Már régóta szemezek a Xiaomi EraClean ultrahangos tisztítóval. Szemüvegesek tudják, hogy a lencse és a keret közül szinte lehetetlen eltávolítani a szennyeződést otthoni körülmények között. A karkötőinket, nyakláncainkat meg pláne nem tudjuk kitisztítani, a szemek közé ragadt piszoktól. Ilyenkor jön jól egy ultrahangos tisztító, amibe beletesszük a tisztítani kívánt tárgyat és le is tudatjuk a probléma nagy részét.

 

Xiaomi EraClean ultrahangos tisztító teszt – Kicsomagolás

 

Nagyon kis esztétikus szürke színű dobozt kaptam, amit felnyitva teljesen matrjoska baba érzésem lett, hiszen a nagy dobozba egy kis dobozt rejtettek. Szerencsére nem voltak annyira viccesek a srácok és nem kellett újabb dobozokban lévő dobozokat bontogatnom. Nagyon kis pofás lett az ultrahangos tisztító. Egy igaz kis ékszerdoboznak is elmenne. Mellé természetesen egy leírás (persze kínai nyelven, amihez jól jön a Google kamerát használó fordítója) és egy adapter került. 220V-al megy, de nem EU szabványú fejet kapunk. Szerencsére jó fejek voltak a Banggoodnál és küldtek mellé egy átalakítót is az olcsóbbik fajtából. Ezzel is teljesen jól használható, de én korábban beszereztem egy kicsit minőségibb EU csatlakozós átalakítót, így ezt használtam vele.

Ovális, fehér kis szelence, egy lapos hófehér fedéllel, ami eltakarja a kíváncsi szemek elől az acélbelső tisztító kádat. A felső részen csak egy domború érintésérzékeny hullám jel jelzi, hogy innen izzíthatjuk be a tisztítási folyamatot. Ezelőtt még sosem használtam hasonló ultrahangos tisztítót, de sikerült kisilabizálnom, amin meg is lepődtem, hogy csak tiszta vízzel kell feltöltenem a kádat, a megjelölt maximális szintnél ne tovább, és már használhatom is.

 

Xiaomi EraClean ultrahangos tisztító teszt – A nagy próba

 

Nem is kellett több nekem, feltöltöttem, na nem csapvízzel… Belehelyeztem egy szemüveget, bekapcsoltam és vártam a csodát. A hangjától ne ijedjünk meg. Egyszerre sípoló és kopogó hangot ad ki magából. Viszont attól, amit láttam, még a számat is eltátottam. Nem gondoltam volna, hogy ennyi szennyeződés tud megtelepedni egy viszonylag, nem régóta használt szemüvegen. Mintha apró füst szállt volna fel, annyira finom szemekben kezdett el leperegni a szennyeződés a szemüveg rései közül. Más módon soha nem tudtam volna kitisztítani a lencse és a keret vékony járatába tapadt piszkot. De az ultrahangos tisztítónak hála, most már ez sem lehet probléma.

A 45.000Hz rezgés által képes eltávolítani a kosz és olajszennyeződést, az ujjlenyomatokat. Így szemüvegeket, órákat, karkötőket, nyakláncokat is tisztíthatunk vele. A nagy rezgésszámnak köszönhetően 50-500 mikron méretű kavitációs buborékok keletkeznek, amik bejutnak a résekbe, repedésekbe és ott fejtik ki a hatásukat. Azt nem mondom, hogy maradéktalanul sikerült kirezegtetni a legkisebb résből is az oda ragadt szennyeződést, de nem végzett rossz munkát. Ha nem egy jó pár éve használt és sosem takarított szemüveget szeretnénk tisztává varázsolni, akkor azért kell neki jó pár alkalom, mire minden nagyobb szennyeződést eltávolítunk róla. Megpróbáltam egy arany lánccal is, hát ne tudjátok meg, mennyi szennyeződés gyűlt össze a tálca alján, amit szemmel észre sem lehetett venni a láncon.

A szemüveges próba után is készítettem pár képet, hogy milyen szennyeződés maradt az acél kádban. Mizofóbiások most ugorják át a következő képeket. Jól látszik, ahogy összegyűlt az alján a leoldott piszok. A leírásban is kitérnek rá, hogy minden egyes tárgy után cseréljük ki a vizet. Nem csak a lerakódott szennyeződés miatt, de a színe is meg tud változni a kosztól és ez nem néz ki túl esztétikusan.

Egy dologról nem beszéltünk még, a kapacitásról. Az acél kád mérete 15.8 x 6.85 x 3.85 centiméter méretű. Így nem sok vastagabb keretes szemüveg fér bele teljes egészében, ennek az egy dolognak nem örültem, az enyém is kilógott belőle. De ezen kívül minden ékszerünket, fém szíjas karóránkat tisztán tarthatjuk vele. Már ezzel sokat spórolhatunk, ha hosszú távon gondolkodunk. Hiszen nem feltétlenül kell elvinni az ékszereinket, szemüvegünket, óránkat tisztítani, vinni.

Szerencsére a Xiaomi EraClean ultrahangos tisztító nem is kerül sokba. 25.99$-ba kerül, így átszámolva 7.800 forintot kérnek érte

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt
Megosztás

Hozzászólás