A Xiaomi ebben van igazán otthon. Olyan egyszerű, de jól működő termékeket készít, hogy aki már használja például az éjszakai lámpájának első generációs modelljét, biztos vagyok benne, hogy már csak a megelégedettsége miatt is vásárolni fog egyet a széria új, ráncfelvarrott tagjából.

Én sem tettem másként, hiszen az elő generációs modellt már két éve használom. Az először sarkalatos pontnak tűnő fogyasztásra is pozitívan cáfolt rá a gyártó terméke. Mellette pedig, a nem kevés aggodalommal töltött felragasztható kivitele által is le a kalappal. Hiszen már két éve ott van a helyén, ahová felragasztottam és meg sem bírom mozdítani. Valószínűleg az ingatlan következő lakója is használni fogja 😀

 

Xiaomi MIJIA Night Light 2 éjszakai lámpa – Kicsomagolás

 

Hófehér négyzet alakú doboz, rajta a termék képével, egy kínai nyelvű leírás és maga a lámpa, csak ennyit kapunk a csomagban. Semmi több, pont ami nekem kell. Teljesen megreformálták a lámpa külsejét, hiszen itt már a tartókonzolnak köszönhetően állíthatjuk a lámpa dőlésszögét is.

A talp itt már nem csak egy felragasztható felületet kapott, hanem mágnessel is ellátták, így fém felületekre is könnyedén felhelyezhetjük. Azonban ez ne teljesen függőleges felület legyen, mert az elemekkel megpakolt lámpa, hajlamos “lemászni” a nagy súly miatt. De ha más megoldás nincs, akkor biztonságként még ugyanúgy használhatjuk a felragasztható felületet. A talpnak köszönhetően vastagabb lett, mint az előd modell. 8 x 8 x 6.2 centiméterre nőtt a mérete. Megmaradt a kör alakú kialakítás, 120 fokos mozgásérzékelésre képes és bár gyári adatot nem találtam az érzékelési távolságra, a próbák alapján én 3 méter körülire teszem ezt a távolságot.

A MIJIA logóval ellátott előlapi részben bújtak meg a szenzorok. A körülötte lévő 360 fokban körbefutó részbe bújtatták a ledeket. 2800K fokos színhőmérséklettel rendelkezik és két fényerősséget kapunk, 3 és 25Lm között állíthatjuk ennek mértékét a lámpán található kapcsolóval.

Ami nagy újdonság az előző generációhoz képes, hogy a lámpa hátulja egy félkör alakú kialakítást kapott, amihez a mágneses talp rész tapad hozzá. Így nem egy nyakon mozgathatjuk a lámpát, hanem teljesen körbe, a mágneses talpon állíthatjuk be a nekünk megfelelő szöget. Ez a kapcsolat kettejük között olyan erős, hogy megvoltam róla győződve, hogy valami kis csavar tartja a helyén a talpat, a lámpa hátulján, de nem.

Az ívelt hátlapot letekerve találjuk meg a fényerősség szabályzásához való kapcsolót. Külön dicséret illeti a Xiaomi mérnökeit, hogy nem csak úgy beleszórták az elektronikát és a legszükségesebb dolgokat a ház alá, hanem a három darab AA méretű ceruzaelem még egy külön ajtót is kapott. Ezért pedig jár a piros pont a Xiaominak, hogy odafigyel erre az apró részletre is. A gyári adatok szerint a két fényerősségtől függően 8-15 hónapra elegendő számára ez az energiamennyiség. Megint olyan számokkal dobálózik a Xiaomi, amit kicsit nehéz elhinni. De az első generációnál is furcsálltam a 6 hónapos maximális fényerőn lévő üzemelést, de ezt ott is sikerült túlszárnyalnia. Így én már most megelőlegezem a gyártónak, hogy amit mondanak, azt most is tudni fogja. Ez persze nagyban függ a használattól, de ha jól gondolom, nálam simán hozni fogja a gyári értékeket.

 

Xiaomi MIJIA Night Light 2 éjszakai lámpa – A nagy próba

 

A beüzemelés nagyon egyszerű, csak helyezzük be a három darab AA elemet és kész is. A felhelyezéshez, felragasztáshoz ajánlom, hogy előtte takarítsuk meg a felületet, hogy ne maradjon rajta semmilyen zsír, szennyeződés. Utána már felragaszthatjuk a talp részt. Az ívelt mágneses talpnak köszönhetően játszhatunk a dőlésszöggel is, amivel így körülbelül 45 fokos szögben változtathatjuk meg a lámpa irányát.

Mivel én a mellékhelyiségben használom, ezért nekem elegendő, ha csak kisebb fényerőn működik. Ez pont arra jó, ha az éjszakai közepén az ember dolgát végezve kibattyog, akkor nem kell megvakulnia attól, hogy felkapcsolja a mennyezeti lámpát, hanem csak az éjszakai lámpa fog működésbe lépni. A 8nm-es helyiségbe épp elegendő, ha a WC mellé helyezem el a lámpát. Ha maximális fényerőn használom, akkor ennek a helyiségnek mindne pontját lágyan bevilágítja. Természetesen bárhol használhatjuk, akár még az ágy végéhez is felhelyezhetjük, így ha éjszakai felkelünk, akkor a lámpa automatikusan felkapcsol. De tehetjük a konyhába, ha éjszaka sűrűn járunk ki inni vagy akár a folyosón is elhelyezhetjük.

IP védettséget nem kapott, így kültéren nem használhatjuk, de viszont az optimális környezeti hőmérséklet -10 és +40 Celsius fok között lehet, így akár még a pincében is felhelyezhetjük, ahol jóval hidegebb van, mint a lakásban. Nem csak mozgás, hanem fényérzékelővel is rendelkezik, így energiát takarít meg azzal, hogy ha nappali fényt érzékel, akkor nem kapcsol fel. Csak szürkülettől szürkületig lép működésbe. Működésbe lépést követően automatikusan lekapcsol, így erre sem lesz gondunk. Felkapcsolást követően 15 másodperc után automatikusan újra inaktív állapotba lép.

 

Xiaomi MIJIA Night Light 2 éjszakai lámpa – Vélemény

 

A Night Light 2 sokat fejlődött. Immár kapunk mágneses talpat és a dőlésszöget állítható fejet. Mérete emiatt nőtt, így azoknak, akik egy vékonyabb megoldást választanának, azoknak az előző generáció javasolt. Megmaradt az elemes kivitel, de szerencsére a korábbi modellek közül választhatunk beépített akkumulátoros verziót, amit microUSB kábelen keresztül kell feltöltenünk.

A 9.99$-os ár (3.050 forint) nem sok érte, hogy egy olyan mozgás és fényérzékelővel ellátott éjszakai lámpát vásárolhassunk, amit nem kell kábelzni. Csak feltesszük és használjuk. Az elemeket pedig évente cserélni benne.

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás