Akár egy teljesen új iránynak is felfoghatjuk a Xiaomi Band 7 Pro modellt, ami alapos ráncfelvarráson esett át a korábbi, okoskarkötőkkel ellentétben

A Mi Band 8 megjelenése előtt mutatta be az évről évre egyre nagyobb kijelzővel érkező Band széria Pro tagját a gyártó, amire már nem okoskarkötőként, hanem okosóraként hivatkozhatunk. Az új jövevény kijelzője ismét nagyobb lett, mint az elődjéé volt, már GPS funkciót is kapott és a fejlett szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a nap 24 órájában hű társunk lehet, bármerre is visz majd az utunk.

Az óra a Mi Band szériában már jól megszokott fekete színű csomagban most is csak az egyetlen kiegészítő, a mágneses végű kábelt mellékeli a gyártó, amivel energiával láthatjuk el az órát.

Xiaomi Mi Band 7 Pro teszt 2

A változásokban nincs hiány, a tökéletes feketékre és élénk színekre képes AMOLED kijelző a Mi Band 7 1.62 colos megjelenítőjéhez képest a Pro verzió 1.64 colosra növekedett. Méretben nem nagy a különbség, de annál nagyobb a felbontás béli változás, hiszen 192×490 helyett 280×456 pixelt kapunk. Az AMOLED panelen megjelenő tartalmak jól néznek ki, a kijelző kontrasztos képet ad és a fényerőt megemelve a maximális 500 nit-re, napsütésben is jól látható. Fényérzékelő szenzort is kapott, így már automatikusan képes szabályozni a kijelző fényerejét. A kijelző most is érintésérzékeny, így érintéssel és gesztusvezérléssel minden megoldható. A fekete szilikon szíjon csatos fejet kapunk, a pántok könnyedén eltávolíthatók, így akinek másikhoz lenne kedve, az egy mozdulattal lecserélheti azt.

Xiaomi Mi Band 7 Pro teszt 4

A karkötő használatához a Mi Fitness (melyet Android, illetve iOS mobilokra is egyaránt megtalálunk) alkalmazás használható. Az olyan alapvető dolgok, mint a lépésszámlálás, pulzusmérés, alvásfigyelés és aktivitás mérési módok mellet megmaradt a PAI (Personal Activity Intelligence) funkció, ami az egész napos pihenésünk, aktivitásunk, pulzusmérés, stb. adatokból generál nekünk egy számot. A tétlenségi figyelmeztetés jelez, hogy ideje lenne felkelni a székből és mozogni egy kicsit. A véroxigénszint mérés a 6. generációtól fogva van benne a karkötőben, hogy a pulzus mérés mellett erről a fontos adatról is információt kaphassunk.

Az okoskarkötő tudja mérni a stressz szintünket is, amit a pulzusméréshez hasonlóan lehet azonnali vagy 24 órás mérés is. Kapunk légzés módot is, amely 1-től pár percig megmutatja, hogy milyen ütemben lélegezzünk, ha nyugodt állapotba szeretnénk kerülni. Hölgyek részére van cikluskövetés, edzés feltöltődési idő és súlyterhelés jelzés is, ha túlzásba vinnénk a mozgást.

 Xiaomi Mi Band 7 Pro teszt 3Az alkalmazásból kiválaszthatjuk, hogy az okoskarkötő jelezzen, ha bejövő hívásuk, üzenetünk, email vagy push értesítés érkezik. Így nem fogunk lemaradni a Messenger, WhatsApp, stb. üzenetekről sem. Kezeli az ékezetes karaktereket, ami jó hír. De vannak még hiányosságok, hiszen az Apple Watch-nál megszokott képeket és más tartalmakat nem tudja megjeleníteni, ehhez a telefont kell a kezünkbe venni. A karkötőn magyar nyelvű menüt most sem kapunk, bár a szoftver fejlődőképes, hiszen már a szomszéd országok nyelvezete is megtalálható benne. Az ébresztő a beállított időpontban megrezegteti a karunkat, így nem kell hangos telefon csörgésre kelnünk.

Bátran testreszabható az óra megjelenése, számos számlapot találni a Mi Fitness alkalmazásban, hogy kedvünkre válogathassunk közülük. Ezek között vannak animáltak, ingyenes és fizetős változatok is. Így kipakolhatók a kezdőképernyőre az akkumulátor kapacitást, megtett lépést, pulzust, stressz szint mérést stb. jelző ikonok is. Egyesek testre is szabhatók, hogy milyen információk jelenjenek meg a kijelzőn és van „Always on Display” funkció is, így kevés energiát fogyasztva folyamatosan megjeleníti a pontosidőt is.

A csuklónk elfordításával felvillan a kijelző és szerencsére beállítható, hogy éjszaka, egy adott időintervallum között kapcsolja le az always on módot és ne villanjon fel a megjelenítő még véletlenül se.

Az aktivitásmérések közül választhatjuk a séta, futás, kerékpározás, elliptikus tréner, jóga, úszás, szabad edzés, ugrálókötél, evezőpad módokat, itt összesen 16 található. Ezek csak a leggyakoribbak, de a menüben kiválaszthatók a részletes funkciók, amiből összesen így 110+ tevékenységi módot lehet monitorozni. A Band 7 Pro-val megjelenő újdonság, hogy a Xiaomi GPS-t is (BeiDou, GPS, GLONASS, Galileo, and QZSS) rakott az órába. Így itt, ha útvonalat is szeretnénk kapni a futásunk alatt, akkor a telefont sem kell magunkkal vinnünk. Elvittem pár próbakörre az órát, hogy a városban sétálva mikor és mennyire pontos jelet talál. A helymeghatározás lassan, közel 1 perc alatt talált csak jelet. Az elmentett térképet nézve, ahol a próbák legvégén direkt csak egy rövid egyenes úton vetettem be ismét, hogy megnézzem mit is tud. Az alsó görbület nem hiba, ott a zebrán közlekedtem, ami a párhuzamosan futó útszakasztól arrébb található.

A Bluetooth 5.2 BLE energiatakarékos kapcsolattal ellátott okoskarkötő 5ATM vízállósággal rendelkezik, így nyugodtan fürödhetünk is benne. Fürdés közben néha sikerült önkéntelenül is feloldanom a karkötőt a lefolyó vízcseppek segítségével. Megmaradt a zenevezérlés is, ami jó dolog, hogy a kezdőképernyőről oldalra lapozva megnyitja a karkötő egyszerű zenelejátszó menüjét, ahonnan még hangerőállításra is lehetőség van. A fényképezés módot most is az iPhone mobilommal próbáltam, ez is gond nélkül működött.

Az alvásmérésnek köszönhetően felhasználói beavatkozás nélkül elemzi, hogy mikor feküdtünk le, mikor keltünk fel. Megmutatja mennyi időt töltöttünk mélyalvásban, felkeltünk-e éjszaka, hogy kimenjünk inni és a REM fázist is megmutatja. Opcióként beállítható a légzésfigyelés, ami jóval nagyobb energiaigényre tesz szert, így ettől jobban merül majd a karkötő.

Stressz szint mérés szintén van. Aktiválható, hogy folyamatosan figyeljen és jelezzen, ha túl magasra csúszott fel a szint értéke, ideje kicsit mást csinálni, hogy megnyugodjunk. A pulzusmérésre most se gondoljunk orvosi műszerként, de persze jó támpontot adhat, hogy mennyire magas vagy alacsony a pulzusunk. Egy pulzoximéterrel összevetve azonban pontos adatot adott. Van véroxigén szint mérés is, ami sportolás közben kiváltképp jól jöhet. A lépésszámlálás kiváló, amivel megjeleníti hány lépést tettünk meg, közben mennyi kalóriát égettünk el, hány kilométert sétáltunk.

Xiaomi Mi Band 7 Pro teszt 1A Xiaomi Smart Band 7 Pro akkumulátora 235mAh-ra nőtt a Pro végződéssel ellátott modellel szemben. Azonban a fejlettebb funkciók és a nagyobb kijelző által kevesebb ideig bírja. Gyári érték szerint 12 nap bírja az akkumulátor átlagos használati móddal, nekem 9-10 nap volt, mire újra töltőre kellett tennem. Nem mehetünk el a fényérzékelő mellett sem, ami apróság, de nagy könnyebbséget jelent a mindennapokban, hogy nem kézzel kell folyton beállítani a fényerőt. A kedvezmény kóddal 66$-ba kerül az óra, ami hozzám a kínai raktárból áfa és vámmentesen érkezett.

Xiaomi Smart Band 7 Pro okosóra

Kupon:gshopper10

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás