A Doogee X95 Pro a jelenleg kapható legolcsóbb, 4 gigabájtnyi memóriával ellátott mobiltelefon, ami a low budget Doogee X95 ráncfelvarrott verziója. Valljuk be őszintén, 28 ezer forint kevesebb, mint amit egy mobiltelefonra szánnánk. De az elődjéhez képest, a nagyobb memóriával több alkalmazást is párhuzamosan futtathatunk, az akkumulátora kibír két napot is, az Android 10 rendszer sebessége pedig megfelelő az árához képest és ez az, ami igazán fontos.

Doogee X95 Pro -1 Doogee X95 Pro -3

A mobiltelefon külsejében 100%-ig megegyezik a 22 ezer forintos kistesójával, a különbségeket a belsőben kell keresnünk. Kézbe fogva még mindig nagy a Doogee X95 Pro. Azonban a méretéhez képest könnyűnek és vékonynak tűnik, még a hozzá kapott átlátszó szilikon tok felhelyezésével is. Az összeszerelési minőségre nem lehet panaszunk, a telefon 167×77.4×8.9 milliméteres méretéhez 189 grammos súly párosul.

Balra a Doogee X95, jobbra a Doogee X95 Pro, a különbség észrevehetetlen

Papíron is méretesnek tűnik a 6.52 colos kijelző, de kézbe fogva lepődik meg az ember igazán, hogy mekkora lett a telefon. Nem csak szilikon tokot nem kell vásárolnunk, de kijelzővédő fóliát sem, mert ezt is kapunk a telefonhoz. A hátlap polikarbonátból van és azért, hogy ne legyen annyira csúszós, leheletnyi átlós textúrával látták el. Alul a microUSB portot találjuk meg, felül a 3.5 milliméteres fülhallgató csatlakozót, baloldalon pedig a hangerőszabályzót. Jobboldalra került a be/kikapcsoló gomb és a két nano SIM, illetve egy nano SIM + microSD kártya fogadására szolgáló tálca. Memóriakártyát maximum 256GB-os méretig használhatunk. A mellékelt adapter európai szabványú, 5V/2A-t képes leadni és kapunk mellé egy Micro USB csatlakozóban végződő kábelt is. A Type-C portra itt még nem váltott át a Doogee.

Doogee X95 Pro -17

A kijelző felbontása is változott. A 6.52 colos panel már nem 1200 × 540 pixeles, hanem 1600 x 720-as, így ebben is fejlődött az X95 Pro. Az IPS technológiának köszönhetően jók a betekintési szögek, a színek rendben vannak, a maximális fényerő talán egy kicsit kevesebb, mint megszokhattunk a drágább készülékeknél. Érdekesség, hogy míg a sima X95 kijelzője hidegebbre, addig az X95 Pro modellé kicsit melegebbre lett kalibrálva. A kijelző felső részében nem egy noccs szigetet, hanem egy csepp benyúlást találunk, ahol az előlapi 5 megapixeles kamera, a fény és a közelségérzékelő szenzor kapott helyet.

Doogee X95 Pro -8

A Doogee X95 Pro hardveresen nyújt többet az Android 10 Go rendszert futtató elődjénél. Így az alacsony ár ellenére már 4GB memóriát kapunk, az előd kissé kevés 2GB-os méretével szemben. A belső tároló mérete is nőtt, 16GB-ról 32GB-ra. Szerencsére nem csak a mérete, de a sebessége is változott a Pro verzió javára. A processzort is lecserélték, hogy jobb rendszersebességet kapjunk, így a koros MediaTek MT6737 modell helyett már a 12 nanométeren készülő, négy magos MediaTek Helio A20 processzort kapta meg, ami 1.8GHz-es sebességre képes. Már nem az Android 10 Go, hanem a teljesértékű, magyar nyelvvel ellátott Android 10 operációs rendszert kapjuk, amin elérhető a magyar nyelvű felület is, a biztonsági frissítés dátuma 2020. december 5.

Az első bekapcsolást követően a 32GB-os tárhelyből 6.6 gigabájtot foglal le a rendszer, a többivel szabadon gazdálkodhatunk. Az X95-nél érezhető volt a rendszer döcögőssége, amivel szinte minden lépésnél találkozhatunk. Az A20 fürgébb, de itt is érezhető, hogy nem villámsebes a rendszer. A Play áruházból le is tölthetjük a kedvenc alkalmazásainkat és indulhat a telefon használata. A 4GB memória jót tesz az alkalmazások párhuzamos futtatásának. Míg az X95 mindent újratöltött, ha alkalmazást váltottunk, addig az X95 Pro több appot tud megtartani a háttérben, hogy aztán újra használhassuk azokat.

doogee x95 pro menu

Természetesen lefutattam az AnTuTu-t és több, más benchmark alkalmazást is. Az AnTuTu 76599 ponttal jutalmazott, ami nem sok, de ez egy belépőszintű készülék. Játékok közül a PUBG Mobile, Asphalt 9 és a Real Racing 3 játékokat próbáltam ki. Az Asphalt 9 Default beállítás mellett mondjuk azt, hogy játszhatóan futott, de High-ra állítva már beszaggatott a játék. A Real Racing 3 is hasonló sebességgel ment, volt ahol nem találkoztam akadással, de amit többen voltunk a pályán, már érezhető volt a CPU gyengécske ereje. A PUBG Mobile pedig még LOW beállításon is megakadt. Látszik tehát, hogy ilyen játékok mellett kevés a hardver ereje, de ha Candy Crush és hasonló játékokkal játszanánk, akkor megleszünk vele elégedve.

doogee x95 pro antutu

doogee x95 pro game

Doogee X95 Pro Doogee X95 Redmi 7A
Processzor MediaTek A20 MediaTek MT6737 Snapdragon 439
Kijelző felbontása 1600 x 720 1200 x 540 1440 x 720
Antutu 76599 42933 75741
3D Mark Slingshot Extreme 238 Nem futott le 447/498
GFX Bench T-rex FPS 18 FPS 12 FPS 35 FPS
GFX Bench Car Chase FPS 3.1 FPS Nem futott le 7.3 FPS
Geekbench Bench Single/Multi Core 155/526 83/275 858/2994

 

YouTube videókat maximálisan 1080p-ben játszhatjuk le. A töltőcsatlakozó melletti hangszóró hangosan képes szólni, de nagy hangerőn nem a legjobb a hangminősége. Bluetooth-ból már 5.0 verziót kapunk, a WiFi pedig kezeli a 2.4 és 5GHz-es hálózatokat is, utóbbiból 275mbps letöltési sebességet értem el vele, ami szerintem több, mint elegendő ahhoz, hogy streamelt videókat nézzünk vagy fájlokat töltsünk le a telefonra. A navigáció jól működik, kezeli a GPS, Glonass, Beidou műholdakat is. A Google Maps-szal történő navigálás közben sem találkoztam műhold vesztéssel, teljesen jól használható utazáshoz még úgy is, hogy direkt repülő módba tettem, hogy a GSM cellák se segítsenek a helyes pozíció meghatározásában, csak a saját antennáit használja a műholdas navigációban. A telefon támogatja a hazai B20-as 4G hálózatot, így akár LTE kapcsolatot is használhatunk.

A hátlapon kör alakú kamera sziget található, amiben három kamera és egy LED villanó kapott helyet. A fő szenzor 13 megapixeles felbontással rendelkezik. Ezt egészíti ki papíron két darab 2 megapixeles kamera a makró és bokeh effekttel ellátott fotókhoz. A bokeh effekt szoftveres körgyűrűje nem túl szép és a kiegészítő kamerákat letakarva az is látható, hogy csak a fő szenzor szoftveres módosításával készíti el a mélységélességgel ellátott fotókat. Az olcsóbb testvérrel összehasonlítva a Pro modell jobb képeket készít. Nem mossa el annyira a részleteket, kicsit többet enged láttatni, de a szélek még így sem tökéletesek, a színek sokszor túlzók, persze nem egy csúcs kamera.

Doogee X95 Pro -5

Ha belenagyítunk a képekbe, akkor kiderül, hogy azért itt sem kapunk teljesen pengeéles képet. A fehér részek hajlamosak kiégni és itt-ott van kromatikus aberráció is. Videót maximálisan 1920 x 1080 pixeles felbontásban tudunk rögzíteni. Valamilyen szoftveres képstabilitás felfedezhető, de azért elég remegősek még így is a felvételek.

A műanyag ház alá egy 4350mAh kapacitású akkumulátor került, amit a mellékelt adapterrel 2 óra 30 perc alatt tölthetünk fel. Körülbelül 5 óra kijelzőidőt tudunk kihozni belőle folyamatos használat mellett, mielőtt újra a töltőre kellene tegyük. Azt tudnám mondani, mint a Doogee X95 esetében is, hogy aki a nagyszülőknek vásárolna egy ilyen mobiltelefont, nekik nem hiszem, hogy számítana, milyen jól futnak rajta a játékok, ők csak használni fogják azt. Ha nem akarunk több, nagyobb memória igényű alkalmazást párhuzamosan futtatni és óriási Excel dokumentumokat szerkeszteni csak böngészni, csevegő alkalmazásokat használni, telefonálni és nem érezzük magunkat kellemetlenül, ha itt-ott megakad a rendszer, akkor élhető ez az olcsó mobiltelefon, amely 89.99$-ba, azaz 28.000 forintba kerül. A három színben kapható készülék az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen vásárolható meg.

A Doogee X95 Pro mobiltelefont itt találod meg

Az olcsó, 2GB memóriás Doogee 69.99$-ba kerül (22 ezer forint), amit itt találsz meg

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás