A BlitzWolf mindig élen járt az új Quick Charge töltési technológiák használatában. A legújabb BW-S12 töltőjük azon kívül, hogy számos védelemmel látták el, a legújabb QC4.0+ gyorstöltést is támogatja, amivel már 27W-tal pumpálhatjuk az energiát a mobiltelefonunknak!

Felgyorsult világunkban mindent gyorsabban szeretnénk elvégezni, nincs ez másként a mobitlelefonunk töltésével sem. Senki nem szereti azt, ha épp siet valahová és csak 30 perce van elkészülni, addig a telefonjába se tudjon értékelhető plusz akkumulátor százalékokat beletenni. Szerencsére már vége van annak a korszaknak, amikor egy 3.000mAh kapacitású akkumulátorhoz 3 óra kellett, hogy feltöltsük azt.

 

BlitzWolf BW-S12 – Kicsomagolás

 

A jól megszokott zöld-fehér dobozt kapjuk, ami kicsit megsínylette a Kína-Magyarország és a postai dolgozók szeretetteljes közreműködését. Így a doboz kicsit leharcolt állapotban érkezett meg hozzám. No problem, hiszen a beltartalom nem szenvedte meg az utazás fáradalmait. Nem is kapunk sok extrák, csak egy rövid leírást és magát a töltőt, ami a BlitzWolf megszokott, fekete színű, téglalap formáját kapta meg.

A meglepetés nem itt kezdődik, hanem a csatlakozóvégen, na meg a töltő oldalán található műszaki adatokat átolvasva. Csak szemléletesképpen álljon itt pár információ azoknak, akik már régóta áhítattal várták ezt a gyorstöltőt, hogy egy gyors zuhany ideje alatt is értékes százalékokkal pakolhassák meg a telefonjuk akkumulátorát.

QC 4+ : DC 3.3-5.9V/3A, DC 3.3-11V/3A

PD: DC 5V/3A, 9V/3A, 12V/2.25A, 15V/1.8A és akár 20V/1.35A is!

 

Jó hangzik ugye? A töltőn már nem egy megszokott USB csatlakozót kapunk, hanem itt már egy USB Type-C port fogad. Emiatt kénytelen voltam beszerezni egy ilyen csatlakozóval rendelkező kábelt, mert amit adtak a Xiaomi Mi 9T Pro mobilomhoz, azt is „csak normál” USB csatlakozóval szerelték fel. Jó is, hogy megemlítettem a Mi 9T Pro modellt, hiszen emiatt esett a választásom a BlitzWolf termékére is. Ugyanis a Mi 9T Pro mellé egy QC3.0, 18W-ra képes gyorstöltőt mellékelnek, de a készülék támogatja a QC4.0 töltést is, maximálisan 27W teljesítménnyel. Így nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen időbeni, töltési eredményeket kapok majd.

 

Snapdragon 855-ös Xiaomi Mi 9T Pro csúcsmobilt vennél olcsón? A kedvezmény kóddal 104.000 forintba kerül

Az áfa és vámmentes szállításhoz válaszd az EU Priority Line opciót

Kedvezmény kód: BG9TP64U7

 

Visszatérve a kábelre, hiszen valószínűleg erre is szükséged lesz. Egy BlitzWolf BW-TC1 típusú 0.9 méter hosszú, Type-C kábelt választottam. Hiszen ez kompatibilis a gyártó QC4.0 képes adapterével és támogatja a 3A átvitelt is, amivel így kihasználható a 9V 3A is, amivel 27W-ra lesz képes. Viszont most szerencsétek van, mert a BlitzWolf töltője mellé most egy ajándék Bakeey 5A Type-C kábelt kapunk ajándékba.

 

BlitzWolf BW-S12 – A nagy próba

 

Az USB portos áramerősség mérőm sajnos nem Type-C portos, így azt nem tudtam volna használni, többek között azért sem mert még nem QC4.0 kompatibilis. Így jöhetett pár töltési teszt, a gyári 18W-os adapterrel és a BlitzWolf 27W-ra képes töltőjével is. Mivel nem úgy kell az egészet elképzelni, hogy amint rácsatlakoztatjuk a kábelt a telefonra, és amíg az rajta van, addig csakis kizárólag 27W fog átmenni az akksiba. Hiszen az elektronika közben szabályozza a feszültséget, a töltés végeztével pedig minden esetben visszább veszi a teljesítményt.

Minden esetben 20%-ra merített akkumulátornál tettem fel töltőre a Mi 9T Pro-t. A 18W-os töltővel 80 perc körüli idő jött ki, a BlitzWolf 27W-os töltőjével pedig 70 perc körüli időt mértem, mire az akkumulátor elérte a 100%-ot. Mintha egy kicsivel jobban melegedett volna a telefon a 27W teljesítményű töltés mellett, mint a 18W-os QC3.0-val. Az adapter hőmérséklete nem volt magasabb, mint a QC3.0 társáé, de töltés közben, közelről felfedezhető volt egy halk, sípoló hang.

 

BlitzWolf BW-S12 – Vélemény

 

A QC4.0 töltés jó dolog, hiszen így még gyorsabban feltölthetjük a mobiltelefonunk akkumulátorát. Fel is készülhetünk erre az új gyorstöltés technológiára, hiszen nem baj, ha új mobiltelefonunk mellett rendelkezünk egy ilyen töltővel. Ha a teljes töltést nézzük, 10 perc előnyünk származik belőle, ha 100%-ra töltenénk az akkumulátort. Természetesen támogatja a QC4+/QC4.0/QC3.0/QC2.0+PD szabványt is, így régebbi mobiltelefonunkat is feltölthetjük vele. Ellátták túlhevülés elleni, túláram, túlfeszültség elleni védelemmel is, így nem csak a töltőadaptert, hanem a mobiltelefonunkat is biztonságban tudhatjuk.

 

A jelenlegi 15.99$-os (4.900 forintos) áron beszerezhető töltő mellé még egy Bakeey USB Type-C kábelt is ajándékba kapunk, így még arra sem kell költenünk

A BlitzWolf BW-TC17 kábelt itt találod meg  

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás