A Roborock Q8 Max a gyártó legújabb robotporszívója, amely nem a felsőkategóriás „S” szériában képviselteti magát, ennek ellenére számos remek tulajdonsága van, amellett, hogy az ára is megfizethetőbb, mint a nagy testvéré.

Roborock Q8 Max teszt (1 of 8)

A robotporszívó doboza mindent tartalmaz, amire szükségünk lehet. A csomag részét képezi a 470 milliliter kapacitású por és 350 milliliteres víztartály, ami mellé felmosó fejet is kapunk. Ennek köszönhetően a porszívó nem csak a piszkot gyűjti össze, hanem a padlót is feltörli. Az eszköz két változatban vásárolható meg, míg a Q8 Max egy sima dokkolóval, addig a Q8 Max+ egy intelligens, portartályos dokkolóval rendelkezik. Az európai szabványú aljzatú dokkolójára automatikusan visszaáll a dolga végeztével, hogy feltöltse az akkumulátorát. Az említett Q8 Max+ modell pedig nem csak visszaáll a dokkolóra, hanem ezzel egyidejűleg automatikusan bekapcsol az átszívás funkció is a robotból a tartályba.

Roborock Q8 Max teszt (2 of 8)

A csomagban kapunk egy dokkolót, HEPA szűrőt és felmosó részre feltehető szövetet is. Távirányító sosem volt a Roborock szériában, így a mobiltelefonos alkalmazást használhatjuk a vezérléséhez.

A takarító robotokat ismerők könnyen megtalálhatják a forgó LiDAR szenzort, amivel képes tájékozódni a lakásban, felismeri az akadályokat tanulni a takarításokból. Ezt a felismert akadályokról megjelenített térképet a telefonos alkalmazásban meg is nézhetjük, ahogy lépésről lépésre kirajzolja nekünk a szoba, illetve lakásunk képét. A robot hátsó részéből kiemelve találjuk a HEPA filteres szűrővel ellátott 470 milliliteres por és vele egybeépített, 350 milliliter kapacitású folyadék tartályt, a gép aljára pedig felhelyezhető a felmosó fej.

Roborock Q8 Max teszt 1Elöl, oldalt és alul is szenzorokkal látták el, amivel felismeri, ha egy tárgy felé közelít, így nem megy neki, az akadályoknak. Ez segít abban is, hogy ha a ház felső szintjén takarítanánk (mert a térkép alkalmas több szintet is elmenteni), a porszívó alján lévő szenzor érzékeli, ha a lépcső szélére ér és automatikusan leáll a mozgása, hogy elkerülje a véletlen leesést.

Roborock Q8 Max teszt (6 of 8)

Az alsó részen a modernebb porszívóknál megszokott egy darab oldalsó seprű kefe található, ami a szívónyílás előtti gumi lapátos, forgó keféhez söpri a szennyeződéseket. Ez jól jön, ha szőnyeggel is rendelkezünk, hiszen a lapátokat apró motorok forgatja használat közben. Így nem csak felszívja a port, de a szőnyeg szálai közül is jobban képes eltávolítani a szennyeződést, mint a normál szívófejes társai. Aktiválható a carpet mód is, amivel a szőnyeget érzékelve automatikusan megemeli a szívóerőt. A forgó gumi lapát egy továbbfejlesztett változat, aminek segítségével könnyebben eltávolíthatók róla a felakadt hajszálak. A két lapát ellentétes forgásával pedig segít a szívónyílás felé terelni a szennyeződéseket, amely motor már 5500Pa teljesítménnyel szippantja fel a pormacskákat.

Az első használat előtt teljesen feltöltöttem az akkumulátorát, ami 5200mAh kapacitással rendelkezik. A bekapcsolást követően letöltöttem a telefonos alkalmazását, ami elérhető Android és iOS rendszerekre is. A mobil applikáción keresztül minden részletesen testre szabható. Az alapképernyőn azonnal láthatjuk a porszívó által takarítás közben feltérképezett helyiségeket. Innen egy gombnyomással indíthatunk teljes takarítást, megadhatunk a térképen egy pontot vagy beállítható a zóna takarítás is, amin a porszívó által feltérképezett képen kijelölhetünk egy területet. Ezzel az is megoldható, hogy ha egybe nyílik két szobánk, akkor csak az egyiket takarítsa ki.

A telefonos app képernyőjén kiválasztható az azonnali dokkolás, hogy visszaálljon a porszívó a töltőre. Aktiválhatjuk a szőnyeg módot is, hogy a szívóerőt automatikusan megemelve jobb tisztítás legyen elérhető. Természetesen, okos robotporszívó lévén, megadhatunk neki külön tervet is, hogy mikor indítsa el a takarítást. Például beállíthatjuk, hogy minden reggel 9:00-kor induljon el. Így, míg nem vagyunk otthon, a robotporszívó addig kitakarítja a lakást.

Roborock Q8 Max settings

A takarítás a telefonos appból, de a porszívóról is elindítható. A telefonon nyomon követve, folyamatosan rajzolja ki a lézeres radar által látott képet. Az első pár takarítás tovább tart, mint az utána következők. Minél többször jár be egy útvonalat, annál jobban ismeri fel az akadályokat, így egyre gyorsabban képes végezni a lakás felporszívózásával. Az akadályokat, ahová nem tudott eljutni, de a szenzor által ez lehetséges lett volna, egy-egy bójával jelöli meg a térképen. A 2D felülnézetes mód használata mellett választhatjuk a 3D megjelenítést is.

Roborock Q8 Max map

Szerencsére nem csak kóvályog a Roborock Q8 Max, mint a LiDAR szenzor nélküli társai, hanem minél nagyobb terepet jár be és járja körbe a bútorokat, később annál ügyesebben kerüli ki őket. Ezzel nem csak időt, hanem akkumulátor energiát is spórolunk. Hiszen amiatt, mert tudja, hogy merre vannak az akadályok, nem kezd felesleges irányokba mozogni, hanem egyszerűen kikerüli őket. Ezáltal pedig kevesebb energiát használ, hogy a legoptimálisabb útvonalon halad.A leírás szerint 20 milliméteres küszöbmagasságon képes áthaladni, amit valóban tud is a gép. Ha porszívózás közben a padlót is fel szeretnénk törölni vele, akkor a víztartályt kell megtöltenünk folyadékkal. Az aljára tegyük fel a szövet felmosót és máris indulhat a takarítás. A padlóra ragadt, makacs szennyeződésekkel nem képes elbánni, de ezáltal megtisztíthatjuk a járólapot, hogy kevésbe üljön meg rajta a por.

Az alkalmazásban beállítható a “no go zone” funkció, amivel például sosem fog felmenni a szőnyegre. A helyiségeknél pedig külön megadható, hogy melyik szobát takarítsa ki. A robotporszívó dolga végeztével automatikusan visszaáll a töltőre, hogy feltöltse magát.

Roborock Q8 Max teszt – Vélemény

A Roborock Q8 Max jól takarít, alaposan végzi a dolgát, a szőnyeget is kiporszívózza és a gyártótól ismert megbízhatóság és szoftverfrissítések is megnyugtatásra adnak okot. A teszt időszak alatt, ami már 1 teljes hónapja tart, már két frissítést is kapott a kis robot.

Az útvonal tervezés jó, nem igazán találni kivetnivalót a munkájában. A Roborock Q8 Max ismét jó lett, így megéri az árát, ha egy hosszútávú munkatárs kell a takarításban. A tartós teszten a korábbi Roborok S50 is helytállt, hiszen az a modell már 5 éve szolgál minket minden probléma nélkül. Meg kell neki adni, ami jár, néha cserélni kell a keféket, a szűrőt és így ez a modell is sokáig jól fog szolgálni. Szerencsére az áfa és vámmentes európai raktárból rendelhető a friss modell is, így rövid szállítási idővel vásárolható meg a robotporszívó.

Roborock Q8 Max robotporszívó

Roborock Q8 Max+ robotporszívó

További robotporszívók

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás