BlitzWolf BW-VD1 külső DVD író remek választás, ha régi CD vagy DVD lemezeink tartalmába szeretnénk belekukkantani. De aki még hisz az optikai korongos adattárolásban, azok audio CD lemezt vagy adatokkal teli DVD-t is készíthetnek.

A külsőt tekintve, mindenhol plasztikot kapunk. A fedlap a korábbi Seagate, Verbatim külső HDD-k házára emlékeztetett. Az egyszerűségé a főszerep, de szerencsére nem kell külön kábellel bajlódnunk, hogy a PC-hez köthessük az írót. A ház aljából kiemelhető az USB végű kábel, amin egy Type-C átalakító is megtalálható, így az újabb csatlakozóval szerelt számítógépekkel is használhatjuk, a négy gumi talpnak köszönhetően pedig az asztal felületét sem fogjuk összekarcolni.

BlitzWolf BW-VD1 DVD író -2

BlitzWolf BW-VD1 DVD író -5

Egy 13 colos laptop mellett

A BlitzWolf bőszen hirdeti, hogy a beépített kábelén keresztül USB3.0 sebességre képes, amiben 100%-ig igazuk van. Azonban az optikai meghajtó maximális írási és olvasási sebességét is simán túlszárnyalja egy jelenkori pendrive. Így ez a gyors adatátvitel nem a külső meghajtónak szól, csak a szabványnak, amit használ.

BlitzWolf BW-VD1 DVD író -2-2

CD és DVD lemezt írhatunk és olvashatunk vele. Univerzális eszköz lévén használhatjuk Windows, Linux és OSX rendszerekkel is. Az olvasási sebességet nézve a következő értékeket kapjuk:

  • CD-R:24X, CD-RW:16X,
  • DVD-R:8X, DVD+R:8X,
  • DVD-RAM:5X,
  • DVD-RW: 4X, DVD+RW: 4X

BlitzWolf BW-VD1 DVD író -6

Az írási sebesség is hasonlóképp változik:

  • CD-R:24X, CD-RW:16X,
  • DVD-R:8X, DVD+R:8X,
  • DVD-RAM:5X,
  • DVD-RW: 4X, DVD+RW: 4X

BlitzWolf BW-VD1 DVD író -1-2

A Nero Info Tool-t használva a specifikációban leírt maximális DVD írási sebességet jelezte ki a szoftver. A Nero Burning ROM DVD írási sebességek lehetősége közül 4x és 8x volt választható, így utóbbi sebességgel írtam fel a lemezre a kiválasztott 4.2GB méretű adatmennyiséget. A lemezre 10 perc alatt égette fel az adatokat, ami a mai flash tárolók sebességét nézve nevetségesen sok idő volt, de 15 évvel ezelőtt ennek nagyon örültünk volna.

Kattints a képre a nagyításhoz

BW dvd író BW dvd író 2

Nem ez a termék az elsődleges kiegészítő, ha laptopot vásárolunk, hiszen az optikai meghajtó piaca már rég leáldozott. Akkor látjuk hasznát a BlitzWolf BW-VD1 külső DVD írójának, ha rég elfeledett lemezeket találunk, amiknek tartalmába szeretnénk bepillantani. Feltéve, ha a 15 évvel ezelőtt írt lemezek még visszaolvashatók. A külső meghajtó szerencsére nem kerül sokba, hiszen 20$-ba kerül és az európai raktárból is csak 22$-t kérnek érte.

BlitzWolf BW-VD1

BlitzWolf BW-VD1 európai raktárból

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás