Szeretjük a BlitzWolf termékeit, mert a Xiaomihoz hasonlóan nem csak, hogy mindig képesek újítani, de minőségben is felveszik a versenyt a nagyokkal. Az áruk alapján pedig az élvonalba tartoznak, ha az olcsóság az elsődleges szempont!

Az okoskonnektor nem csak vezeték nélküli, távoli vezérlésre használható, hanem a BlitzWolf úgy felpimpelte a termékét, amennyire csak lehetett. Így kaphatott két USB portot, amin keresztül a telefonunkat is feltölthetjük, de a beépített elektronikának köszönhetően még fogyasztásmérésre is képes. Ezzel pedig megállapíthatjuk egy-egy eszközünkről, hogy mekkora az az áramerősség, amely szükséges a működéséhez.

 

BlitzWolf BW-SHP5 – Kicsomagolás

BlitzWolf BW-SHP5

A zöld-fehér doboz már nem okoz meglepetést, egyrészt már jó párszor láttuk ezt a csomagolást, másfelől semmilyen extrát nem tartalmaz magán az okoskonnektoron és a leíráson kívül. Figyelembe kell vennünk a méretét, ha mellette még pár eszközt is használni szeretnénk. Ugyanis a 79*66*71 mm dimenziókkal rendelkező termék túllóg az egymás mellett elhelyezett aljzatokon.

BlitzWolf BW-SHP5

Anyagát tekintve tűzálló V0 besorolású műanyagból épül fel a külső ház. Tehát extrém magas hőmérsékleten sem kap lángra, de deformálódhat az eszköz háza. Csatlakozója EU szabványú, tehát pont nekünk találták ki, a hazai piacra érkezett. 100-240V és 16A maximális áramerősség mellett használhatjuk, tehát a maximális fogyasztó, amit ráköthetünk 3680W lehet. Így akár a villanybojler is mehet róla, ha arról van szó. Az USB portok által leadott áramerősség a két porton maximálisan 2.1A lehet. Két eszköz esetén ez természetesen feleződik. Így sajnos a BlitzWolf nem a töltőiről híres tulajdonságokat hozta el az okoskonnektorba, de valószínűleg ez azért is van, mert egyfelől az árat alacsonyan kell tartani. Másfelől pedig nem akar saját maga konkurenciájává válni. Az aljzat tetején egy gombot találunk, ami kék és piros színben képes jelezni nekünk a funkcióját.

BlitzWolf BW-SHP5

BlitzWolf BW-SHP5

 

BlitzWolf BW-SHP5

BlitzWolf BW-SHP5

Az első beállítás pofonegyszerű, csak töltsük le a BlitzWolf okos eszközök vezérléséhez szükséges BlitzWolf alkalmazást Android vagy iOS eszközünkre és kreáljunk magunknak egy fiókot. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet az új eszközök keresése. Csatlakoztassuk az aljzatot a konnektorhoz és kapcsoljuk be. A WiFi kapcsolaton keresztül azonnal felismerte az eszközt, adjuk meg a WiFi jelszavunkat és ha szeretnénk, át is nevezhetnénk az okoskonnektort. Ez abban az esetben jön jól, ha többel is rendelkezünk, de csoportosíthatjuk őket helyiségenként is. Azaz lehet konyhai, nappali, hálószobai aljzat is a könnyebb használhatóság érdekében.

Ezek után már látjuk is az eszköz kezelőfelületét. Baloldalt egy konnektort, alatta pedig egy USB portot mintázó piktogramot találunk. Ezek felett pedig egy virtuális be/ki kapcsológombot. Így mi dönthetjük el, hogy egyszerre a kettő vagy csak az egyik aljzat legyen aktív.

  • A Schedule beállításnál megadhatjuk, hogy mely napokon kapcsoljon be és ki automatikusan az eszköz, órára és percre pontosan. Ez akkor jöhet jól, ha elmegyünk nyaralni otthonról pár napra és azt szeretnénk, hogy a szobai lámpa 20:35-kor felkapcsolódjon és 6:15-kor kapcsoljon ki. Itt fontos megjegyezni, hogy mivel az otthoni WiFi hálózatunkat használja az eszköz. Mobiltelefonról, akár mobil internet kapcsolaton keresztül is csatlakozhatunk hozzá a regisztrált fiókunkon keresztül, nincs szükség arra, hogy az otthoni vezeték nélküli hálózat közelében legyünk.
  • A Countdown opció egyfajta visszaszámlálás beállítás, itt megadhatjuk, hogy mennyi idő elteltével kapcsoljon ki az eszköz.
  • A legérdekesebb az Electric menüpont. Itt találjuk ugyanis a fogyasztásmérés opcióját. Az alkalmazás kijelzi a napi fogyasztást. Alatta pedig a pillanatnyi mA, W, V és KWh értékeket is. Diagramm formájában pedig megnézhetjük az adott hónapot is, napokra lebontva, hogy hány KW volt a napi fogyasztásunk.

Kipróbáltam kis fogyasztóval is, azaz egy 5W-os LED égővel is, de arra meg sem moccant a mérő számlálója. Így próbaképpen rákötöttem a televíziót, aminek gyári értéke szerint a maximális fogyasztása 40. Természetesen a hangerőtől, a megjelenített tartalomtól és a fényerőtől is számít a fogyasztás, de itt szinte konstans 30W-ot mértem. Jöhetett a hűtőszekrény teszt, ami pár napig rajta volt a BlitzWolf mérőn. Természetesen itt is, attól függ a használat, hogy egy nap milyen sűrűn kell bekapcsolnia a hűtőszekrénynek, hányszor van nyitva/csukva az ajtaja egy nap. Így amikor kevesebbet voltunk itthon, akkor 0.73KW volt a fogyasztása, amikor többször kellett mennie, akkor felkúszott 0.9KW-ig is a napi fogyasztás.

A laptopom volt a következő, aminek az adaptere maximálisan 60W-ot képes kipréselni magából, ha folyamatosan pörgetve van a gép és pótolni kell az elvesztett ampereket. Töltés közben egy kis videó konvertálással majdnem elértem vele az adapteren megadott értéket. De általában beállt 45-50W közötti értékre, amikor pedig kevésbé volt kihasználva a teljesítmény, akkor 18-20W között fogyasztott.  Egy USB portja a mérésem szerint maximálisan 5V/1.4A körüli áramerősséget képes leadni, de a két port maximális teljesítménye 2.1A lehet. Így két telefont már nem tudunk olyan gyorsan feltölteni és a OnePlus 5T mobilomnak is kevés a gyári 5V/4A értéke helyett. De ha nem gyorstöltésre van szükségünk, akkor mobiltelefont, okosórát, Bluetooth hangszórót, stb… gond nélkül elláthatunk vele energiával.

BlitzWolf BW-SHP5

 

BlitzWolf BW-SHP5 vélemény

A BlitzWolf BW-SHP5 egyetlen hibájának talán a késleltetést lehetne felróni, hiszen van, amikor 5, de itt-ott 10 másodperc is eltelik, mire kijelzi a megadott értéket. Máskor viszont meg szinte azonnali a frissítési gyakoriság a mérési adatokhoz. A WiFi kapcsolatból a 2.4GHz-es frekvenciát használja, de mivel összepárosítjuk a hálózatunkkal, ezért az alkalmazásnak köszönhetően, az otthoni WiFi-től is távol a mobilapplikáció segítségével bárhonnan csatlakozhatunk az okoskonnektorhoz. Ezáltal akár a balatoni nyaralásunk alatt is kiválaszthatjuk, hogy mikor kapcsoljon be és mikor kapcsoljon le a rákötött eszköz. Tökéletes eszköz arra, hogy távolról kapcsoljunk be és ki eszközöket, hogy tölthessük róla a telefonunkat és persze a legjobb, hogy segít a költségvetésben is, hiszen kiszámolhatjuk vele, hogy mennyit fogyasztanak a különböző műszaki termékeink.

A BlitzWolf BW-SHP5 a 14$-os árának minden egyes centjét megéri. A 4.100 forintos ár az a kategória, amit mindenki megengedhet magának, ha egy távolról is vezérelhető okoskonnektort szeretne magának otthonra. Főleg, ha belegondolunk, hogy még fogyasztásmérésre is alkalmas. A BlitzWolf okoskiegészítőiből pedig már szép számmal találunk különféle kiegészítőket, így bevonhatjuk a saját okosotthon csoportunkba a BlitzWolf BW-SHP5 okoskonnektort is.

A BlitzWolf BW-SHP5 okoskonnektort itt találod meg

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás