A Welock piacra dobta az ujjlenyomat olvasóval felszerelt okos zárát, ami ujjlenyomattal, RFID kártyával, de mobiltelefonnal is nyitható és zárható.

Minden kötelező kiegészítő és még azon felüli extrák is megtalálhatók a csomagban, ami minden szükségeset tartalmaz a beszereléshez. 3 RFID kártya, szerszám, extra csavarok is vannak a dobozban, ha szerelés közben véletlenül leejtenénk őket és elvesznének.

We Lock ujjelnyomatos zár (1 of 14)

Részletes leírást is ad a Welock az okos zárjához, ami természetesen angolul olvasható. A belső fogantyú matt alumínium, ahogyan a külső műanyagházon található borítás is. Kulcslyuk nincs rajta, mindent a modernizálásra tett fel a gyártó, így a bevezetőben felsorolt nyitási módok közül lehet nyitni majd az ajtót.

We Lock ujjelnyomatos zár (4 of 14)

A zár, mivel elektromos, áramforrásra van szüksége, amit 3 darab AAA méretű elem táplál. Ez körülbelül 8000 nyitás/zárási ciklusra elegendő, így idővel persze cserélni kell majd azokat. Szerencsére a záron található kijelző megmutatja az elem kapacitást, így még merülés előtt cserélhetők, hogy ne érjen bennünket meglepetés, hogy hazaérkezéskor nem tudunk bejutni a házba. Azonban erre is gondoltak a tervezők, így ha mégis lemerülnének az elemek, mert csak a nyaralóban használjuk a zárat, ahol ritkán tartózkodunk, egy vízzáró gumi fül alatt microUSB portról egy power bankról is megtáplálható energiával az eszköz. Ez természetesen nem nyitja automatikusan a zárat, nem old fel semmi mechanikát és nem is tudunk rajta adatkommunikálást folytatni, hogy az feltörhető legyen. Ez csak áramellátásra szolgál, a továbbiakban csakis ujjlenyomattal, RFID kártyával vagy mobiltelefonnal nyitható.

We Lock ujjelnyomatos zár (8 of 14) We Lock ujjelnyomatos zár (9 of 14) We Lock ujjelnyomatos zár (11 of 14)

We Lock ujjelnyomatos zár (6 of 14)

Az eredeti zár kiszerelése és az új behelyezése, beállítása körülbelül 5 percet vett csak igénybe, csak a külső és belső rész hosszúságára kell figyelni, hogy azt be tudjuk állítani az ajtó méretéhez.

We Lock ujjelnyomatos zár (12 of 14)

We Lock ujjelnyomatos zár (7 of 14)

A kinti oldalon található az ujjlenyomat olvasó, előtte pedig egyetlen gomb, ami aktiválja a szenzort, illetve ezzel lehet belépni a beállítások közé. Hozzáadható az admin ujjlenyomata, amivel később csak ezzel lehet a beállításokon változtatni. Hozzáadhatók egyéb felhasználók is, így a családtagok, rokonok is, akik ki tudják majd nyitni a zárat. RFID kártyából hármat adnak, de összesen 20 darabot lehet a zárral társítani, így kulcsként működve csak hozzá kell érinteni a zárhoz és már nyílik is az ajtó.

We Lock ujjelnyomatos zár (14 of 14)

Az ujjlenyomat azonosítását követően 0.5-1 másodpercen belül kiold, hogy nyitható legyen, majd pár másodperc elteltével zárja azt. A kinti és benti fogantyú 360 fokban forgatható, ez tekinthető annak, amikor a kulcsot elfordítjuk a zárban. Zárt állapotban a külső és belső fogantyú is szabadon körbe forgatható, semmi nem fog történni ilyenkor. Amikor azonban aktiváljuk a zárat, az elforgatáskor nyitja a nyelvet és kinyitható vagy bezárható az ajtó. Minden más esetben semmi nem történik, csak szabadon forog a forgatható külső vagy belső rész.

Az ujjlenyomat olvasó precízen dolgozik, azonban ha meg akarunk bizonyosodni róla, hogy biztosan beengedjen minket, felvehetünk a mutatóujj mellett akár középső, gyűrűs ujjat is, ha kezünk véletlenül megsérülne. De erre a lehetőségre találták ki az RFID kártyát is, amivel szintén nyitható az ajtó.

A telefonos alkalmazás használatához bluetooth hatósugárba kell kerülnünk, amivel a hatósugarán belül működtethetjük, elérjük vagy módosíthatjuk azokat a beállításokat, amiket magán az eszközön is megtehetünk vagy megnézhetők a nyitás/zárás események. Ezekből sajnos nem képes felhasználónként csoportosítani csak egy dátumot/időt látunk a tevékenység mellett.

Az időjárás viszontagságai miatt a külső rész IP65 védettséget kapott, az elemeket gumi retesz zárja el a külvilágtól és a működési hőmérséklet -10 és +60 celsius fok között lehet. A Welock zárja egyszerűen és könnyen használható, teszi a dolgát, ahogyan kell. A teszt időszak alatt nem találkoztam hibával. Lehetséges hozzá gateway-t is vásárolni, amivel kitehtjük a wifi hálózaton keresztül a netre is az eszközt, így távolról is monitorozható a nyitás vagy zárás mozgása. A Welock Touch41 modellje ujjlenyomattal szerelt, de a Welock PCB41 számsorral lett ellátva, hogy egy kód legyen a használt kulcs. A kedvezmény kuponnal 30% kedvezményt kapsz és hozzám áfa/vámmentesen érkezett meg, extra költségek nélkül.

Welock Touch41 modell

Kupon:BF30

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás