A Steelseries Arctis Nova 4 gamer fejhallgató az első vezeték nélküli verzió a belépő szintű, tehát megfizethetőbb árú termékek között, ami játékkonzolokkal és természetesen PC-vel is használható. Ugyanaz az Almighty hangzás a Nova Akusztik Rendszernek köszönhetően magas hanghűségű driverrel, 360 fokos térhatású hangzással, parametrikus ekvalizerrel, mint amit a teljes Arctis Nova családban megtalálhatunk. A 360° Spatial Audio, a Quantum 2.0 késleltetés mentes adatkapcsolat, a Steelseries GG szoftveres alkalmazás, illetve a gyorstöltés az, amit mind-mind belezsúfoltak az új Arctis Nova 4 modellbe.

Az Arctis Nova 4 fejhallgató megjelenése nem kirívó, a figyelemfelkeltő élénk színeket megtartották a termék csomagolásának, amiben a kötelező leírást, matrica csomagot, USB-C dongle-t, USB-A/USB-C apa kábelt a fejhallgató töltéséhez vagy a vevő használatához és egy USB-A/USB-C anya vezetéket találunk. (A Steelseries kimondottan az Playstation és XBOX tulajdonosnak is elkészítette Nova 4 modelljét). A dán gyártó újdonsága kényelmes viseletet, hangszóróházba rejtett mikrofon szárat és szoftveres extrákat kínál.

 

A fejhallgató minőségi összeszerelésével, műanyag burkolatával és a fekete-szürke színek használatával egy megjelenésében letisztult eszközt készítettek. A műanyag borítás nem a kellemetlenül kopogós fajtából való, a 40 milliméteres hangszórók elött lévő párna szövet borítást kapott, ami nem csak puha bélést, de kellő tartósságot kölcsönöz a borításnak köszönhetően. Műbőr helyett a legjobb választás volt ez a szövet borítása, hiszen jobban szellőzik, nem tapad az ember fejéhez és füléhez még hosszú távon sem.

A hangszóróházon a Steelseries logója látható, ami ezen a modell nem kapott mágneses külső borítást, hogy a mintás fedlapok cserélhetők legyenek. Baloldalt a tekerős hangerőállító, be/ki kapcsológomb, állapotjelző LED és USB-C port kapott helyet. Jobboldalon a halkan kattanó mikrofon némító gomb található, ami aktív állapotban kellő magassággal rendelkezik, hogy tapintás alapján is megtaláljuk. Mellette a mikrofon bújik meg, amely kihúzható a hangszóróházból és könnyen hajlítható szárának köszönhetően a megfelelő pozícióba állítható. Ez egy remek ötlet volt a Steelseries-től, hogy nem kell le/fel csatlakoztatnunk egy 3.5 milliméteres jack fejjel ellátott mikrofont. Így, ha bárhová is magunkkal visszük a Nova 4-et, a mikrofon mindig velünk lesz. Némításkor, a mikrofon végén lévő pirosan világító LED csík jelzi, hogy nem hallhatanak minket. Ez használat közben perifériából is jól látható, fényerőssége kellően alacsony, hogy ne legyen zavaró játék közben, de jól látható legyen nappali fényviszonyok között is.

Az USB-C dongle PC-vel és Android rendszert használó mobiltelefonnal is kommunikál. Így elegendő egy fejhallgató ahhoz, hogy otthon a PC előtt ülve vagy útközben a telefonhoz csatlakoztatva is használhassuk. A 2.4GHz-et használó adóvevőnek köszönhetően egyáltalán nincs késleltetés a kapcsolatban. Minden zene, film, játékban történő hang pontosan abban a századmásodpercben szólal meg, amikor és ahogyan lennie kell.

Steelseries Arctis Nova 4 teszt (5 of 10)

 

Steelseries Arctis Nova 4 – A nagy próba

Kényelmi fronton nem csak a puha, de tartós szövet borítás, a szárak hosszúságának állítása, hanem a szintén szövet felső rész (aminek magassága három lépésben is állítható) tesz azért, hogy a lehető legkényelmesebb legyen az Arctis Nova 4 viselése hosszú távon is. A fejpánt előnye, hogy nem a fejhallgató burkolata érintkezik a fejünkkel, hanem a szövet felett pár milliméterrel van csak a műanyag fejpánt, így biztosítva használatakor a jobb szellőzést.

A Steelseries Arctis Nova 4 a 360° Spatial Audio támogatásnak köszönhetően képes térbeli hangot imitálni. Ám ez a teszt alapján kiderült, hogy amolyan „ezt is tudja fícsör”. Azt hiszem, mindenki jól sejti, hogy két hangszóróból nehezen lehet kihozni térbeli hangzást, amire még a Steelseries részletesen testreszabható szoftvere sem képes. Mégpedig olyannyira nem, hogy magából a szoftverből lejátszható térbeli hangzást bemutató mintafájlon található hang is csak elmondja, hogy most épp jobboldalt, hátul, bal-elöl hallom a hangot. A fülem tudja, hogy az a hang ugyanúgy csak egyszerűen jobb vagy baloldalról jött, annyi különbséggel, hogy a hátul vagy elöl megszólaló hangok halkabbak, mintha simán csak a jobb vagy baloldalon szólalnának meg.

PC-t használók előnye, hogy amint csatlakoztatják az USB-C dongle-t a számítógéphez, a Steelseries GG szoftver telepítése után 5 hangeszköz lesz kiválasztható kimeneti eszközként. Ezek film, zene, játék, stb. címkékkel vannak ellátva. Nem hiába, hiszen a GG szoftver hangszínszabályzója épp ezeket a csatlakozási módokat kínálja fel, hogy kapcsolattípusonként más és más audio megjelenést állítsunk be.

Zenehallgatáshoz jól emeli ki a középtartományt, azonban a csilingelő magasakhoz kicsit feljebb kellett húznunk az equalizer csúszkáit. Zenei élményhez kevésnek bizonyulnak a mély hangok és még az sem segít a basszusok kiemelésében, ha manuálisan próbálnánk beállítani azokat a hangszínszabályzó segítségével. Ez ugyancsak elmondható filmnézés és játék közben is, egyes mélyebb hangoknál, például robbanásoknál keveselltem a mély hangokat.

Nem hiába tervezték kimondottan játékhoz, hiszen a 2.4GHz-es vezeték nélküli kapcsolat késleltetése a nullához közeli. A mikrofon minősége teljesen rendben van, még ahhoz is megfelelő, hogy egy mobiltelefonhoz csatlakoztatva telefonáljunk vele.

A javarészt középtartományú hangok nem zavarók, ha a játékra koncentrálunk. Viselése hosszú távon sem kellemetlen, ami a súly, kivitel és anyaghasználat szentháromságnak köszönhetően remekel, az akkumulátora pedig nagyon jól bírja.

A Steelseries Arctis Nova 4 gamer fejhallgatót itt találod meg

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás