A BlitzWolf az utóbbi időben nagyon rákapcsolt a flash alapú tárolók készítésére, melynek legújabb tagja az USB3.2 kompatibilis BlitzWolf BW-UP2, ami sok neves gyártó termékét kenterbe veri sebesség terén. Így úgy gondoltuk ideje, hogy legyen egy újabb pendrive teszt.

BlitzWolf BW-UP2 USB3.2 pendrive teszt – Kicsomagolás

Ugyanolyan csomagolást kapunk, mint a szintén rettentő gyors BW-UP3 esetében is, aminek a hátulján fel is tüntették az elméleti legnagyobb olvasási és írási sebességet, ami a gyártói adatok szerint 410 és 190MB/s sebességben maximalizálódnak.

Jelen esetben is fém házat kapunk, ám itt egy 360 fokban forgatható tokban kapott helyet a pendrive. Az előző modell BlitzWolf BW-UP3 pendrivehoz képest, hátul egy piros színben világító visszajelző ledet kapunk. A BlitzWolf BW-UP2 elérhető 64, 128 és 256GB-os változatban is, én a középső, 128GB-os modell mellett tettem le a voksomat.

Mérete 6 x 1.8 x 0.96 centiméter, súlya 12 gramm. A végén egy fém karikát is kapunk, így ha szeretnénk, akár a kulcstartónkra is felaplikálhatjuk.

 

BlitzWolf BW-UP2 USB3.2 pendrive teszt – A nagy próba

 

A CrystalDiskMark benchmark tesztjével indítottam, amivel felülmúlta a gyári adatokat, hiszen a papíron megadott 410/190MB/s érték helyett a mérő alkalmazás 447/223MB/s sebességgel jutalmazott. Mondanom sem kell, ez eléggé meglepett, így jöhetett a Total Commander általi másolás és visszaolvasás teszt, amiben most is egy 33GB méretű fájlt használtam és ezt másoltam fel többször egymás után a meghajtóra, hogy figyeljem mennyire melegszik fel és mennyire képes tartani a sebességét.

A mért írási sebesség körülbelül 190MB/s körül alakult, a visszaolvasás ennél sokkal gyorsabb volt, 310MB/s körüli értéket mértem. A legjobb dolog az az egész mérésben, hogy nem csökkentette le a sebességet, végig képes volt tartani ezt a tempót, ami figyelemre méltó tulajdonság a BlitzWolf pendrive-jától. Ekkora sebesség természetesen hőt is képes termelni, de nem volt zavaróan forró a meghajtó fém háza. Felmelegedett, de egyáltalán nem vált forróvá.

BlitzWolf BW-UP2 írás

BlitzWolf BW-UP2 olvasás

 

BlitzWolf BW-UP2 USB3.2 pendrive teszt – Vélemény

 

Sok USB3.2 csatlakozó felülettel ellátott meghajtót kapni idehaza is, de rengeteget látni 80MB/s körüli sebességgel. Ezekhez képest a BlitzWolf BW-UP2 pedig kétszer akkora tempóra képes, ami figyelemre méltó teljesítmény. A gyártó nagy sebességű flash drive-ja 32.99$-ba kerül, azaz körülbelül 10.500 forintot kérnek érte. Elérhető a nálunk is járt, szintén hasonló tempóra képes BlitzWolf BW-UP3 is, amiért viszont „csak” 25.99$-t, azaz 8200 forintot kérnek. Ezért a pénzért pedig szintén egy USB3.2 128GB-os modellt kapunk.

A 128GB-os BlitzWolf BW-UP2 meghajtót itt találod

A 128GB-os BlitzWolf BW-UP3 meghajtót itt találod

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás