A SteelSeries több éve meghatározó szereplő a gamer perifériák piacán. A SteelSeries Apex Pro Mini Wireless a dán gyártó egyik legnagyobb tudású vezeték nélküli billentyűzete, amely a mechanikus kapcsolók helyett mágneses OMNIPOINT 2.0 érzékelőkkel rendelkezik. Az augusztus végén kiadott, új firmware-nek köszönhetően minden egyes gomb lenyomását 40 választható fokozatból állíthatjuk be, akár gombonként külön-külön testre szabva azokat.

Az Apex Pro Mini Wireless modell egy kisméretű, kompakt klaviatúra, amely sokkal többet nyújt, mint egy átlagos mechanikus modell. A 60%-os méretével 543 grammot nyom a mérlegen. A kis mérete ellenére a kellemes súly mellett nem kellett csalódni az összeszerelési minőségben, nagyon jól ugrotta meg a gyártó ezt a feladatot.

Steelseries Apex Pro Mini Wireless teszt (1 of 13)

Az összeszerelési minőség példás, az anyaghasználat jó, a már említett súly miatt olyan érzésünk van, mintha fémből lenne, ám ez csak félig igaz. A hátlap és a gombok is műanyagból készültek, de a gombok alatti fedlaphoz alumíniumot használtak.

Steelseries Apex Pro Mini Wireless 5

Steelseries Apex Pro Mini Wireless 2Olyan extrát ad ez a modell, amit még most sem tud a legtöbb hasonló típus, mint például a három csatlakozási mód a PC-hez, telefonhoz vagy táblagéphez. A hátulján egy darab USB-C csatlakozót kapunk, amivel a PC-hez köthetjük, hogy töltse a klaviatúra akkumulátorát, amit így akár 30 órán át használhatunk szabadon, vezeték nélkül. A USB-C port melletti fizikai kapcsolójának kikapcsolt pozíciójába állítva és a kábelt csatlakoztatva egy vezetékes billentyűzetet kapunk.

Steelseries Apex Pro Mini Wireless 4

A minimális gombszámmal, numerikus kiosztás és kurzormozgató billentyűk nélküli SteelSeries Apex Pro Mini Wireless ugyanazokat a funkciókat biztosítja a SteelSeries dedikált funkciógombjával, mint nagyobb társai.

Steelseries Apex Pro Mini Wireless 3

A gombok kellően hosszú úton járnak, stabilan a helyükön vannak, nem találkozni vészes horizontális mozgással. A keycap-ek cserélhetők, amihez fogót is mellékel a gyártó. Fizikai kapcsolók helyett a gyártó OMNIPOINT 2.0 megoldását használják, azaz minden egyes gomb alatt egy mágnes kapott helyet, aminek köszönhetően a SteelSeries GG szoftverből számtalan beállítási lehetőségre vagyunk képesek. A kapcsolók alatt teljes egészében RGB ledek találhatók, amik 5 alapértelmezett fényeffektre képesek, de az említett szoftverben erre is találunk számos beállítási lehetőséget, hogy színvilágát személyre szabjuk. Akár a nekünk tetsző gomboknak is adhatunk fényeffekteket, hogy a W, S, A, D billentyűket és a kedvenc játékunkban használt módokat beállíthassuk. Erre a szoftverben külön sémák is vannak, mint például a CS:GO, ahol az életünk és páncélunk mértékét is különböző színek jelzik.Hihetetlenül jók a fények, amik lehetnek lágy átmenetesek az egész klaviatúrán, lehetnek gombokként felvillanók. A szoftverből beállítható, hogy milyen világítási módba kapcsoljon, hogy vizuális jelzést adjon nekünk, felhívva a figyelmet az akkumulátorának merülésére.

A billentyűzet olyan magas, mint a többi mechanikus klaviatúra (Sz:293mm, H:103mm, M:40.3mm) a dőlésszögét a talp kihajtásával két módon állíthatjuk. A nagy támaszték alatt egy kisebb kihajtható lábat is találunk, ez pedig felteszi az „i”-re a pontot a kényelmet tekintve.

Ha már az „i”-nél tartunk, a klaviatúra angol kiosztással rendelkezik, így az ö, ü, ó és a többi ékezetes karakternek is van helye és szerencsére a hosszú “í” sem akadály, hiszen ennek a helyét is megtaláljuk a SHIFT és “z” gombok között. A billentyűzet pár perc inaktivitás után alvó módba lép, amivel bármelyik gomb megnyomásával azonnal felébreszthető. Az alvó módot a szoftverben is beállíthatjuk, hogy mennyi idő elteltével kapcsolja le a világítását 5-60 perces időintervallum között.

A billentyűzet felső oldalán található kapcsolóval a vezetékes, Bluetooth vagy az USB-C vezeték nélküli dokkolóra is átválthatunk. Ennek köszönhetően a billentyűzetet egyszerre akár két vagy három eszközhöz is csatlakoztathatjuk. Példaként említve, vezetékes módban lehet a PC-hez kötve, az USB-C port lehet egy mini PC-n, a Bluetooth módban pedig akár egy táblagéphez is csatlakoztathatjuk. Így csak a kapcsolót kell a megfelelő állásba váltani, attól függően, hogy melyik hardverhez szeretnénk használni.

Steelseries Apex Pro Mini Wireless 1

Az Apex Pro Mini Wireless nem csak Windows, de MacOS kompatibilis is, bár az almás gyártó OS-én nem minden funkció érhető el, ami Windows alatt igen. A SteelSeries GG szoftverben lehetőség van arra, hogy a billentyűzetet még alaposabban testre tudjuk szabni. A tesztidőszak alatt adta ki a gyártó a legfrissebb firmware-t az Apex Pro billentyűzetekhez, amivel egy új billentyűzet vásárlása nélkül kapunk új funkciókat, mint a Rapid Trigger és a Full Range Actuation.

Az új OmniPoint 2.0 állítható HyperMagnetic kapcsolókkal a legmodernebb mágneses érzékelőket használják annak érdekében, hogy azonnali, szinte érintésmentes billentyűleütési időt érjünk el akár 20-szor gyorsabban, 11-szer rövidebb válaszidővel.

A Rapid Trigger segítségével a játékosok többször is megnyomhatják ugyanazt a billentyűt anélkül, hogy megvárnák, hogy az visszatérjen az alapállapotára. Így a legkisebb ujjemelés után azonnal újra lenyomhatjuk a gombokat.

A frissített szoftverben a Full Range Actuation kibővíti az érzékenységet is, ami korábban 0.2-3.8mm közötti gomblenyomás távolság érzékelésre volt képes. Az firmware frissítéssel már 0.1mm-es gomblenyomásra is képes reagálni, a maximális érzékelési út pedig 4.0 milliméterre nőtt. Ez már 40 beállítási és testreszabhatósági szintet tesz lehetővé a korábbi 37 pozícióval szemben.

A Dual Actuation+Dual Bindings beállítás lehetőséget ad arra, hogy egy gombbal két funkciót érjünk el. A billentyűzet útjának beállítási szintjével megadható, hogy a játékokban használt „W” gomb kismértékű lenyomásával a karakterünk előre sétáljon. Azonban makrózhatunk is, ha ezt a gombot hosszan nyomjuk meg, akkor aktiválhatjuk a futás parancsot, amit általában a SHIFT+W gombokkal érünk el. Ezzel a megoldással pedig akár egyetlen gomb lenyomásával két módot is használhatunk, hogy a kismértékű lenyomásával a sétát, teljesen lenyomva pedig a futást aktiváljuk.Az OmniPoint technológiának köszönhetően a gombok akár több, mint 100 millió lenyomásra képesek, amivel egy időtálló terméket használhatunk, hosszú távon. A billentyűzet használata kényelmes, nem igényel megszokást, hacsak nem szeretnék hosszabb szövegeket írni rajta, ami az angol kiosztás miatt nehezebbé teszi a gépelést. A kurzormozgató nyilak hiánya miatt a SteelSeries gombot és a W, S, A, D párosokat kell használunk, ha egy weboldalon görgetni szeretnénk. Megszokást igényel, de a funkciógombbal és a billentyű egy társított gombjával ugyanúgy elérjük a HOME, Page Up, Page Down, stb… beállításokat, hangerőszabályzást és a fényerősség állítást is. A mágneses kapcsolók miatt egyáltalán nem annyira hangos a klaviatúra, mint a mechanikus társaik, de azok minden pozitív tulajdonságát magával hozza.

A SteelSeries Apex Pro Mini Wireless minőségére és funkcionalitására egyáltalán nem lehet panaszunk, hiszen az új szoftverrel kibővülnek a lehetőségeink, hogy egy ízig-vérig gamer eszközt használhassunk.

A SteelSeries Apex Pro Mini Wireless mechanikus billentyűzetet itt találod meg

Steelseries Arctis Nova 4 teszt – Az újgenerációs gamer fejhallgató

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás