A Liectroux C30B olcsó, tisztán tartja a lakást, hogy porszívóz és felmos, de megvannak az előnyei és hátrányai is.

A Liectroux robotporszívójának dobozában mindent megtalálható, amire szükségünk lehet a beüzemeléshez és a hosszútávú használathoz. Az egy kefés okos robotporszívókkal szemben erre a modellre két oldalsó kefe tehető fel, amiből a csomagban tartalékokat is kapunk. A kiegészítők részét képezi a porszívóra felhelyezett 600 milliliter kapacitású por és a dobozban pedig a 350 milliliteres víztartály, amire felmosó fejet is mellékelnek, amiből ugyancsak kapunk egy tartalékot is. Ennek köszönhetően a porszívó nem csak a piszkot gyűjti össze, hanem fel is törölheti a padlót. Az európai szabványú aljzatú dokkolóra automatikusan képes visszatalálni, ha végzett a takarítással.

Liectroux C30B robotporszívó teszt

Külsőre semmi extrát nem kapunk, mindenhol a fekete szín uralkodik. Az okos modellektől eltérően nincs lézeres radar (LDS), ami a bekapcsolást követően 360 fokban forogva kezdené el pásztázni a környezetét.

Liectroux C30B robotporszívó teszt 1

A hátrafelé kihúzható tartályban találjuk a HEPA filteres szűrővel ellátott porgyűjtőt, a már említett 600 milliliteres kapacitással. Ez nem egy kombinált megoldás, így cserélni kell a felmosáshoz, hiszen a víztartályt a porgyűjtő helyére kell behelyezni. Elöl, oldalt és alul is szenzorokkal látták el, amivel felismeri, ha egy tárgy felé közelít. Ezek segítenek abban is, hogy ha a ház felső szintjén takarítanánk, a porszívó alján lévő szenzor érzékeli, ha a lépcső szélére ér és automatikusan leáll a mozgása, hogy elkerülje a véletlen leesést.

Liectroux C30B robotporszívó teszt 2

Az alsó részen két oldalsó seprű kefe található, ami a szívónyílás előtti lapátos forgó keféhez söpri a szennyeződéseket. Ezzel a széles forgó kefével alaposabb takarításra képes, ha szőnyeggel rendelkezünk, hiszen egy apró motor forgatja a kefét használat közben. Így nem csak a port szívja fel, de a szőnyeg szálai közül is alaposabban képes eltávolítani a szennyeződést.

Liectroux C30B robotporszívó teszt 3

Az első használat előtt teljesen feltöltöttem az akkumulátorát, ami 2500mAh kapacitással rendelkezik. A bekapcsolást követően letöltöttem a telefonos Tuya Smart alkalmazását, ami elérhető Android és iOS rendszerekre is.

A mobil applikáción keresztül minden részletesen testre szabható. A képernyőn látható alsó gombsorok közül kiválasztható az azonnali dokkolás is, hogy visszaálljon a porszívó a töltőre. Az irányítás az idősebbeknek talán egyszerűbb a távirányítóval, ahol szintén megtalálható az indítás és megállítás, dokkolóra való visszaállás vagy a szívóerő szabályozás is. LDS szenzor hiányában a megtett útvanala alapján próbál térképet rajzolni, ami inkább használható egyfajta extra fícsörként, de gyakorlati haszna nem sok van a lézeres letapogatás hiányában.

Liectroux C30B robotporszívó teszt 4

Okos robotporszívó lévén természetesen megadhatunk neki külön tervet is, hogy mikor indítsa el a takarítást. Például beállíthatjuk, hogy minden reggel 10:00-kor induljon el vagy akár csak bizonyos napokon. Így, míg nem vagyunk otthon, a robotporszívó addig kitakarítja a lakást. Külön négyirányú távirányítás is elérhető vele, így mint egy távirányítós autót, a virtuális joystickkal vezérelhetjük a telefonról vagy a fizikai gombokkal a távirányítón keresztül.

A takarítás a telefonos appból, de a porszívóról is elindítható. Az első takarítás tovább tart, mint az utána következők. Minél többször jár be egy útvonalat, annál jobban felismeri az akadályokat. Ez jól látható volt a konyha takarításánál is. Míg elsőre nekiment az ajtónak, addig másodjára már „tudta”, hogy egy akadály lesz a közelben és mindig szépen elfordult előttie.

A „kóválygás” itt is észrevehető, mint a LDS szenzor nélküli társainál, hiszen többször kell bejárnia egy útvonalat, hogy valóban képben legyen az akadályokról. Emiatt tovább tart a takarítási folyamat, hiszen nem látja azonnal merre vannak akadályok, hogy azonnal kikerülje őket.

Ha porszívózás után a padlót is fel szeretnénk törölni vele, akkor a porszívó hátuljára mosószeres vízzel feltöltött víztartályt kell felszerelnünk, ami 350 milliliteres kapacitással rendelkezik. Az aljára pedig tegyük fel a szövet felmosót és máris indulhat a takarítás. A padlóra ragadt makacs szennyeződésekkel nem képes elbánni, de arra jó, hogy felfrissítse a padlókövet és a maradék port is feltörölje róla. Szerencsére a felmosó fej mosható, így bármikor kitisztíthatjuk.

A robotporszívó, dolga végeztével automatikusan visszaáll a dokkolójára, hogy feltöltse magát. Vagy ha egy palotában lakunk és az akkumulátorának kapacitása nem engedi meg azt, hogy egyhuzamban kitakarítsa a lakást, akkor a teljes lemerülés előtt visszaáll tölteni, majd újra útjára indul, és onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Árából látható, hogy ez egy olcsó modell. Nem tudja azokat az extrákat, mint drága társai, azonban például az idősebbeknek, mint személyes tapasztalatból merítve az én szüleimnek elegendő ahhoz, hogy tisztábban tartsa a lakást és kevésbé kelljen a vezetékes porszívóhoz nyúlni. Aki pedig monitorozni szeretné a takarítását, térképen végigkövetni és egy algoritmus alapján generált útvonalat megtervezve lézerrel pásztázva gyorsabb takarítást szeretne, azok pedig egy LDS szenzoros modellt válasszanak. Van nála jobb termék, van nála szívóerőben és tudásban erősebb modell is, de tudni kell, hogy ár/érték arányban mire számítsunk. Így, ha nem rendelkeznék egy Roborock modellel, akkor ezzel is megoldható lenne a lakás tisztántartása. Kicsit máshogyan, kicsit lassabban, nem okos módon, de porszívózni felporszívóz, valakiknek pedig ez is elég. A kedvezmény kóddal 46 ezer forintért vásárolható meg az áfa és vámmentes európai raktárból.

Liectroux C30B robotporszívó európai raktárból

Kupon:6PUZFC30B

Hasonló robotporszívók

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás