Visszautasíthatatlan ajánlatként szereztem be a minimális készlettel induló Blitzwolf BW-GC1 gamer széket, amire szinte azonnal lecsaptam és egyáltalán nem bántam meg. Olyan alacsony készlettel indult, hogy hamar el is fogytak a megvásárolható modellek. Amint újra elérhető lesz, a Facebook oldalunkon megosztjuk a termék linkjét.

 

BlitzWolf BW-GC1 gamer szék – Kicsomagolás

A szék egy óriási dobozba csomagolva érkezett meg, ami mellőzte a gyártó eddig ismert színvilágát. Az újrahasznosított kartondobozban sorakoztak az elemek, a hozzájuk tartozó csavarok és egy imbuszkulcs is.

A rendeléskor elérhető volt a kék-fekete, fehér-fekete és a piros-fekete színű modell is, amiből hozzám az utóbbi érkezett meg. Azért, hogy ne érezzük magunkat teljesen egyedül, azért kapunk az összeszereléshez egy leírást is, ami végigvezet a lépéseken. Nem számoltam, hogy hány perc alatt sikerült összeszerelni a széket, de nem végeztem sokkal később, mint a pár évvel ezelőtt vásárolt irodai székem összerakásával.

Miért esett a választásom erre a székre? Mondhatnám, hogy elsősorban az alacsony ára miatt, de ez a kijelentés nem teljesen állná meg a helyét. A 3 éve vásárolt irodai székem ugyan még mindig jó állapotban van, de be kellett vallanom magamnak, hogy hosszú távon kényelmetlen a kialakítása miatt. Nincs deréktámasza, ami a hosszú távú munkában nagyon nagy segítséget nyújt és segít kicsit egyenesebben tartani a hátunkat. Ha pedig egy kicsit láblógatósra venném a figurát, nem lehet akkora szögben hátra dönteni, hogy kényelmesen lehessen benne pihenni.

A szék súlya nem kevés, hiszen 17.5 kilogrammot nyom. De kell is a masszivitás, hiszen akár 150 kilogrammig terhelhető. Megjelenését tekintve valóban egy ízig-vérig gamer szék külsejével rendelkezik. Oldalra kinyúló ülő és háttámla rész, hogy egy igazi kagylóülésben érezhessük magunkat. Puha deréktámasz a hosszútávú munkáért/játékért, és persze azokra is gondoltak, akik pihenni szeretnének, így nem csak nyakpárnát kapott, de az ülő rész alá egy lábtartót is felszereltek. Ennek köszönhetően és a 150 fokban hátra hajtható háttámlának köszönhetően akár még szunyókálásra is használható a BlitzWolf BW-GC1.

A külső borítás teljes egészében műbőr, minden anyag szélénél vagy illesztések találkozásánál megtaláljuk a minőségre hajazó, szemnek kellemes varrásokat. A fej és deréktámasz egy műanyag kapcsos gumírozott pánttal rögzíthető a székhez. Így be is állítottam magamnak a deréktámasz körülbelüli magasságát, a fejtámlát pedig a sportautó szerű ülés két nyílásán vezethetjük át. Ha dolgozom, akkor megfordítom a párnát, hogy hátrafelé nézzen, ha pihenni vagy netán játszani akarok, akkor meg előre csatolom.

Egy kis műhelytitok

Az összeszereléssel kapcsolatban pár dologra ki kell térjek. Teljes egészében, szinte csak műanyaggal találkozunk, és persze az egész ülőfelületet beborító műbőrrel. A csillag formájú alsó lábrész fém merevítést kapott. Az ágakon található piros színű design elemek kopogósak, de annyi baj legyen, hiszen nem ezt fogjuk nézni egy ilyen szék esetében. Azonban egy dolog nagyon zavarta a szememet, mégpedig az ülőfelülethez erősíthető háttámlát tartó „T” alakú fém. Ezt a leírás szerint a műbőr borítású hátsó rész külső felére kell felrögzíteni, de így annyira csúnya lesz tőle a szék, hogy nem is értem ezt hogyan is gondolták.

Csak egy kis leleményesség kell hozzá, így mivel a hátsó rész alja cipzárral van ellátva, fogtam magam és ide, a borítás alá rögzítettem ezt a „T” vasat. A deréktámasz pántja pedig pont eltakarja a két rögzítéshez kivágott furatot a műbőrön, és kész is van. Sokkal esztétikusabb lett tőle a szék. Nem került semmibe, de nem az a ronda vas éktelenkedik a szék hátulján, hanem szépen el lett rejtve a borítás alá.

Az ülőfelület alatt két kart találunk, amivel a gázrugós ülőlap magassága állítható 48-60 centiméter között. A csoda a második karban rejlik, hiszen ezzel állíthatjuk a szék dőlésszögét. Így szabadon kiválasztható a munkához való 90-110 fok, hátra dőlve a 120 fok, ha filmeznénk vagy a szinte már-már fekvő mód, aminek köszönhetően 150 fokos szögben hajtható hátra a gamer szék háttámlája. Itt pedig már lenyúlhatunk az ülőlap alá és kihúzhatjuk a lábtámaszt, aminek köszönhetően kinyújthatjuk a lábunkat is, hogy teljes kényelemben érezhessük magunkat. A kartámasz magassága nem állítható, hiszen ez a háttámlával megegyező szögben képes mozogni. Párnázott felületén kellemes pihentetni a karunkat, de a benne található szivacs nem tudom, hogy idővel fog-e deformálódni vagy sem, ha rajta pihentetjük a karunkat.

 

BlitzWolf BW-GC1 gamer szék – Vélemény

 

Ezért az árért teljesen jó a BlitzWolf BW-GC1 gamer szék, de mint minden termék esetében, itt is felfedezhetünk hiányosságokat, amelyekre érdemes kitérni. Jobban tetszett volna, ha az ülőfelület szövetborítást kap, hogy szellőzni tudjon. Bár a műbőr felületnek is megvan a maga pozitívuma, bár a nyári melegben nem annyira komfortos. Azonban, ha épp véletlenül leöntetnénk kávéval, csak le kell töröljük róla és nincs vele gond. Másik negatívumként tudnám felróni a kartámasz csavarjait takaró műanyag kupakokat, amik hajlamosak maguktól kiugrani még akkor is, ha nem használjuk a széket. Így ezek használatát mellőztem is a próba alatt.

A lábtartó rész kicsit fapados és kopogós, bár itt is jól mutat a piros-fekete műbőr összeállítás a szivacsos párnán. Természetesen javarészt műanyagból van az egész szett, így kicsit kopogós és természetesen biztosan van ennél jobb termék is a világon. De aki helyén tudja kezelni azt a tényt, hogy 30.000 forintért nem egy 100.000 forintos szék minőségét kapja, akkor megfelelő.

Kényelmesebbnek gondolom ezt (a 178 centiméteres magasságommal és 84 kilós testsúlyommal), mint a korábbi irodai székemet, amit idehaza 25.000 forintért vásároltam. Örülök neki, hogy hátra hajthatom a háttámlát, amikor home office-ban tevékenykedve, egy kis szünetet tartva, feltéve a lábamat megihatom a kávémat és szusszanhatok egy kicsit. Fenék masszírozást nem kapunk, így ne legyünk lusták, néha álljunk fel belőle. Szerencsére nem annyira puha az ülőfelület szivacsa, de azért az ember megérzi, ha már több órát ült benne egyhelyben. Épp mikor ezt a mondatot írom, most ugrik be, hogy az irodai székem ülőlapja nem volt túl kényelmes hosszú távon. Tehát egy plusz pont a BlitzWolf BW-GC1-nek, a hosszútávú használat pedig nem egy hét alatt, hanem az elkövetkező pár hónapban fog kiderülni. Sajnos a szék olyan alacsony készlettel indult, hogy hamar el is fogytak a megvásárolható modellek. Amint újra elérhető lesz, a Facebook oldalunkon megosztjuk a termék linkjét.

A BlitzWolf BW-GC1 gamer széket itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás