A BMAX B7 Power Mini PC Intel Core i7-11390H processzorral, 16GB DDR4 memóriával, 1TB-os NVMe SSD meghajtóval és Windows 11 Pro rendszerrel érkezik.

BMAX B7 Power Mini PC európai raktárból

🔹Kupon:NNNALLBB7P

BMAX B6 Power Mini PC, Intel Core i7-1060NG7, 16GB LPDDR4, 1TB SSD

BMAX B5 Pro Mini PC 104 európai raktárból

🔹Kupon:7FIFWLRS

További mini PC-k

A BMAX B7 Power a korábban bemutatott Intel Core i5 processzorral szerelt BMAX B5 Pro nagytestvére. A gyártó nem vacillált sokat, ugyanazt a dobozt és kiegészítőket kapjuk a gép mellé, mint a gyengébb modell esetében.

Míg az i5-ös BMAX B5 Pro tökéletes otthoni és irodai számítógép, addig a BMAX B7 Power már jóval több mindenre használható az erősebb processzora által. Így már kép és videószerkesztés is könnyen megoldható vele, olyan folyamatokkal, ahol nincs szükség erős, dedikált GPU-ra. A B7 Power megjelenésében is ugyanazt hozza, mint az elődje épp ezért jó megoldás, hiszen kicsi, így a monitor mellet vagy a VESA keretnek köszönhetően akár annak hátuljára is felszerelhető.

A BMAX B7 Power kis mérete ellenére egy alacsony fogyasztású 11. generációs Intel Core i7 processzorral lett szerelve, amely elegendő teljesítményt nyújt a mindennapok során. Az i5-ös verzió után ez a modell is 16GB DDR4 memóriával rendelkezik. Ez pedig nem az alaplapra van forrasztva, hanem a két RAM slotból csak az egyiket foglalja el. Ha szükség van rá, nagyobb modellre cserélhetjük kibővíthessük akár 64GB-ig. A BMAX B7 Power 1TB kapacitású NVMe SSD meghajtóval lett felszerelve, aminek helyére idővel szintén egy nagyobb méretű flash alapú tároló is beszerelhető. Illetve a ház méretei megengedik, hogy belső SATA csatlakozójának köszönhetően egy 2.5 colos méretű SSD vagy HDD is belerakható legyen, ha nagy fájlokkal dolgozunk.

 

BMAX B7 Power Mini PC teszt – Kicsomagolás

A gép csomagolása olyan egyszerű, mint a korábbi modellnél is volt. Tartozékként HDMI kábelt, VESA keretet (hogy felerősítsük a TV vagy monitor hátuljára), rövid leírást és európai szabványú adaptert kapunk, ami ugyanakkora 19V/2.5A teljesítményt képes leadni, mint a korábbi gépnél, így maximálisan 47.5 wattot fogyaszthat. Mindent megkapunk, amire csak szükségünk lehet egy PC esetében.

BMAX B7 Power Mini PC teszt (8 of 17)

BMAX B7 Power Mini PC teszt (10 of 17)

A 12.4 x 11.1 x 4.3 centiméteres gép mérete pont akkora, mint a B5 Pro és a mérlegen közel 370 grammot nyom, de a csatlakozókat megváltoztatták. A majdnem négyszögletes forma sarkai lekerekítettek, a ház borítása erős műanyagból készült és előre és hátra is kerültek portok. Elöl természetesen azok az aljzatok kaptak helyet, amelyeket sűrűbben használnánk, így ide helyezték a reset gombot, a 3.5mm-es mikrofon/fülhallgató csatlakozót, az USB-C és két USB3.0 portot is. Melléjük a kék színben világító bekapcsológomb került, hogy visszajelzést adjon a működéséről. A gép hátuljára került a két HDMI port, két USB2.0, gigabites LAN és a tápcsatlakozó.

BMAX B7 Power Mini PC teszt (17 of 17)

BMAX B7 Power Mini PC teszt 2 

A hasonlóság majdnem tökéletes, egyedül a DisplayPort hiánya tűnik fel, hiszen helyette még egy HDMI-t kapott. Balra az i5, jobbra az i7-es modell látható.

BMAX B7 Power Mini PC teszt 3

A ház oldalán találhatók a szellőzőnyílások, amelyből baloldalról beszívja, jobboldalon kifújja a levegőt a ventilátor. Alul a négy kis gumitalp által nem fog csúszkálni a gép az asztalunkon. A PC alján található fedelet levehetjük, ami alatt a SATA port található, ide tehetjük a 2.5 colos merevlemezt vagy SSD-t, illetve bővíthetjük/cserélhetjük a memóriát.

 

Egyszerűen szétszedhető és könnyedén bővíthető

BMAX B7 Power Mini PC teszt

 

BMAX B7 Power Mini PC teszt – A nagy próba

 

Bekapcsoláskor Intel logóval fogad a rendszer, majd megjelenik a regisztrált Windows 11 Pro bejelentkező képernyője, hogy megkezdhessük az adatok megadását a gép használatba vételéhez. A rendszer itt is angol nyelvvel indul, hogy végig vezessen a beállítási folyamatokon. Csatlakoztam a WiFi hálózathoz és elindítottam a Windows Update szolgáltatáson keresztül a magyar nyelvi fájlok letöltését.

A Windows Update által frissített magyar felület és az előre regisztrált Windows 11 Pro rendszer

Egy újraindítást követően már a magyar nyelvű Windows 11 Pro rendszer fogadott. Hagytam, hogy dolgozzon és, hogy letöltse a legújabb frissítéseket, így végül legfrissebb kiadású, 64 bites Windows 11 Pro operációs rendszer fut már rajta.

Mivel a belső 1TB-os tároló egy NVMe SSD, a sebességre nem lehet panaszunk. A CrytalDiskMark alkalmazásában 3104.86MB/s olvasási és 2045.79MB/s írási sebességet kaptam, ami felülmúlja az i5-ös gépbe szerelt SSD teljesítményét is. Ennek a gyors meghajtónak köszönhetően az adatainkat kellő sebességgel érhetjük majd el.

Az 5GHz-es WiFi-vel elérte az 500mpbs letöltési sebességet, a gigabites LAN pedig tudja azt a tempót, amit a neve is ígér. A kis gépen természetesen 3.5mm-es fülhallgató csatlakozó is helyet kapott. Mivel itt is kombinált megoldásról beszélünk, ezért ha mikrofont is szeretnék használni, akkor akár egy telefonos headsettel is működik.

A gép fő alkatrésze a 10 nm-es csíkszélességgel készült, Tiger Lake platformot használó Intel Core i7-11390H processzor. A CPU TDP értéke 35W és 12MB cache memóriával rendelkezik. A négy magos és nyolc szálas egység alap órajele 3.4GHz, de turbó módban maximum 5GHz-es sebességet képes elérni. A maximálisan megemelt órajelet mindaddig tartja az i7-11390H, amíg egy bizonyos hőfokot el nem ér a processzor. Ha ez megtörténik, visszaveszi az órajelet az optimális hőtermelés érdekében. Ezt ki is próbáltam, egy stressz tesztnek vetettem alá. A mérés alatt a maximális órajel 4.8GHz-ig ugrott fel, ezt tartotta a processzor 70 Celsius fokra való melegedéséig, ami csak pár másodperc volt, majd visszavette a sebességet 2.6GHz-re, így tartva a processzort ezen a hőmérsékleten.

Memóriából 1db 16GB-os DDR4 2666MHz-es modult kapunk, így egy másik ilyen modullal könnyedén bővíthetjük a rendszert 32GB-ra. Ha két 32GB-os modult vásárolunk, akkor 64GB RAM-ot is használhatunk.

A Geekbench 6.1 mérése alapján a Single-Core Score 2025, a Multi-Core Score-ban pedig 4810 pontot ért el. Összehasonlításképp az asztali Intel Core i5-11400F processzoros gépem 2005 és 8703 pontot kapott ebben a tesztben, ám ez már négyszer akkora, 65 wattos TDP-vel rendelkezik.

BMAX B5 Pro BMAX B7 Power
CPU Intel Core i5-8260U 1.6@3.9GHz Intel Core i7-11390H 3.4@5GHz
RAM 2x8GB DDR4 2400Mhz RAM (max. 64GB) 1x16GB DDR4 2400Mhz RAM (max. 64GB)
SSD 512GB NVMe SSD 1TB NVMe SSD
Geekbench 1329/3856 2025/4810
PCMARK10 3536 4332

 

 

b7 power

A PCMark10-ben is jól szerepelt a gép, hiszen 4332 ponttal jutalmazott, míg az Intel i5-ös processzorral szerelt példány 3536 pontot ért el a tesztben.

Játékok terén az örök kedvenc Dirt 3-at és GTA V-öt próbáltam ki rajta. A Dirt 3 magas felbontáson sem okozott gondot neki, 720p LOW beállításokon pedig minimum 68 FPS-t ért el. A GTA V 720p-ben élsimítás és V-sync kikapcsolásával 32-52FPS közötti értékeket adott Normal beállítási módban.

 

A grafikai feladatokra az Intel® Iris® Xe Graphics grafikus gyorsítót kapta a gép. A GPU hardveresen képes dekódolni a H264, AV1, H265/HEVC (8 bit), H265/HEVC (10 bit), VP8 Decode, VP9, HDR tartalmakat is. A kis gép szépen elboldogult a 4K-s Youtube videókkal is, így akár a televízióra kötve is élvezhetjük a filmeket a HDMI kimenetnek köszönhetően. 8K YouTube videókat próbálva az i5-ös modell már döcögött és a CPU 100%-on járt, azonban ez az i7-es modell akadásmentesen kezeli a már pufferelt tartalmakat.

Kíváncsi voltam, hogy ha már ilyen keveset fogyasztó mini számítógépet szereztem, akkor mégis mennyit fogyaszthat. Így játék közben maximumra pörgetve 44.9 wattot evett a BlitzWolf fogyasztásmérő adatai alapján. Mivel aktív hűtést kapott, a CPU által termelt hőt egy ventilátor tartja kordában. A BIOS-on belül kiválaszthatjuk a Balance és Performance módot is, utóbbinál már jobban hallható, hogy rákapcsol a cooler a termelt hő csökkentése érdekében.

A mindennapi használat során jól jön az a 16GB memória és ez nagyon sok feladatra bőven elég. Az Intel Core i7-11390H processzor elegendő teljesítménnyel rendelkezik a mindennapi tevékenységek használata során. A teljesítménynövekedés az alkalmazásokat használva is érződik az i5-ös gépről váltva. Ennek használatával már nem csak a több ezer soros Excel dokumentum és Lightroom képszerkesztés, de videóvágás is megoldható olyan feladatoknál, ahol nem szükséges egy erős GPU használata. Az i5-ös és az i7-es CPU-k integrált grafikus vezérlői között nincs nagy különbség, így játékra korlátozottan használható vagy meg kell elégednünk régebbi címekkel, ha egy kis kikapcsolódásra vágynánk.A gépen minden szükséges port és csatlakozó megtalálható, amire szükség lehet, amiben külön piros pont jár az USB-C aljzatért. Letöltőgépként is tökéletes vagy akár házi NAS szervernek, hiszen nagyon keveset fogyaszt. Nem utolsó sorban HDD-vel, SSD-vel is bővíthető és megannyi USB port is helyet kapott rajta. Ha pedig játszani támad kedvünk, pár régebbi játékkal, akkor a munka után egy kis kikapcsolódásban is partner lehet. Így valóban nem kell nagy kompromisszumokat kötni vele. Ha pedig elegendőnek bizonyulna egy i5-ös vagy i3-as modell, a BMAX ilyen mini gépeket is remek áron kínál.

BMAX B7 Power Mini PC a kuponnal 135 ezer forintért európai raktárból

🔹Kupon:NNNALLBB7P

BMAX B6 Power Mini PC, Intel Core i7-1060NG7, 16GB LPDDR4, 1TB SSD 126 ezer forint európai raktárból

BMAX B5 Pro Mini PC 104 ezer forintért európai raktárból

🔹Kupon:7FIFWLRS

További mini PC-k

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás