Okoskarkötőkből szinte már Dunát lehetne rekeszteni, azonban a Honor Band 5i más. Az egyik a sok okos karperec közül, amit elláttak véroxigén szint méréssel is, így a sportolni vágyok ennek a tulajdonságának rettentően fognak örülni.

Nem bonyolították túl a termék csomagolását, hiszen egy egyszerű dobozt kapunk, aminek a műanyag tálcájában pihen maga a karkötő. Szemfülesebbek kiszúrhatták, hogy a gyártó nem mellékelt töltőkábelt, hiszen az 5i modellnek erre nincs is szüksége. A szíj alatt találjuk az USB csatlakozót, így akár munka közben, a számítógépről is feltölthető az okoskarkötő.

Megjelenését tekintve nem sokban különbözik a Xiaomi Mi Band 4-től, és mégis. Amennyi a hasonlóság, annyi különbséget fedezhetnek fel a szakavatott szemek a két termék között. Méretre körülbelül megegyeznek, ám aki sokallta a Band 4 karkötő magasságát, azok nyugodtam használhatnak szűk ujjú pulóvert is, mert a Band 5i jóval laposabb lett. A 0.96 colos megjelenítő sajnos nem AMOLED, mint a Mi Band 4 és Honor Band 5 esetében, hanem csak TFT. Így furcsa is volt a kijelző fekete színei, miután megszoktam a Xiaomi kijelzőjének feketéjét. A kijelző természetesen érintésérzékeny, ami alatt egy szintén érintésre reagáló felületet kapunk, nevezzük ezt „home” gombnak. A 160 x 80 pixeles felbontás kevesebb, mint amit a Band 5 vagy a Mi Band 4 hozott, így a megjelenített karakterek közelről nézve már pixelesek. Véleményem szerint igazán beleférhetett volna ebbe a büdzsébe egy AMOLED panel.

 

A karkötő szilikon szíja nem a patentos Mi Band 4 féle, hanem egy műanyag csatot kapunk és hozzá egy bújtatót is, akárcsak a karórák esetében. A pánt szerencsére minőségibb, nem az a tapadós, ragadós fajtából való.

Az okoskarkötő használatához telepítsük fel a mobiltelefonunkra a HUAWEI egészség alkalmazását, ami megkér minket, hogy szintén tegyük fel a HUAWEI Mobile Services appot is. A Xiaomi Mi 9T Pro mobiltelefonomnál hibába ütköztem, nem volt hajlandó elindulni az egészség app, amit a Google Play áruházból töltöttem le. Egy kis utánajárás segített, és itt megtaláltam a legfrissebb verziót, ami már rendesen működött.

Az okoskarkötő párosításához, mint a Xiaomi Mi Band 4 esetében is, engedélyeznünk kell a telefonunkon a helymeghatározást, innen már könnyű dolgom volt, azonnal felismerte a karkötőt az alkalmazás. A Bluetooth hatósugara 10 méter, így ha túlságosan eltávolodunk a telefonunktól, akkor megszakadhat a két eszköz közötti kapcsolat és nem fog minket tájékoztatni az értesítéseinkről.

Az egészség alkalmazás egész részletesre sikeredett. Szerencsére a program magyarul szól hozzánk, így könnyű dolgunk lesz. A Honor Band 5i okoskarkötőn sajnos nem választhatjuk ki a magyar nyelvű menüt, így be kell érjük az angol elnevezésekkel. Az okoskarkötőbe implementálták a TrueSeen és a TrueSleep módokat, amelyek folyamatosan képesek figyelni az alvásunkat és a pulzusunkat.  Az Egészség appban több napra, akár több évre visszamenőlegesen is visszanézhetjük az edzés, pulzus, alvás adatainkat is, amit nem csak részletesen kielemezhetünk, de a mérési pontosság is dicséretes. Visszajelzést kaphatunk a pulzustartományunkról, a napi legmagasabb, legalacsonyabb pulzus értékünkről is.

Az alvási adatokat is részletesen láthatjuk. Véleményem szerint pontosabb adatokat kapunk vissza, mint a Mi Band 4 esetében. Kijelzi a mély, könnyed alvást, REM fázist és az éjszakai ébrenlétet is, ahol egy grafikonon összesíti, hogy az alvási szakaszunk ideje alatt épp milyen státuszt mért. Alatta kijelzi és értékeli azt is, hogy milyen minőségű voltak az alvási szakaszaink, ami nagyon jó hír. Bár sajnos beigazolódott, amit eddig is tudtam, hogy eléggé éber alvó vagyok és ennek megfelelően kevés a mélyalvásban töltött szakasz.

Az okoskarkötő menüjéből elérjük a zenevezérlő módot, így amikor a telefonunkról a kedvenc számunk megy, akkor a Honod Band 5i-ről is válthatunk a zeneszámok között, elindíthatjuk vagy megállíthatjuk, illetve szabályozhatjuk a hangerőt is. Természetesen kapunk ébresztőt is, így nem a telefonunk dallamára kell ébrednünk, hanem az okoskarkötő kezd el rezegni a kezünkön. Szerencsére van értesítés és híváskijelzés is, így láthatjuk a hívó fél nevét az SMS-eket, Messenger, WhatsApp, stb. üzeneteket is. A Mi Band 4 nem volt képes megjeleníteni az ékezetes karaktereket, ám a Honor Band 5i ezt is tudja.

Az 5ATM vízállóság szerencsére arra is képessé teszi, hogy fürödjünk benne. A Mi Band 4 érzékenyebb volt a fröccsenő vízre és fürdés közben elég gyakran villant fel a kijelzője. Ez megvan a Honor Band 5i esetében is, de sokkal kevesebbszer.

A Honor Band 5i 8 különböző sport módot képes monitorozni:

  • futás,
  • futópad,
  • kültéri,
  • beltéri séta,
  • kerékpározás,
  • elliptikus tréner,
  • evező pad,
  • és szabad mozgás.

 

 

Nem sok okoskarkötő rendelkezik véroxigénszint méréssel, ám a Honor Band 5i ezt is tudja. Az okoskarkötő menüjéből kiválasztható ez a mód, így egy körülbelül 15 másodperces mérési folyamat után megtudhatjuk mennyi a pulzusunk és mekkora a vörösvértestek oxigénszállító kapacitása.

 

Üzemidő

A Honor Band 5i akkumulátora 91mAh kapacitású, amit 1 ½ óra alatt fel is tölthetünk. Üzemideje átlagosan 6 nap körüli úgy, hogy bekapcsoltam a telefonos alkalmazásban a TreuSleep módot, ami figyeli az alvásminőséget, ezzel az átlagosnál több energiát fogyaszt. Szerencsére ez a 6 napos üzemidő simán vállalható, hiszen 24 órás pulzusérzékelés, pontos alvási adat és folyamatos Bluetooth kapcsolat mellett képes erre a 6 napos időintervallumra, ami nem olyan rossz. Bár a Xiaomi Mi Band 4 ennek akár a négyszeresét is tudja, de ott egy 135mAh kapacitású telepet kapunk és nem tudja a véroxigén szint mérését és az alvási adatok is pontatlanabbak. A Honor Band 5i 33.59$-ba (~10.500 forintba) kerül, ám nem sokkal drágább az AMOLEDk kijelzővel szerelt Honor Band 5 sem.

Honor Band 5i okoskarkötő

Honor Band 5 okoskarkötő

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás