően egészségesebben, olaj nélkül készíthetjük el az ételeinket.

BlitzWolf BW-AF1 Smart Air Fryer

BlitzWolf BW-AF1 (1 of 17)

Nem kell rengeteg mennyiségű olajat használnunk, nem lesz büdös a konyhában és ezek mellett még egészségesebben is élhetünk. Főként ezek a szempontok voltak fontosak a számomra, miután eldöntöttem, hogy ki kell próbáljam az eddig csak töltő adaptereiről és kábeleiről megismert gyártó új termékét, akik azóta egyre több háztartási készülékkel lepik meg a technológiai termékre éhes felhasználókat.

BlitzWolf BW-AF1 (4 of 17)

A gyártó légkeveréses sütője nem a kisebb bevásárlóközpontok polcairól leemelhető mini kategóriában játszik. Itt már rengeteg étellel megtölthetjük a 6 literes kapacitással rendelkező kosarat. A befogadni képes ételmennyiség miatt nem is a filigrán kategóriában játszik, hiszen a 30.5 x 29.5 x 35 centiméteres méretével olyan széles, mint két nagyobb vízforraló egymás mellé téve. A gyártó már jó ideje európai szabványú dugaljal látja el a készülékeit. Most sincs ez másként, így nem csak európai raktárból rendelhető meg a BlitzWolf BW-AF1 forrólevegős, olajmentes okos sütő, de az EU piacra tervezve, átalakítót sem kell igénybe vennünk a használatához.

BlitzWolf BW-AF1 (5 of 17)

A fekete szín uralja az egész külsőt és belsőt is. Felül találjuk a kijelzőjét, ami megjeleníti az előre kiválasztott program típust, a beállított hőfokot és az időkapcsoló visszaszámlálóját. A kosár rácsos belső része egy mozdulattal eltávolítható, így könnyebben összerázhatók a belerakott ételek, hogy minden oldalon alaposan átsüljenek a finomságok. Ezáltal sokkal könnyebb a tapadásmenetes bevonattal ellátott belő rész takarítása is.

Az olajmentes sütéshez pofonegyszerű metódust használnak. A kosár rész felett egy spirális fűtőszál található, ami előállítja a kellő hőmennyiséget, felette pedig egy ventilátor forgatja és fújja a levegőt minden irányba, hogy a belehelyezett ételeket 360 fokban körbejárhassa.

BlitzWolf BW-AF1 (6 of 17)

BlitzWolf BW-AF1 (7 of 17)

A sütőhöz mobiltelefonos alkalmazás is létezik, ami egyaránt használható Android és iOS rendszerű mobiltelefonokon is. Az app és a sütő WiFi kapcsolatot használ, ezáltal pedig a távoli elérés is lehetővé válik, mert a routeren keresztül a telefonos app segítségével távolról is elindítható. Ne higyjünk el mindent a marketing szövegnek és a sok weboldalon található okos tanácsokra, miszerint simán bekészíthetjük az ételt munkába menet előtt, mire hazaérünk, megsüthetjük azt.

Arra ugyan nem jöttem rá, hogy ez a távoli indíts miért is jó, mert ha reggel odakészítem a hozzávalókat a kosarába és hazafelé a munkából jövet elindítom, hogy megsüsse azokat, az alapanyagok simán a lakás 23-24 fokos levegőjén lehetnek 8 vagy akár 10 órán keresztül is. Nekem nem volna kedvem egy egyész nap állt sültkrumpli alapanyagot vagy netán nyers húst megsütni, miután az fél napot állt a konyhában. De az tény, hogy ez nem a sütő hibája, csak egyszerűen józan paraszti ésszel kell gondolkodnunk.

Olajmentes sütő révén nem kell sem zsír, sem olaj a sütéshez. Ám bevallom őszintén én egy kicsit mindig „csalok” és egy olajspray segítségével a két személyes sültkrumplira is nyomok 2-3 fújást. Ez pont elegendő ahhoz, hogy segítse a sütést és pont elég ahhoz, hogy szinte semmilyen lecsepegő olaj se legyen a kosár alján. Csak össze kell kicsit rázni a krumplit az olajspray után és kész is vagyunk. Sült húsok esetén nem szoktam olajat használni, ez nálam megmaradt a panírozott ételek és a krumpli esetére.

BlitzWolf BW-AF1 (11 of 17)

Az olajmentes sütőben készült már fagyasztott zöldség, panírozott csirke, zöldség, hal, illetve pácolt csirkecomb és szárny is. A zöldséget leszámítva, ami kicsit kiszárad, a többi étel mondhatni tökéletes volt. A pácolt húsok annyira gusztán megpirultak és lédúsak maradtak, hogy nem csak krumpli sütéshez, de ehhez is kiváló. A zöldségek kiszáradása ellen pedig tegyünk egy kis mennyiségű vizet a rácssal rendelkező kosár legaljára. Így a zöldség nem fog hozzáérni a vízhez, de a gőznek köszönhetően nem is fog kiszáradni. Ez már az első használatnál bebizonyosodott.

BlitzWolf BW-AF1 (12 of 17)

Az érintésérzékeny gombsornak köszönhetően beállítható az előre kiválasztott ételekhez szükséges mód, de akkor se keseredjünk el, ha olyan ételt szeretnénk elkészíteni, ami nincs a menüben. Úgyis csak a hőfokot és az időt állítja be ez az opcionális menüpont. Kísérletezzük ki, számunkra melyik a legmegfelelőbb programot a kívánt ételeink tökéletessé varázsolásához. A sütésben nagy segítség, hogy működés közben a kosár bármikor eltávolítható, hogy megnézzük, hogy állnak az ételeink. Sültkrumpli készítésekor ez különösen fontos, mert én 6-8 percenként kiveszem a kosarat és jól összerázom a tartalmát, hogy mindenhol alaposan átsüljenek a burgonya szálak.

Amióta nálam van a BlitzWolf forrólevegős sütője, azóta is már rengeteg olajat megspóroltam. Ezzel nem csak pénzt takaríthatunk meg, de azt is elkerülhetjük, hogy használt étolaj lerakó helyekre kelljen folyamatosan elvinnünk az olajunkat. Ne adj isten, a csatornába öntetnénk, ami nem a legjobb módszer. Mindezek mellett pedig egészségesebben étkézhetünk a szinte mindenki által ismert nagyi féle rántott hús, zsírban csöpögő panírjától. Ami azért ízre nem olyan rossz dolog, de így azért mégis csak egészségesebben étkezhetünk.

A sütő előnyére válik az is, hogy bár az első pár használat alatt „be kellett járatni”, azaz át kellett szellőznie az egész rendszernek. De a segítségével, sokkal kevesebb illat keletkezik a konyhában, mintha a forró olajban sütnénk meg az ételeinket. Itt sütés közben nem a sült zsír vagy olaj, hanem a készülő étel illatát érezzük majd. Nincs olajfröccsenés, zsíros edények, csak simán mosószeres melegvízzel átmossuk a kosarat és kész is van a tisztítása. Pofonegyszerű, sokkal egyszerűbb vele a főzés. Nem telik annyi időbe, mintha a tűzhelynél készítenénk el az ételeket, nem is kell állandóan mellette állni és kevesebb piszkot hagyunk magunk után. Egyszóval engem teljesen megvett a BlitzWolf BW-AF1.

BlitzWolf BW-AF1 (15 of 17)

A 6 literes kosár kapacitás elegendő 4 személy sültkrumpli mennyiségének, amit időnként rázogatva süthetünk meg. Két-három főnek például egyszerre a már sokat említett sültkrumpli és mellé téve hal vagy akár csirkeszárny is elkészíthető benne. De a bátrabbak akár süteményt is süthetnek.

Hogy milyen lett a BlitzWolf BW-AF1?

Az elején sokat ódzkodtam tőle, hogy milyen lehet, de annyira leegyszerűsíti a főzést, hogy ha nem lenne, már hiányozna. Ez az egyszerű kijelentés pedig azt hiszem, sok mindent elárul arról, hogy mennyire megkedvelte a család az olajmentes, forró levegős sütőt.

A BlitzWolf BW-AF1 olajmentes sütőt itt találod meg európai (CZ vagy PL) raktárból áfa és vámmentesen

Kupon: BGDC0684 vagyBGVV001

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás