Az utóbbi időben elég sok flash alapú tárolóval is jelentkezett a BlitzWolf. Az utoljára nálunk járt külső SSD meghajtójuk nem hozta azt a szintet, amit a maximalisták is elvárnának tőle, azonban a BlitzWolf BW-UP3 kódnevű pendrive az eddigi leggyorsabb ilyen apró meghajtó, ami a kezeim közé került.

 

BlitzWolf BW-UP3 – Kicsomagolás

 

Sok újdonságot nem tartogat a BlitzWolf zöld-fehér színekbe bújtatott csomagolása. A hátoldalon a termék paramétereit, írási/olvasási sebességét és a 64, 128 és 256GB-os kapacitásból választható modell méretét látjuk. Én az arany középutat választottam. 64GB-os pendriveból már nem egy megfordult nálam, a 256GB már-már túl nagy, ha lehet ilyet mondani. Bár tudjuk, hogy egy meghajtó kapacitása sosem lehet elég nagy. De az ár/érték arány arany középútnál maradva én a 128GB-os modell mellett tettem le a voksomat.

Mérete 60.1 x 18 x 9.6 milliméter, kézbe fogva a hűvös érzetnek köszönhetően azonnal feltűnik, hogy fém házat kapott. Az USB-s vég egy kis védelmet is kapott, teljes egészében visszahúzható a házba. A fém színű, rácsozott felületű gomb fejet viszonylag erősen kell kitolnunk és visszahúznunk. Viszont ezzel elkerülhető az a véletlen baleset, ha csatlakoztatni szeretnénk a laptopunkhoz, akkor ne csukjuk össze véletlenül, ahogy a házánál fogva betoljuk egy USB portba.

 

BlitzWolf BW-UP3 – A nagy próba

 

A gyártó büszkén hirdeti, hogy ez a termékük már az USB 3.2 szabvány szerint készül, de természetesen visszafelé kompatibilis, így bárhol, bármilyen eszközzel használhatjuk. A BlitzWolf BW-UP3 pendrive exFat fájrendszerre formázva érkezett. A gyártó leírása szerint 410MB/s olvasási és 220MB/s írási sebességre képes. Sajnos ebben a BlitzWolf BW-PSSD1 SSD meghajtója kissé csalódást okozott. Ha huzamosabb ideig használtam és felmelegedett, akkor lecsökkentette a sebességét. Így, erre nagyon kíváncsi voltam ennek a meghajtónak az esetében is.

A CrystalDiskMark majdnem azt a sebességet mutatta, mint amit a termék leírásánál is találunk. Jól esik a szemnek látni, hogy egy pendrive ilyen tempóra képes. Felmásoltam rá egyhuzamban 100GB körüli adatmennyiséget, mert kíváncsi voltam, hogy itt is találkozok-e azzal a jelenséggel, mint az SSD-nél. Szerencsére amilyen sebességgel elkezdtem a másolást (~205MB/s), szinte ugyanolyan sebességgel másolta fel az első gigabájtot, mint a századikat. A fém ház kellőképp felmelegedett a másolás végére, körülbelül 45 Celsius fokosra hevült fel a kis alumínium borítás. A meghajtóra másolás után egyből az adatok visszaolvasásával kezdtem. Itt 369MB/s sebességgel indult el a folyamat, majd 15 másodperc elteltével lecsökkent 170MB/s körülire és ezt a sebességet tartotta, mire végeztem az adatok áthelyezésével.

CrystalDiskMark

Fájlok írása

Visszaolvasás először magasabb, utána csökkentett sebességgel

Gyors tempó az olvasás végéig

  

Mivel ez a sebesség eléggé eltér a gyártó által megadott értéktől, ezért kíváncsi lettem rá, hogy ha pár percig hagyom pihenni, hogy a fém háza lehűljön, utána milyen sebességet kapok ugyan ennél a folyamatnál. A sejtésem beigazolódott. Bizony, a túlmelegedés megint visszafogja a teljesítményt. Pár perc szünet után elindítottam az adatok visszaolvasását, viszont itt már 360MB/s sebességgel volt képes visszaolvasni azokat. Tehát látható, hogy míg az írást 100GB adat másolása mellett is tudta tartani a ~205MB/s írási sebességet, addig a felmelegedést követően a visszaolvasás lelassult. Azonban pár perc üresjárat után már megint szélsebes sebességre volt képes az adatok visszaolvasásánál. De jó hír, hogy írás közben 100GB adat másolása következtében sem vesztett a sebességből.

 

BlitzWolf BW-UP3 – Vélemény

 

A véleményem az, hogy ez az eddigi legjobb pendrive, ami megfordult nálam. 200MB/s írási sebességre nem sok ilyen meghajtó képes. Körülbelül 5 darab USB kulcs van most nálam, de a leggyorsabb is „csak” 75MB/s sebességet tud. Ha számításba vesszük azt, hogy a brutál gyors flash chipek a nagy tempó miatt képesek felmelegedni, de még így is 170MB/s sebességet tudnak, ezzel a csökkentett tempóval, akkor még így is remek választás BlitzWolf-ék új terméket. Ezt pedig sok „nem melegedős” pendrive sem tudja. Ezek alapján nekem nagyon tetszett a BlitzWolf BW-UP3. Mindenki megtalálhatja a saját maga számára megfelelő modellt a 64, 128 vagy akár a 256GB-os példány személyében, és természetesen mindegyik modellhez él a kedvezmény kód is.

Felhasználható kedvezmény kód: BGN265Y

A 64GB-os BlitzWolf BW-UP3 pendrive 17.45$-ba ( 5.800 forint)

A 128GB-os BlitzWolf BW-UP3 pendrive 26.21$-ba ( 8.700 forint)

A 256GB-os BlitzWolf BW-UP3 pendrive 43.73$-ba ( 14.500forintba) kerül a kedvezmény kóddal. A szállítási költség körülbelül 3$. Az EU Priority Line szállítás áfa és vámmentes

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás