A gémer perifériák meghatározó szereplőjétől, a SteelSeries gyártótól érkezett tesztre az Alias gamer mikrofon.

SteelSeries Alias teszt (1 of 1)

A dán illetőségű SteelSeries több éve meghatározó szereplő a gamer perifériák piacán, akik az Alias mikrofonnal egy újabb remek eszközzel jelentkeztek, ami 24bit/48kHz-es mintavételezéssel és a háttérzajok enyhítéséhez AI által megtámogatott zajszűréssel is el lett látva.

SteelSeries Alias teszt (2 of 11)

A mikrofon magán hordozza a gyártó jegyeit, itt is azt a narancssárga-szürke színvilágú dobozt kapjuk, mint a SteelSeries Apex Pro Mini és SteelSeries Arctis Nova 4 esetében is. Az Alias a fém, ezáltal masszív felépítésű talpba helyezve, rezgéscsillapító Anti-Vibration Shock Mount közé ékelődve lapult a doboz belsejében. A gyártó egy USB-A/USB-C kábelt és a mikrofon tartójával megegyező fém átalakítót mellékel, hogy az Alias egy karos állványra is felhelyezhető legyen a 3/8″ és 5/8″ colos menetnek köszönhetően. A hozzá kapott kisméretű állványával a mikrofon 110 x 130 x 230 milliméteres mérettel rendelkezik. Nagy talpa miatt stabilan áll az asztalon, súlya 750 gramm, állvány nélkül pedig 205 grammot nyom a mérlegen.

SteelSeries Alias teszt (5 of 11)

Kikapcsolt állapotban nem tűnnek fel az Alias gémer jegyei, egyedül a SteelSeries logó az, ami elsőre szembetűnő lehet és megdobogtathatja a márka kedvelőinek szívét. A front rész teljes és a hátsó rész felső részén szövet borítást, a ház oldalain fém rácsozást kapott. A fontosabb kezelőszervek közé tartozik az érintésérzékeny mikrofon némító, amely, ha aktív állapotban van, vizuális jelzéssel tájékoztat bennünket, az elülső szövet borítás alatt megjelenő piros X jellel. Az alatta található potméterrel állítható a mikrofon monitorozásra használható 3.5 milliméteres jack kimenet hangereje.

SteelSeries Alias teszt (11 of 11)

A mikrofon hátulján a működéshez szükséges USB-C, 3.5 milliméteres fejhallgató csatlakozó és a mikrofon érzékenységének szabályzója található. Az játékosoknak szánt RGB megjelenés nem csak a mikrofon némítását jelölő, piros színben világító X jelben merül ki, hanem ha a némítás inaktív, valós időben vizuális visszajelzést ad a beszéd hangerősségéről. A részletes testreszabhatósággal rendelkező szoftverben ennek a visszajelzésnek a színei is szabadon állíthatóak vagy ez akár teljesen ki is kapcsolható. A mikrofon alján található kör alakú LED színét és a színek váltakozásának intenzitását saját ízlésünk szerint állíthatjuk be a SteelSeries GG szoftver segítségével.

SteelSeries Alias teszt (10 of 11)

SteelSeries Alias mikrofon 1



A SteelSeries GG Sonar alkalmazás részletes beállítási lehetőséget ad, hogy a mixer panelen megadhassuk a nekünk kedvező hangszínt, amely az előre beállított profiloktól egészen a manuális hangszínszabályzásig testreszabható.

Az AI zajszűrést 0-100 érzékenységű skálán állíthatjuk. A legjobb minőség eléréséhez helyezzük el a mikrofont a közelünkben, hogy minden apró hangot érzékeljen és átadja a multiplayer játékban megélt élményeinket a barátainknak. Teszt jelleggel kipróbáltam azt is, hogy az Alias-t a ventilátorokkal teli PC mellé állítottam és az AI zajszűrés még így is remekül megmutatta, mennyire le tudja némítani a zavaró külső zajokat, hogy csak a hangunkra figyeljen. Köszönhető ez az 1 hüvelykes méretű kondenzátoros kapszulának (ami háromszor akkora, mint a hagyományos mikrofonkapszulák), az 50Hz-20KHz frekvenciaátvitelnek és a 24bit/48kHz-es mintavételezésnek.

A SteelSeries GG szoftverben külön figyeltek a háttérzajok minimalizálására, így a NOISE REDUCTION-ban két külön kapcsoló és állítható érzékenység választható ki a PC ventilátor zajának csökkentéséhez vagy a háttérhangok minimalizálásához. Ez az opció akkor aktiválható, ha a zajszűrés ki van kapcsolva, hiszen ilyenkor manuálisan van lehetőségünk beállítani a tompítani kívánt hangokat. A normál zajszűrés véleményem szerint jobb választás, mert a NOISE REDUCTION háttérzaj módosításával több rész veszett el a beszédhangból. De ezt mindenki beállíthatja a saját ízlése szerint.

A COMPRESSOR opció segítséget nyújt a beszédhang kiegyenlítésében, ami az AI-al megtámogatva figyeli a beszédhangunkat, így a halkabb beszédet felerősíti, a hangosabb hangokat pedig lecsökkenti. Ezáltal egyenletes hangerősséget tartva a mikrofon használata közben.

A NOISE GATE nem enged túllépni egy meghatározott hangerősség sávot, hogy a virtuális harc hevében a nagy, esetleg kiabáló hangunk ne legyen zavaró a játékostársainkat.

A SteelSeries Alias mikrofon a próbák alapján kiválóra vizsgázott. A zajszűrés nagyon jól működik, a hangja tiszta, élettel teli. Az 1 colos érzékelő rendben és tisztán teszi a dolgát, széles spektrumot lefedő érzékelőjének köszönhetően még szinte kiabálva sem torzult a hangja. Így nem csak a játékosok kötelező kiegészítőjévé varázsolja, de egy otthoni stúdióban, médiatartalmak készítésénél is megállja a helyét.

SteelSeries Alias mikrofon

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás