A BlitzWolf-nak nem ez az első okosórája. A BlitzWolf BW-HL1 Pro mellett szól, hogy pulzusmérésre is alkalmas okosóra csak 7500 forintba kerül.

BlitzWolf BW-HL1 Pro okosóra

Talán nem is titkolja a gyártó, hogy az Apple Watch vonal ihlette meg, amikor megalkották a BlitzWolf BW-HL1 Pro modellt. Túlságosan is szembeötlő a hasonlóság, a hasonlóan lekerekített oldalak, a korona és a sport modellből ismerős lyukacsos szíj.

A csomag a kötelező tartozékokat tartalmazza, így egy leírást és egy mágneses végű töltőkábelt kapunk. A három színben is kapható okosóra fekete, ezüst és arany verzióban is választható, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő verziót. A hűvös fém házat jó érzés kézbe venni, minőségi érzetet kelt ez az egyszerre kemény és hideg érzés. A szíj egy kicsit csorbít az összképen, legalábbis a csat része, ami szintén fémből készült. De a lifegő vég kicsit visszavesz a kellemes életérzésből. Pont arra gondoltam, ha egy Apple Watch féle bepattinható fejjel ellátott szíjat kaptam volna, amilyen hasonló a Mi Band 4 és 5 karkötőéjéhez is, egy rossz szavam sem lett volna.

A 20 milliméteres szíj természetesen cserélhető, így szinte bármilyen másik modellt is feltehetünk az órára. A fém ház kijelző felöli része oldalain lekerekítettek, itt találjuk meg az 1.54 colos IPS érintésérzékeny kijelzőt, ami ugyan nem kapott óriási pixelhalmot, de a 240×240-es felbontás épp elegendő. A fényerőt több lépésben állíthatjuk, fényérzékelő szenzort nem kapunk, így ez az egyetlen megoldása a megfelelő mennyiségű háttérvilágítás beállításához. Óralapból alapesetben 5 darabot kapunk, míg a telefonos szoftver segítségével ezt még plusz 21 darabból álló palettából választhatunk.

Az okosóra oldalán egy fizikai gombot találunk, ami a sportosság jegyében piros festést kapott, ami kicsit tényleg feldobja az óra megjelenését. Sajnos nem tekerhető, így csak a menübe való belepésre, visszalépésre szolgál a benyomható fizikai gomb.

Az óra hátulján az optikai pulzusmérő szenzort találjuk, amivel az óra képes pulzus, véroxigén és vérnyomás mérésre is, legalábbis papíron. A szenzor alatt találjuk a két mágneses réz színű csatlakozót, ahová a töltőkábel vonzza oda magát a mágneses megoldásnak köszönhetően.

Az óra feléleszthető a csuklónk fordításával (ezt akár időre is beállíthatjuk, hogy éjszaka nem villanjon fel a kijelző), a kijelző megérintésével vagy a korona megnyomásával. Az alap számlapok közül választottaknál jó hír, hogy nem csak az időt és dátumot képes kijelezni, de számlaptól függően megmutatja nekünk az eddig megtett lépésinket vagy az utoljára mért pulzusunkat is.

Az óra menüje lehet szabványos listanézet, de lehet az Apple Watch féle is. Utóbbit szerintem hanyagoljuk, mert nincs meg az a fluid érzés, mint az Apple esetében. Így ez inkább gagyi hatást kelt, mint egy jól átlátható, flottul működő rendszermenüt. Le kalappal a BlitzWolf előtt, hogy ennyi minden belezsúfoltak az okosórájukba. Időjárás alkalmazás, alvásmonitorozás, sport módok, amik közül négy darabot választhatunk. Futás, séta, kerékpározás és túrázás. A BlitzWolf BW-HL1 Pro képes megjeleníteni az üzeneteinket, bejövő hívásokat, SMS-eket, alkalmazásértesítéseket, tehát szinte mindent. Még az ékezetes karaktereket is ismeri, bár az emoji-kat nem képes megjeleníteni. Szerencsére van zenevezérlés is, így az óráról válthatunk az épp játszott számok közül. Azonban egy hátránya van ennek, nincs olyan funkció, hogy ne a menüben barangolva kelljen kikeresni ezt az opciót. Sokkal jobban örültem volna, ha a kezdőképernyőn egy oldalra lapozó mozdulattal előhozta volna a zenevezérlést.

Természetesen van stopper, pulzusmérés, vérnyomásmérés és véroxigénszint mérés. Míg a pulzusmérésre azt mondom, hogy aránylag pontos adatokat képes szolgáltatni, még egy Apple Watch órával összehasonítva is. Addig a vérnyomásmérés valószínűleg csak egy kalkulált adat a pulzusmérésből, de nekem ideálisan belőtte a 119/79-es értéket. Tehát ebben is lehet valami, hogy valóban működik, de én azért nem bíznék benne. A véroxigén mérés szerint meg állandóan 96-99% között váltakozik az értékem. Annyiban okos és nem átverhető az óra, ezek miatt pedig nem is kezd el mérni, ha nem érzékeli a csuklónkat. Ha levesszük a kezünkről, akkor abbahagyja a mérést.

A mobiltelefonos szoftvere FitCloudPro névre hallgat, ami elérhető Android és iOS eszközökre. Szerencsére magyar nyelvű felültetet kapunk, bár sokszor éreztem úgy, hogy ez egy Google fordítójával „magyarosított” felület. A kezdőképernyőn a főbb adatokat találjuk, a megtett lépés, alvás, pulzus, vérnyomás és véroxigén szint adatokkal. Innen egy gombnyomással elindíthatunk egy mérést, hogy minden értéket frissítsen. A „Device” felület mögött találjuk az óra beállításait. Itt megadható, hogy milyen alkalmazásoknak engedélyezzük, hogy értesítést küldjenek. Természetesen a már említett email, hívás, SMS mellett van WhatsApp, Instagram, Messenger, Snapchat, Viber, Skype, stb.. integráció is, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Ezen az oldalon állíthatunk ébresztést, amiből az órán 3 rezgési értéket választhatunk ki, én a legerősebbre állítottam, mert a legalacsonyabb valóban nagyon gyenge. Beállíthatjuk, hogy jelezzen, ha folyadékot kellene magunkhoz venni, itt állíthatjuk be a szoftverben található 21 darab számlapot. Beállítható a folyamatos pulzusmérés, itt találjuk a szoftverfrissítés menüpontját. Meg kell jegyeznem, úgy látszik a BlitzWolf karban tartja a szoftvert (legalábbis egy ideig). Hiszen már 1 hete nálam van az óra és eddig nem volt újabb szoftver, csak most jelent meg az újabb verzió.

Az „Én” menüpontban a saját adatainkat adhatjuk meg, illetve szinkronizálhatjuk a telefonunkon található egészség platformjával. Jelenleg iPhone mobiltelefont használok, így nekem az Apple Health-be integrálta magát és itt jelenítette meg az alvás, a lépés és a pulzus adatokat.

A lépésszámlálás mintha nem lenne túlságosan korrekt, olyan mintha mindig többet számolt volna, mint amennyit léptem. Az alvásmonitorozás meglepően jól működik, majdnem jól eltalálja az elalvás idejét, az ébredési időben pedig nem téved. Azonban azt, amikor éjszaka felébredtem és kikeltem az ágyból, nem érzékelte.

Az óra IP68-as védelemmel is rendelkezik, így akár fürödhetünk is benne. Ezt meg is tettem vele jó párszor. Az érintőkijelző a vízcseppeket érintésnek véli, így nem egyszer barangoltam az óra menüjébe véletlenül fürdés közben. Így, ha el szeretnénk azt kerülni, hogy az óra életre keljen, vegyük azt le fürdés előtt. De jó hír, hogy ez sem okoz gondot neki.

260mah pacitású akkumulátorát 1.5 óra alatt feltölthetjük. Folyamatos használat mellett 7 napig simán használható az eszköz, ez pedig egy igen pozitív tulajdonsága. A BlitzWolf BW-HL1 Pro okosóra nem egy csúcskategóriás eszköz. Versenytárai bőven vannak a piacon. Ha az egyik kedvencemmel kellene összehasonlítanom, azt mondanám, a Haylou LS02 jobban megéri. Azonos árszinten mozognak, de a Xiaomi éra Haylou terméke valahogy közelebb áll a szívemhez. A jelenlegi 24.99$ nem sok érte, hiszen 7500 forintért sosem maradunk le az üzeneteinkről, méri a pulzusunkat és még számos funkciót tud.

A BlitzWolf BW-HL1 Pro okosórát itt találod meg

A konkurens Haylou LS02 okosórát itt találod meg

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás