Azt hiszem, talán nem kell bemutatni a 70mai Pro Plus modellt, hiszen ez a gyártó sokak által ismert autós kamerái között az egyik legjobb ár/érték arányú egy fedélzeti kamera 1944p felbontással és beépített GPS-szel.

70mai Dash Cam Pro Plus A500S_

Számos kiegészítő lapul a csomagban, úgy mint, egy kisméretű szivargyújtós, két portos USB aljzat, hogy ne csak a kamerát lássuk el vele energiával, hanem a telefonunkat is feltölthessük. Ez jó ötlet volt a 70mai részéről, mert egy csapásra megkönnyíti az életünket és nem foglalja le azt az egy árva szivargyújtó aljzatot, amiről eddig a mobilt töltöttük, hanem cserébe adnak még egy USB portot.

70mai Dash Cam Pro Plus A500S_-3

A microUSB végű kábel kellően hosszú, hogy bekábelezzük vele az autót, ami mellé a vezeték résekbe illesztéséhez szolgáló műanyag kanalat is kapunk a tartókonzol, két dupla oldalú ragasztó és átlátszó szélvédő tapaszok mellett.

70mai Dash Cam Pro Plus A500S_-9

A dash cam szerencsére nem túl nagy, így nem sokat takar ki a látómezőből. Az ezüst színűre festett kamera sziget forgatható, hogy felhelyezés után a megfelelő pozícióba állítsuk azt. A 7 lencsetagból álló optika mögött Sony IMX335 szenzort használ, így a 140 fokos nagylátószögű videófelvétel mellett, hogy minél több részlet beleférjen a képbe, 2592×1944 pixelt kapunk, 4:3-as képaránnyal. A h.264 kódolású videókat maximum 128GB-os Class10-es microSD memóriakártyára rögzíthetjük.

70mai Dash Cam Pro Plus A500S_-5

A kamerát wifi kapcsolaton keresztül beállíthatjuk a mobiltelefonos alkalmazásnak köszönhetően. A szélvédőre való felhelyezés is egyszerű, először az átlátszó fólia jön, amit a szélvédőre kell helyezni, ezután a tartókonzolon található kétoldalas ragasztó, majd a kamerát becsúsztatva a tartóba máris kész vagyunk a szereléssel. Ezekből kettőt is kapunk, ha ne adj isten másik autót vásárolnánk vagy túladnánk rajta, akkor a következő tulaj is felrakhassa a kamerát.

70mai menu

A szivargyújtóhoz csatlakoztatva, az autót elindítva a kamera automatikusan bekapcsol, így semmi dolgunk sincs vele. Az autó leállításakor magától áramtalanítja magát, majd az 500mAh kapacitású akkumulátorának segítségével befejezi a felvétel rögzítését és kikapcsolja magát.

70mai

A 3 colos kijelzőn beállítható, hogy folyamatosan lássuk az élő képet vagy x perc eltelte után lekapcsolja azt. Engem egyáltalán nem zavar a megjelenítőn látható kép, így én bekapcsolva hagytam azt. A kijelző nem érintésérzékeny, hanem az alatta található négy darab gombbal manuálisan állíthatjuk be a kamera paramétereit.

70mai Dash Cam Pro Plus A500S_-11

A Pro Plus A500S-t ADAS vezetési segéddel is ellátták. A kamera kijelzőjén látható is, ha egy szemben lévő autó közel kerül a miénkhez, akkor bekeretezve, kiemeli azt. Ha túl közel mennénk az előttünk lévőhöz akkor a zöld kiemelés pirosra változik. Ezen felül képes arra is, hogy ha túlságosan az út szélén mennénk, jelezzen, hogy figyeljünk oda. De én ezeket az értesítéseket kikapcsoltam, hiszen egy szűk úton menve, képes folyamatosan figyelmeztetni minket. Jó és okos megoldásnak tűnnek ezek, de én nem ezekre a kamera általi visszajelzésekre alapoznám a biztonságomat.

A beépített GPS segítségével a videófájlra menti a koordinátáinkat és a sebességünket is. Így vissza tudjuk követni azt is, hogy milyen időpontban merre jártunk és milyen sebességgel haladtunk. A 1944p videófelvételhez egy gyors memóriakártya ajánlott, hiszen a nekem beállított 4 perces videó szeletek is körülbelül 410 megabájt méretűek. Szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy ha betelik a kártya, akkor a többi felvételt nem rögzíti. Ez főként arra való, ha bekapcsolna a vészsegéd egy, a giroszkóp által érzékelt nagy fékezés vagy baleset miatt, akkor a felvett videót azonnal egy nem felülírható fájlba menti el. Így egy balesteben, ahol nem mi vagyunk a vétkesek, nagy segítség lehet az igazunk megerősítésében.

Az 500S kapott parkoló módot is, bár a korábbi 70mai kamerámmal ellentétben ez nem képes addig ellátni magát energiával a kis akkumulátorával, hogy automatikusan bekapcsoljon, hiszen nekem az autó leállításakor nem kap áramot a szivargyújtóról. Ebben az esetben, ahogyan azt a termék promóciós fotóján is egy apró csillaggal megjelölve közlik, egy kiegészítő kábelt kell beszerezni a 70mai kamerához, ami az autó leállításakor is ellátja azt energiával.

A nappali felvételeknél nem találtam kivetnivalót, ahogyan az esőben felvett videóknál sem. Sötétben már csökken a látótávolság és a képminőség a kevés fény miatt és itt már a rendszámtáblák leolvasása sem olyan egyszerű, mint nappali fény mellett, de azt hiszem még ez is elegendő a minőséget tekintve.

A 70mai Dash Cam Pro Plus A500S előnye, hogy az autó indítását követően automatikusan bekapcsol, így ha nem történik velünk semmilyen baj, akkor észrevétlenül figyeli és rögzíti, merre haladunk. Ha egyszer mindent beállítottunk rajta, nem igényel újra kalibrációt, így egy gondozásmentes kiegészítő lehet az útitársunk. Szereztünk hozzá kedvezmény kódot is, amivel kicsit csökkenthetsz az eredeti árból. Az áfa és vámmentes szállításhoz válaszd az EU Priority Line opcitót.

70mai Dash Cam Pro Plus A500S

Kupon: Couponsde7

Ha más autós kamera is érdekel, kattints ide

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Megosztás

4 hozzászólás

    • Ez gyakorta megesik. Hiszen a cikk 2022 februári dátumú, Ön pedig egy friss hazai árat nézett. A cikk megjelenése óta a webshopnál jelenleg nem elérhető a termék, így az utolsó ár szerepel ott, ami forintra számolva egyértelműen máris több a mostaninál a dollár jelenlegi árfolyam miatt.

  1. A leírásban szerepel egy korábbi készülék, amihez parkolás módban nem kell vezetékes töltés.
    A készülék saját akkumulátora is elég.
    Elkérhetem annak a típuát?
    Köszönöm!

Hozzászólás