Párásítóra sokszor szükségünk lehet. Otthon, a gyerekszobában, munkahelyen, szinte bárhol, ahol túl száraznak érezzük a levegőt. A BlitzWolf BW-FUN2 azért tetszett meg annyira, mert akár a munkahelyünkre is bevihetjük, hiszen kis mérettel rendelkezik, a működéséhez pedig csak egy USB portra van szüksége.

 

BlitzWolf BW-FUN2 mini párásító teszt – Kicsomagolás

 

Amolyan, jól megszokottan BlitzWolf-os csomagolást kaptunk, a jól ismert zöld-fehér felállásban. A doboz mélyén a párásító, leírás és tartalék vízszívó szárral, magában a párásító belsejében pedig a microUSB kábelt rejtették el.

Annyira egyszerű formát kapott, hogy ennél könnyebb dolga valószínűleg egy designernek sem volt. Tejüveg szerű henger alakú forma, a test nyakán, a kupak részen található microUSB port, legfelül pedig az érintésérzékeny felület és a szórófej egy kis gyártói felirat társaságában.

A henger alakú tartály 400ml kapacitással rendelkezik, nem látták el semmilyen jelzéssel a belső peremet, így ne töltsük csurig vízzel. Én nem is nagyon ajánlom a sima csapvizet, nehogy a vízkő tönkre tegye a belső részt. Inkább használjunk forralt, tisztított vagy palackozott vizet. Töltsük meg vízzel és mehet a próba! Mellőzzük az illóolajok használatát is, ez nem az a típus, amivel kellemes illatot fogunk varázsolni a hálószobába.

 

BlitzWolf BW-FUN2 mini párásító teszt – A nagy próba

 

Ha feltöltöttük némi vízzel, várjunk még egy kicsit, míg a szivacsos fehér vízszívó szár megszívja magát. Ehhez az első használatkor nem kell túlságosan sokat várni, körülbelül 1 perc az egész. Az érintésérzékeny felületet megérintve bekapcsolhatjuk a párásítást, amivel együtt fel is villan a hófehér világítás. Ezt az érintésérzékeny felület újbóli érintésével kikapcsolhatjuk, újbóli érintésre pedig a párásítás is abbamarad.

Lehetőség van azonban arra is, hogy szabályozzuk a világítását. Ehhez csak tartsuk a kezünket a párásító tetején, ezzel csökkenthetjük, illetve világosabbra vehetjük a fényerőt.

A fogyasztás nevetségesen alacsony. Az USB tesztelőmet használva 5V/0.55A volt a maximális áramfelvétel működés közben, bekapcsolt világítással. Kíváncsi voltam, hogy a 8nm alapterületű kisszobában hogyan működik. Ehhez a Xiaomi E-ink kijelzős hőmérséklet és páratartalom mérője volt a segítségemre. A párásítót a szoba egyik végébe, a mérőt a másik végében helyeztem el. A páratartalom mérő 52%-ot mutatott, majd 1 órával később ez az érték 55%-ra emelkedett, ami valljuk be, nem sok. De legalább azt sem mondhatjuk, hogy nincs haszna. A gyártói leírás szerint a 400ml kapacitású tartályt megtöltve, 10 órán keresztül használhatjuk. Tehát egy 1 óra alatt 40ml vízpárát képes a levegőbe juttatni.

 

BlitzWolf BW-FUN2 mini párásító teszt – Vélemény

 

Funkcióját tekintve valóban csak egy kis helyiség párásítására elegendő ez a teljesítmény. A hangulatvilágítás tetszett, bár a Xiaomi SOTHING 319 képes a színeit is változtatni és ez a mini párásító is hasonló mértékű párásításra volt képes.

A BlitzWolf BW-FUN2 nem rossz, főleg ha az árát nézzük, hiszen csak 14.99$-ba  (4.600 forintba) kerül

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás