A BMAX MaxPad I10 az olcsó táblagépek között versenyez, de nincs oka szégyenkezni, hiszen 4GB memóriával látták el, így minden feladatra tökéletesen alkalmas!

Táblagépet használni jó dolog. Főleg, ha tartalomfogyasztásra (böngészés, YouTube videó nézés) vagy az ágyban az esti filmezéshez használjuk. Én is pont emiatt választottam a BMAX MaxPad I10 táblagépet és a másik fontos szempont, hogy az ára sem volt magas. Az oldalon található visszajelzések alapján egy kellő teljesítménnyel rendelkező, remek is táblagépet kaphatunk a pénzünkért.

BMAX MaxPad I10 – Kicsomagolás

BMAX I10 Pro_ A BMAX logójával fémjelzett doboz fedelének belső fele még szivacsos bevonatot is kapott. A táblagép biztonságban érkezett meg hozzám a kibélelt csomagolásában. Egy műanyag tasakban pihen, mellette pedig az 5V/2A teljesítményű töltő adaptert és az USB-C végű kábelt találjuk.

BMAX I10 Pro_-3

A BMAX MaxPad I10-re szerencsére már előre felhelyeztek egy kijelzővédő fóliát, így ezt sem kell utólag beszerezzük. A táblagép az olcsóság jegyében fogant, ezek alapján teljes egészében műanyag borítást kapunk, de nem kell aggódni, mert meg sem nyekken és pár perc után sem voltam biztos benne, hogy nem mégis fémmel van-e dolgom. A 10.1 colos kijelzővel szerelt gép 24.2 x 16.4 x 0.89 centiméter méretű és 400 grammot nyom. Vékonysága és kis súlya miatt akár egy kézben is tartható.

A megjelenítő körüli kávák azonos méretűek. Mai szemmel nézve lehet sokaknak már vastagok lehetnek, de engem nem zavart, használat közben jól is jött, hiszen így nem takartam ki az ujjammal a kijelző egy részét. A felső részen kapott helyet ez előlapi 2 megapixeles kamera. A 10.1 colos IPS jól szuperál, a maximális fényerő házon belül elegendő, azonban a nyári napsütésben már kevés lehet. A hátlapon a BMAX felirat olvasható, felül kapott helyet az 5 megapixeles, LED villanós hátlapi kamera.

BMAX I10 Pro_-5

Baloldalt a be/kikapcsoló, reset gomb (ha szükség lenne rá), hangerőszabályzó, SIM tálca és az USB-C port található. A felső élen baloldalt a 3.5 milliméteres jack csatlakozó és mikrofon, alul pedig a sztereó hangszóró kapott helyet. A bekapcsoló gomb nagyon halkan kattan és kellemesen puha a járása, olyan érzés, mintha nem is egy olcsó táblagépet használnánk.

BMAX I10 Pro_-7

BMAX I10 Pro_-6

BMAX MaxPad I10 – A nagy próba

BMAX I10 Pro_-9

A bekapcsolás után nincs semmi, ami meglepetésre adna okot. Az Android 11 rendszer mellett szerencsére a gyártó nem telepített fel semmilyen felesleges alkalmazást. A 64GB belső tárhelyből 55GB áll rendelkezésünkre. Annyira kevés alkalmazást kapunk, hogy nagyon üresnek tűnik az alkalmazásmenü, ami arra vár, hogy tele pakoljuk appokkal. Természetesen megkapjuk a Google alkalmazás pakkját, így a Chrome, YouTube, Térkép és Play áruház, Drive, Duo és FM rádió is. De van üzenetkezelő és telefon is, hiszen a SIM kártyát beletéve még telefonálhatunk is.

A 10.1 colos IPS panel felbontása hiába csak kicsit nagyobb, mint a FullHD, mégis elegendő, bár egy 2K panelen minden sokkal élesebb lenne. A betekintési szögek jók, a giroszkóp jól forgatja a képet, állítva és fektetve is jól használható a gép.

A BMAX MaxPad I10-en Android 11 fut, jelenleg május 1-i biztonsági frissítéssel. A MaxPad I10 egyik húzó ereje, hogy 4GB memóriát pakoltak bele. A rendszer meghajtásáról, mint ahogyan a gyártó többi termékénél is, itt is az UNISOC processzora mellett tette le a voksát. AZ UNISOC T310 jelű processzora 64 bites CPU 12nm-es csíkszélességgel készült. A négy magos egység 1x ARM Cortex-A75 @ 2.0 GHz és 3x ARM Cortex-A55 @ 1.8 GHz-en járnak. A rendszer működésében nem igazán tapasztaltam dadogást, azonban ha alkalmazások között váltunk, akkor itt-ott észrevehető egy-két döccenés. Pozitív hozadék a 4GB RAM az UNISOC CPU a benchmarkokban a belépőszintet képviseli tablet froton Az AnTuTu 160303 ponttal jutalmazta.

Először kicsit féltem, hogy játék közben milyen élményben lesz részem, hiszen a rengeteg pixel kirajzolása miatt rosszabb játékélményt kaphatunk. Az Asphalt 9 és PUBG Mobile, ami alaposan megizzasztja a lassabb chipeket. Az Asphalt High beállításon is remekül ment, a PUBG pedig közepesen ment akadás nélkül.

A 64GB belső tárhely üdvözítő, bár ez sajnos a lassabbik fajtából való, még nem UFS 2.1. De a benchmark szerint 149MB/s írás és 122MB/s olvasási sebességet tud. Ha tárhelybővítésre adnánk a fejünket, akkor a táblagép tetején található microSD foglalatba tehetjük a maximálisan 128GB méretű memóriakártyánkat.

Vezeték nélküli kapcsolatok terén kapunk Bluetooth 5.0, 2.4 és 5GHz-es WiFi-t is. Az 5GHz-es frekvencián 256Mbit/s sebességet tud, ami elegendő még a 4K tartalmakhoz is, bár a gép GPU-ja erre már nem képes. A SIM tálcának köszönhetően akár még telefonálhatunk is vele és két szolgáltatói kártyát is képes befogadni, illetve van VoLTE is vagy egy SIM-et használhatunk és a másik egy microSD memóriakártya is lehet. A telefonálás kicsit vicces, de szerencsére nem kell a fülünkhöz tartani a tabletet, mert azonnal kihangosított módra vált, én is értettem a hívó felet és ő is értett engem. A 1414-es hívás pedig bemutatja mennyire egyszerű rajta a telefonálás.

A GPS/Beidou/Galileo/Glonass/BDS/A-GPS segítségével navigálni is lehet, de sajnos a jelerősség nem túl jó és nem is nagyon pontos. A 10-15 méteres pontosság még 5 évvel ezelőtt is gyenge lett volna, ezen még csiszolniuk kellene a szoftverben.

Kamera fronton a táblagépek sosem szerepelnek túl jól, nem is kimondott fotózásra való eszközök. Mondhatni, hogy a hátlapi kamera által készített képek, nem túl szépek. Méretüknél fogva nehézkes ebben a formában a mindennapi használatuk. Az előlapon egy 2 megapixeles kamera kapott helyet. A felbontása videotelefonáláshoz elegendő, maximálisan 480p-ben rögzíthetünk a fix fókusszal rendelkező optikával. A hátlapra egy 5 megapixeles kamera került, ez mér rendelkezik autofókusszal is, videót maximálisan FullHD felbontásban rögzíthetünk.

A hangszórók az alsó felén kaptak helyet, mélyeket ne keressünk, de legalább nagy hangerőn sem torzítanak és szerencsére sztereóban szólnak. Hangja nem igazán karakteres. Mélyek nincsenek benne, inkább a magasabb hangok uralkodnak.

BMAX I10 Pro_-11

A hátlap alatt egy 6000mAh kapacitású telep kapott helyet, amit a mellékelt 5V/2A teljesítményű adapterrel 3 óra alatt tölthetünk fel. FullHD felbontású YouTube videót nézve 5-6 órát bír ki a telep.

A BMAX MaxPad I10 meglepően jó lett, én szerettem használni. Tudom, hogy nem egy teljesítmény bajnok, de nem kell kompromisszumot kötni, ha kisebb játékokkal játszanánk vagy tartalomfogyasztás lenne a fő szempont és erre tökéletes lett. Még ha vannak is hiányosságai, tudom nem ezt kellene mondanom, de nekem tetszett, főleg ennyi pénzért. A BMAX jól összerakta, a hardver elegendő, ha nem játszanánk agyon magunkat és az ára is kiváló. Európai CZ raktárból áfa és vámmentesen rendelheted meg.

A BMAX MaxPad I10 táblagépet itt találod meg

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás