A Welock nagyon jól tudja, milyennek kell lennie egy okos zárnak. A korábbi ujjlenyomatos okos záruk után most kipróbálhattam a számkódos Welock PCB41 megoldásukat is, ami mellé időintervallummal ellátott RFID is jár és a mobiltelefonos távoli vezérlés sem maradhatott ki a repertoárból.

Szokás szerint most is minden kötelező kiegészítő és még azon felüli extrák is megtalálhatók a csomagban, ami minden szükségeset tartalmaz a beszereléshez. 3 darab RFID kártya, szerszámok, extra csavarok is vannak a dobozban, ha az évek során egy-két darabot elveszítenénk.

Welock PCB41 számkódos modell

Kupon:WLK40

Welock Touch41 ujjlenyomatos modell

Kupon:CNHD53

Egy eléggé részletes leírást ad a Welock az okos zárjához, ami francia, német, olasz és természetesen angolul olvasható. A zár lakás felöli oldalára néző belső fogantyú matt alumínium, ahogyan a külső műanyagházon található borítás is. Kulcslyuk nincs rajta, itt mindent a modernizálásra tett fel a gyártó, így a bevezetőben felsorolt nyitási módok közül lehet nyitni majd az ajtót.

Welock PCB41_-7Welock PCB41_-4

A zár, mivel elektromos, áramforrásra van szüksége, amit 3 darab AAA méretű elem táplál. Ez körülbelül 8000 nyitás/zárási ciklusra elegendő, így idővel persze cserélni kell majd az elemeket. Szerencsére a záron található kijelző megmutatja az elem kapacitást. Így még merülés előtt cserélhetők, hogy ne érjen bennünket meglepetés, hogy hazaérkezéskor nem tudunk bejutni a házba. Azonban erre is gondoltak a tervezők így, ha mégis lemerülnének az elemek, mert csak a nyaralóban használjuk a zárat, ahol ritkán tartózkodunk, egy vízzáró gumi fül alatt microUSB portról egy power bankról is megtáplálható energiával az eszköz.

Ez természetesen nem nyitja automatikusan a zárat, nem old fel semmi mechanikát és nem is tudunk rajta adatkommunikációt folytatni, hogy az feltörhető legyen. Ez csak áramellátásra szolgál, sőt az alkalmazásból először engedélyt kell majd adnunk, hogy mi vagyunk azok, akik megpróbálják megtáplálni a zárat, növelve a biztonságot és a továbbiakban is az előre beállított jelszóval, RFID kártyával vagy mobiltelefonnal nyitható.

Welock PCB41_-5

Az eredeti zár kiszerelése és az új behelyezése, beállítása a tapasztaltabbaknak körülbelül 5 percet vesz csak igénybe, csak a külső és belső rész hosszúságára kell figyelni, hogy azt megfelelően be tudjuk állítani az ajtó méretéhez. De ez is könnyen megy a kétoldalon található csavaroknak köszönhetően.

A kinti oldalon található az számzáras olvasó és az apró LCD kijelző. Hozzáadható az admin jelszava, amivel később csak ezzel lehet a beállításokon változtatni. Ezek után hozzáadhatók egyéb felhasználók is, így a családtagok, rokonok is, akik ki tudják majd nyitni a zárat. RFID kártyából hármat adnak, de összesen 20 darabot lehet a zárhoz társítani, így kulcsként működve csak hozzá kell érinteni a zárhoz és már nyílik is az ajtó. Ebben az a legjobb dolog, hogy időben is meghatározható, hogy egy-egy RFID mennyi ideig legyen jogosult az ajtó használatára. Lehet végtelen és megadhatunk bármilyen dátumot, azon belül órát és percet is. Ez akkor jön nagyon jól, ha például a szomszédot kérjük meg, hogy adjon enni a lakásban maradt háziállatunknak, így a beállított idő után már hiába van nála a kártya, azzal később nem tud bemenni a lakásunkba.

RFID zárolás

Használat közben a számkód azonosítását követően 0.5-1 másodpercen belül kiold a zár, hogy nyitható legyen, majd pár másodperc elteltével zárja azt. A kinti és benti fogantyú 360 fokban forgatható, ez tekinthető annak, amikor a kulcsot elfordítjuk a zárban. Zárt állapotban a külső és belső fogantyú is szabadon körbe forgatható, semmi nem fog történni ilyenkor. Amikor azonban aktiváljuk a zárat, az elforgatáskor nyitja a nyelvet és kinyitható vagy bezárható az ajtó. Minden más esetben semmi nem történik, csak szabadon forog a forgatható külső vagy belső rész.

Számkódos zárolás

Welock PCB41_-6

A telefonos alkalmazás használatához Bluetooth hatósugárban kell kerülnünk, amivel a hatósugarán belül működtethetjük, elérjük vagy módosíthatjuk azokat a beállításokat, amiket magán az eszközön is megtehetünk vagy megnézhetők a nyitás/zárás események. Ezekből sajnos nem képes felhasználóként csoportosítani csak egy dátumot/időt látunk a tevékenységek mellett. Azonban, ha megvásároljuk a Welock gateway-t, akkor nem csak Bluetooth hatósugaron belül, hanem a világon bárhol csatlakozhatunk a zárhoz és nyithatjuk vagy zárhatjuk azt. A Welock a weboldalát is ötletesen csinálta meg, hiszen a záron található QR kódot beolvasva a következő weboldal jelenik meg, ahonnan letölthető az alkalmazás Android és iOS eszközökre. Elolvasható a felhasználói kézikönyv, szerelési videót találunk és akár a supporttal is felvehetjük a kapcsolatot.

A számkódos jelszó bevitel jól működik, a biztonságot szem előtt tartva 30.000 volt feszültség sem tesz kárt az elektronikában. Az időjárás viszontagságai miatt a külső rész IP65 védettséget kapott, az elemeket gumi retesz zárja el a külvilágtól. A működési hőmérséklet -30 és +60 Celsius fok között lehet és 10.000.000 nyitás-zárás mechanizmust bír elviselni. A fém külső rész miatt sem fognak az akkuk nagymértékben felmelegedni, mert a külső alumínium borítás alatt egy vastag műanyag védi őket.

A Welock zárja egyszerűen és könnyen használható, teszi a dolgát, ahogyan kell, a teszt időszak alatt nem találkoztam hibával. Lehetséges hozzá gateway-t is vásárolni, amivel a wifi hálózaton keresztül a netre is kiengedhető az eszköz. Így távolról is monitorozható a nyitás vagy zárás mozgása vagy akár mi magunk is nyithatjuk vagy zárhatjuk, amikor csak kedvünk tartja. A Welock PCB41 modellje számkóddal szerelt, de a Welock Touch41 ujjlenyomattal lett ellátva, hogy a biometrikus azonosítónk legyen a használt kulcs. Nem csak kültéren, de beltéren is ideális választás lehet, akár irodában vagy odahaza használnánk azt. A Welock termékek szerencsére európai raktárból rendelhetők, így hamarabb megérkeznek, mintha kínából vásárolnánk, a szállítás pedig áfa/vámmentes. A kuponnal olcsóbb, 109, illetve 139€-ba kerülnek.

Welock PCB41 számkódos modell

Kupon:WLK40

Welock Touch41 ujjlenyomatos modell

Kupon:CNHD53

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akicókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

 

Megosztás

Hozzászólás