Tronsmart Element T6 Max után érdekes volt látni, hogy a gyártó egy hasonló teljesítményre képes hangszórót mutatott be. De a két hangszóró teljesen különbözik egymástól, egész más hangzással rendelkezik a Tronsmart Element Mega Pro-t.

Tronsmart Mega Pro -2

A csomag, amiben a hangszóró érkezett nem volt kicsi. Jó szellősen foglal helyet a dobozában a Mega Pro, ami a közel 2 kilogrammos súlya mellett 25 x 10.4 x 8.2 centiméteres méretekkel rendelkezik. Egy kis fekete borítékban a leírás, mellette pedig a 3.5 milliméteres jack-et és egy USB Type-C kábelt találunk.

Tronsmart Mega Pro -7

A fekete, téglalap alakú testet fém rács öleli körbe. Kialakításának köszönhetően IPX5 védettséggel rendelkezik, így ellenáll a fröccsenő víznek. A front részen csak a gyártói logót találjuk, hátul a gumírozott be/kikapcsoló gombot és a gumis ajtó alatt a microSD kártyafoglalat, AUX bemenet, a töltésre szolgáló Type-C port és egy USB port található. Ennek köszönhetően a mobiltelefonunkat/táblagépünket is feltölthetjük a hangszóró méretes, 10.400mAh kapacitású akkumulátoráról.

Tronsmart Mega Pro -4

Tronsmart Mega Pro -5

A Tronsmart Element T6 Max-hoz hasonlóan itt is érintésérzékeny gombokat kapunk, hófehér alap háttérvilágítással. Kiegészítésként találunk rajta egy mikrofon feliratú érintésérzékeny gombot, amivel felvehetjük a hívásokat és aktiválhatjuk a mobiltelefonunk hangasszisztensét is. Az ellenkező oldalon pedig az NFC segíti a gyors és egyszerű csatlakozást a hangfalhoz.

Tronsmart Mega Pro -6

A hangszóró 60W teljesítménnyel rendelkezik, 3 hangszóróval rendelkezik, 2 magassugárzóval és szerintem itt kapott helyet egy középsugárzó, hátul pedig egy mélynyomóval. Míg az előbbi elöl, addig az utóbbi a hangszóró hátsó részén található. Ezért a mély hangokat jobban fogjuk érezni, ha a hangfalat a polcra, a fel elé helyezzük.

A hangszínszabályzónak köszönhetően választhatunk az alapértelmezett, ének és 3D hangmódok között. Nekem legjobban az alapértelmezett hangválasztás tetszett. Az Element T6 Max 360 fokban hangot adó hangszóróiból brutális mennyiségű mély volt képes előtörni. Ez nagyon sokszor túlzó volt, hiszem még akkor is képes volt dübörögni egy-egy szép szólam, amikor az ember ezt nem is várta volna tőle. Így sokszor inkább egy lágyabb hangszínt állítottam be neki. Épp emiatt voltam kíváncsi a jelenlegi hangszóróra is, hátha visszább fogták a mélykiemelést, ezáltal pedig sokkal finomabbá alakították-e.

Tronsmart Mega Pro 2

A Tronsmart így valóban egy teljesen más hangfalat alkotott meg a Mega Pro-val, hiszen hangzásban teljesen különbözik a HomePod külsejű T6 Max-tól. A mélyek szépen megvannak, egyáltalán nem túlzó. A basszusokat először még kevésnek is éreztem a henger formájú elődhöz képest, de ez nincs így. Csak épp az történik, hogy ez a hangfal nem a vitrinek megremegtetésére született, hanem arra, hogy egy kellemes zenehallgatás tanúi lehessünk. Ahol éppen elegendőek a mély hangok, kihalljuk a magasakat is és megjelenjenek a közepek is.

A 60W teljesítmény elegendő arra, hogy ne legyen problémánk a hangerővel. 50%-on már kellően hangos, hogy megzavarjon egy beszélgetést. 100%-on pedig már csak akkor használjuk, ha beindult a házibuli és csak a tánc a lényeg, nem a társas kapcsolatok.

Tronsmart Mega Pro -3

A Bluetooth 5.0 kapcsolatnak köszönhetően könnyedén párosíthatjuk a telefonunkkal, táblagépünkkel, laptopunkkal vagy akár az okosóránkkal is. De itt van nekünk az AUX bemenet, így akár a TV-t is ráköthetjük. A sztereó hangszórópárosnak köszönhetően pedig a hangok is jobban elkülönülhetnek, mint a televíziónk hangszóróján. A hangja pedig tisztább, dinamikusabb és sokkal erősebb lesz.

A 10.400mAh kapacitású akkumulátor feltöltéséhez valóban 4-5 órára van szüksége. Nálam ez inkább 5 óra volt. Érdemes egy nagyobb áramerősséget támogató adapterrel próbálkozni, hiszen a hangfal 5V/3A-t is képes felvenni, így akár 15W-tal is tölthetjük. Szerencsére itt van nekünk az USB portja is, amivel akár a lemerült telefonunkat is feltölthetjük. Ezt is kipróbáltam az iPhone 11 mobiltelefonommal, amit 5V/1.2A teljesítménnyel volt képes megtámogatni.

Tronsmart Mega Pro -9  

Milyen lett a Tronsmart Element Mega Pro?

Aki egy lágyabb mélyekkel operáló, de olyan vezeték nélküli hangszórót szeretne, amit bármikor bevethet. Azoknak a Tronsmart Element Mega Pro ideális választás. Senki sem fogja azt mondani, hogy gyengén szólna. Sőt, tapasztalatból mondom, hogy sokan fognak csodálkozni, hogy lehet egy ilyen „kicsi” hangszórónak ekkora hangja.

Aki kemény basszusokra utazik, azok a T6 Max-ot válasszák. De akik nem csak a mélyeket keresek, hanem szeretnék kihallani a magasakat és közép hangokat is és könnyedebb muzsikákat is hallgatnának, azok bátran válasszák a Tronsmart Element Mega Pro-t. Biztosan nem fognak benne csalódni. A kedvezmény kóddal 76.12$-ra (22.600 forintre) csökken az ára a Geekbuying európai raktárából. Így áfa és vámmentesen, rövid szállítási idővel rendelhető meg.

A Tronsmart Element Mega Pro hangszórót itt találod meg

Kedvezmény kód: GKBTSDE8  

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás