Továbbfejlesztették a Xiaomi hőmérséklet és páratartalom érzékelőjét. Megmaradt az energiatakarékos E-ink kijelző, de már bluetooth kapcsolatot is kapott és egy elemmel akár két évig is bírja.

A termék fotójával ellátott dobozban egy rövid leírás, mágneses falra ragasztható hátlap és egy kitámasztóval szerelt mágneses hátoldal és maga az E-ink kijelzős szenzor érkezett.

Xiaomi hőmérséklet és páratartalom érzékelő 2_

A kis tájékoztatót benne is hagytam a dobozban, nekem csak a tartó állvány és maga a termék kellett. Mindegyiket egy kis zacskóba csomagolták. A hőmérő fehér alapszínét a kijelző körüli sáv töri meg. Mérete 5.62 x 5.62 x 1.28 centiméteres és a súlya sem nagy, csupán 32 grammot nyom, élei lekerekítettek, oldalai íveltek.

Xiaomi hőmérséklet és páratartalom érzékelő 2_-3

A hőmérőn csak egyetlen gomb található, ezzel párosíthatjuk a bluetooh kapcsolaton kersztül egy gateway vagy mobiltelefonnal. A hátlap alatt bújik meg a működéséhez szükséges CR2450 típusú 3V-os elem, ami az energiatakarékos E-ink kijelzővel, a gyártói adatok szerint két teljes évig képes működtetni a kis szenzort. Szerencsére egy mozdulattal kicserélhetjük az elemet, amiről az első bekapcsoláskor el kell távolítani a műanyag fület.

Xiaomi hőmérséklet és páratartalom érzékelő 2_-2Xiaomi hőmérséklet és páratartalom érzékelő 2_-4

A hőmérő az oldalán található öt kis furat alatt található szenzorral képes mérni ±0,1°C pontossággal a hőmérsékletet, és ±1% pontossággal a relatív páratartalmat, amivel már precízebb, mint az előző modell volt.

A nagy próba

Az elem alatt található műanyag lapot eltávolítottam, visszaraktam a hátlapot és azonnal működésbe jött az új jövevény. A Xiaomi Home alkalmazással rákerestem kínai szerveren az eszközre és csatlakoztam hozzá. Az eszközbe belépve figyelmeztet, hogy nem csatlakoztam gateway-hez, így nem tudom majd kihasználni az automatizáció és a baba figyelő riasztás funkciókat. Így, ha ez neked fontos, iktass be te is egy gateway eszközt. Ennek előnye, hogy például az előre beállított minimum hőmérséklet elérésekor bekapcsolhat az elektromos Xiaomi fűtőtest vagy a minimális páratartalom elérésekor aktiválhatja a Xiaomi párásítóját.

Xiaomi hőmérséklet és páratartalom érzékelő 2_-6

A már említett baba mód előnye, hogy ha egy gateway-t is beiktatunk a folyamatba, akkor az előre meghatározott hőmérséklet és páratartalom alsó és felső értékéhez képest eltérő adatkor a telefonunkra képes értesítést küldeni.

Xiaomi temperature

Az E-ink kijelzőnek köszönhetően bármilyen oldalról kontrasztos, jól látható képet kapunk. A kijelző technológia sajátossága a nem azonnali képfrissítés, de hőmérséklet vagy páratartalom eltérés érzékelésekor, ha nem is azon tizedmásodpercben, de pillanatokon belül frissíti a kijelzőn megjelenített tartalmat.

Az eszköz kizárólag beltérben használható 0-60 Celsius fok között. Természetesen nem csak a hőmérséklet kijelzés a fő profilja, hanem a páratartalom mérése is. Ezt a hőmérséklet alatt százalékban kapjuk meg, ami mellett egy kis fejet mintázó figura is megjelenik, ami így 6 különböző jelzést képes adni. Komfortos, hideg vagy épp meleg van a helyiségben, túl száraz vagy épp túl párás a levegő, de mindezek mellett még képes kombinálni is tehát jelzi, ha száraz-meleg, vagy ha épp párás-meleg idő van.

A Xiaomi Bluetooth-os szenzor előnye az automatizációs és értesítési funkció, de aki csak a lakásának hő és páratartalom mérésére használná, azok is meg lesznek vele elégedve. Az E-ink kijelző előnye, hogy csak a megjelenített tartalom frissítésekor fogyaszt energiát, így az elem élettartam akár két év is lehet.

Xiaomi E-ink hőmérséklet és páratartalom mérőt itt találod meg

Kupon:BGHB218

Hasonló érzékelőket itt találsz

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövessminket a Facebook-on.

Megosztás

Hozzászólás