A Gunnar Intercept kék fény és 100%-os UV sugárzáscsökkentést kínál, amelynek köszönhetően blokkolja a megjelenítőkből érkező káros kék fény egy részét, ami csökkentheti a monitor előtt töltött idő alatti szemfájdalmat.

Gunnar Intercept szemüveg teszt (1 of 21)

A Gunnar Intercept nem csak munkához, de játékhoz is ideális. Ha sokat szoktunk lefekvés előtt TV-t nézni, táblagépet használni, ez hosszú távon alvásproblémákhoz vezethet. Ebben segíthet a kékfény szűrés, hogy ne csak a szemünket kíméljük, de agyunk is hamarabb ki tudjon kapcsolni a munka/szórakozás végeztével.

Gunnar Intercept szemüveg teszt (3 of 21)

A 2003-ban alapított Gunnar nap és a digitális élethez szükséges szemüvegeket készít. Az Intercept modell papírdobozában, a szemüveg mellé mikroszálas törlőkendőt és egy szövet tasakot is adnak. A Gunnar G-shield™ bevonat által kétoldali tükröződésmentes, becsillanás elleni réteget és karcálló felületet kapunk.

Gunnar Intercept szemüveg teszt (2 of 21)

A letisztult dizájnnak köszönhetően megjelenése nem hivalkodó, ennek köszönhetően mindkét nem képviselője bátran használhatja. A felhasznált anyagok megfelelőek, az összeszerelési minőség jó. A műanyag keret és szár nem hajlik, így látszik, hogy a gyártó nagy odafigyeléssel készítette le a szemüvegét. A polikarbonát házon található zsanérok fémből, stabilan tartják a szárakat. A keret stabilan tartja a lencséket, sem a front részen, sem pedig a zsanér kialakításánál nem vettünk észre hibát.

Gunnar Intercept szemüveg teszt (6 of 21)A hosszútávú használatot segíti a fix, orrnyergen ülő rész és a szemüveg jó súlyelosztása, köszönhető a felhasznált anyagoknak és a könnyű lencse párnak. A nálunk járt Gunnar Intercept 100%-os UV és 65%-os kékfény szűrési tulajdonságokkal rendelkezik, amelynek köszönhetően a monitoron megjelenő kék színeket tompítják a lencsék, így a látott kép sárgás tónus kap.

A tesztek alapján kiderült, hogy a szemnek valóban kényelmesebb a szemüveggel való monitor előtti munka, mint nélküle. A lencséknek köszönhetően kontrasztosabb képet kapunk, ugyanakkor azt vettem észre egy hosszabb szöveges dokumentum olvasásakor, hogy a betűk vonalai lágyabbak lesznek vele, mint a szemüveg használata nélkül. Ez valószínűleg azért lehetséges, mert alapesetben nagy a színbeli eltérés egy fekete betű karakter és a hófehér háttér között a szemüveg használata nélkül. Szemüveggel azonban minden látott tartalom hasonlóan sárgás tónust kap.

Gunnar Intercept szemüveg teszt (12 of 21)

A lencsetagok jól lefedik a szem előtti részt, köszönhető ez az 58 milliméteres szélességüknek. A szár hossza 135 milliméter, a keret szélessége 133mm. A front profil a fejvonalhoz illeszkedve ívelt, számomra hosszabb távon sem volt kényelmetlen a használata, köszönhető ez a 17 milliméteres magasságú orrtámasztékkal rendelkező belső kialakításnak. Ez a kismértékben ovális előlap a szemszárazságban is segíthet, mivel az apró légmozgásokat (otthoni, irodai klíma, ventilátor stb.) csökkenti.A lencsék íveltségét szokni kell, ha nem fixen egy pontot nézünk a monitoron, hanem a fejünket mozgatjuk és a tekintetünket máshova is áthelyezzük, akkor a szemünknek kicsit fókuszálnia kell, de ez csak megszokás kérdése.

Nem csak én próbáltam ki az Intercept modellt, hanem pár ismerősömnek is oda adtam, egy rövid időre, hogy próbálják ki munka közben, milyen tapasztalatokkal gazdagodnak. Egyesek egyértelműen hatásosnak és hasznosnak ítélték a hosszútávú munkavégzés alkalmával. Mások furcsállták, hogy nem a „megszokott” színeket látják, akik pedig még sosem használtak hosszú órákon át szemüveget a monitor előtt ülve, azok pár óra elteltével, hiába csak 33 grammos, nehéznek érezték az Intercept szemüveget.

Egy biztos, ki kell próbálni, hogy Neked mennyire komfortos. Az tény, hogy a sárga színű lencsével garantáltan csökkenti a kékfényt, de ezt csak akkor tudod megtapasztalni, hogy mennyire válik be hosszú távon a Gunnar Intercept, ha saját magadon próbálod ki.

A Gunnar Intercept szemüveget a GAMERSlife biztosította, am egy új, kifejezetten játékosoknak készült webáruház, felületén pedig kizárólag olyan termékeket látsz, amit azonnal meg tudsz vásárolni. Ez azt jelenti, hogy ha a személyes átvételt választod, akkor aznap a tiéd lesz a megrendelt termék. Ha munkanapon délután kettő óra előtt leadod a rendelésed házhozszállítással, akkor már másnap nálad lesz a kiválasztott termék.

Gunnar Intercept szemüveg

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás