A Wanbo TT a remek minőségű FullHD felbontás mellett trapézkorrekciót, automata fókuszt, HDR10 opciót, dedikált Netflix és Amazon Prime appot és 200 alkalmazással rendelkező App Store áruházat is kapott.

A téglalap alakú fekete műanyag háza mind anyaghasználata és összeszerelési minősége szempontjából is megfelelő. A front részen található lencse alatti pontrácsos borítás alatt és a hátsó oldalon a 2x5W teljesítményű beépített hangszórók találhatók, amik nem csak hangszórórácsok, hanem a ventilátor által biztosított légmozgásban, ezáltal pedig a hűtésben is nagy szerepük van. Feltűnhet, hogy nincs manuális fókuszgyűrű és trapézkorrekció kapcsoló, amikre nincs is szükség, mert a projektorban nagyon ügyesen és a jóval drágább társaihoz képest ezek szoftveresen állíthatók. Az automatikus fókusz opcióval pedig magától állítja be a fókuszpontot, bárhová is tennénk a projektort.

wanbo tt 1Hátulra került a tápcsatlakozó, amihez egy 120 watt teljesítményű adapter szolgáltatja a kellő mennyiségű áramot. Mellette egy USB 2.0, HDMI 2.0 és 3.5 milliméteres fejhallgató csatlakozó található.

wanbo tt 3

A legoptimálisabb vászonhoz lévő távolság 1.09-3.29 méter lehet, amivel 40, illetve maximum 120 colos, azaz 304.8 centiméter átmérőjű képet kaphatunk. Az alján található szabványos ¼-es menet által akár a plafonra is rögzíthetjük, és szoftveresen megoldható a kép fejjel lefelé forgatása és tükrözése is.

wanbo tt 2

A kis eszközzel maximálisan 1920 x 1080 pixeles képet tudunk kivetíteni, természetesen a bemenet lehet akár 4K is, de attól még mindig csak FullHD felbontású képet fogunk látni. Ha az automata fókusz beállította a képélességet, de a távirányító használatával lehetőség nyílik ezt manuálisan korrigálni. A trapézkorrekcióra 5 pontot adnék, mert ha nem teljesen a vászonnal szemben helyezzük el a projektort, akkor is kihúzható a látott kép kerete függőleges és vízszintes pozícióra. Zoom is található rajta, így, ha egy kisebb területre vetítenénk ki a képet, mint amekkorát éppen látunk, ez is megoldható vele.

Nálam például ez jól jött, hiszen körülbelül 3 méterről vetítettem ki a képet a nappali falára, ami ezen távolság mellett már az oldalsó függönyre és a szekrény oldalára is megjelenítette a képet. Azonban a negatív zoom lehetőségnek hála, a képet le lehetett kicsinyíteni, hogy ne legyen zavaró a mérete. A trapézkorrekciónak köszönhetően pedig beállíthatóvá vált, hogy vízszintben legyenek a felső és alsó határok, illetve az oldalak is teljes mértékben függőlegesek legyenek úgy, hogy nem teljesen szemben, hanem kissé oldalt helyeztem el a projektort.

wanbo tt 5

A gyári adatok szerint a fényerőssége 650 Lumen, ami nappali fényviszonyok mellett kevésnek bizonyult, így filmnézéskor be kell sötétíteni, hogy élvezhető legyen a látott tartalom. A beépített hangszóróból előtörő hangok elegendőek, ha nem egy moziteremben szeretnénk érezni magunkat. A hűtésre szolgáló ventilátor hangja nem túl zavaró, de hallható és a hangszóró hangereje elegendő ahhoz, hogy ne kelljen teljes hangerőre állítani, hogy megfelelő hangerősséget kapjunk. A fülhallgató kimenetet használhatjuk fej vagy fülhallgatóhoz vagy ezen keresztül egy erősítőbe is átvihetjük a jelet.

A projektor filmnézésre jól használható, a képélesség tökéletes az autófókusszal is, a FullHD felbontás pedig sokkal élesebb, mint egy olcsóbb kategóriájú, de szintén ezzel a pixelmérettel dolgozó projektor esetében. Meglepődve tapasztaltam, hogy milyen jó minőségben képes megjeleníteni a Netflix tartalmakat. 1080p éles képet képes adni, hogy egy kisméretű moziteremben érezhessük magunkat. Ha van egy méretes falfelületünk vagy már vászonnal is rendelkezünk, akkor biztos, hogy sokkal nagyobb élményben lesz részünk egy filmet nézve. Főleg, ha a barátokkal szeretnénk videózni, focimeccset nézni vagy játszani. Biztos, hogy a gyerekeknek is tetszeni fog a nagyméretben való mesenézés vagy játék.

wanbo tt 4

Dedikált Netflix és Amazon Prime lejátszóval rendelkezik (egyelőre ez a két platform érhető el) és megkapta a Widevine L1 támogatást is, ami azt jelenti, hogy ha streaming szolgáltatót használunk, annak képe biztosan FullHD-ben fog megjelenni. Az alkalmazások közül kipróbáltam a YouTube appját is, ahol maximálisan 1080p volt kiválasztható. A szoftvere könnyen kezelhető felületet kapott és mivel egy okos eszközről van szó, ezért a saját áruházából 200 alkalmazás tölthető le, amik teljesen ingyenesek. Ezek közül találunk médialejátszót, hálózati megosztásra szolgáló appot van Plex is és játékok is. Az USB porton keresztül csak firmware frissítésre van lehetőség, ha filmet néznék, kössünk rá egy TV boxot, laptopot vagy valamilyen lejátszót, ha nem elegendő számunkra a Netflix és Prime kínálata. Szerencsére ez a modell a képmegosztást is vezeték nélkül tudja, amivel az Android vagy iOS rendszerű eszközökkel csatlakozhatunk hozzá és vetíthetjük ki róla a telefonon látott tartalmat.

A megfelelő hardvernek köszönhetően, amit a MediaTek MTK9266 CPU-ja adja az alapot, 1GB rendszermemóriát társítottak hozzá. A rendszer egyáltalán nem lassú, jól használható. A processzor előnye, hogy ezáltal képes a HDR10 tartalmak megjelenítésére is. A navigációs menüben megtalálható a beállítások menüpont is, ahol kiválasztható a magyar nyelvű felület, ami jól használható. Nem nagyon találkoztam félre fordításokkal.




 

A ventilátor hallható módon teszi a dolgát, de hallottam már ennél rosszabbat is. Közvetlenül a projektor mellett ülve hallható. Szerencsére filmnézés közben már nem tűnik fel a szélzúgás. A HDMI bemenetnek köszönhetően nem csak TV adást vagy filmet nézhetünk, de még játékkonzolt is ráköthetünk, így a Playstation vagy XBOX képe is kilőhető a vászonra. Így pedig tökéletes választás arra, ha egy méretes fehér falfelülettel vagy vászonnal rendelkezünk és azon szeretnénk filmet nézni.

Tudásához képest, ami sokkal jobb a társaival ellentétben az ára mégsem mondható túl magasnak főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy Netflix és Amazon Prime képes külső lejátszók nélkül és európai raktárból szállítják, ahonnan áfa és vámmentesen érkezik meg, a jelenlegi áron 133 ezer forintért.

Wanbo TT FullHD projektor

Ha egy olcsóbb projektor keresel, itt találsz párat

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás