Még soha nem rendeltem külföldről fotós állványt. De a BlitzWolf-ot meglátva remegő kézzel kattintottam a „Buy Now” gombra, hogy minél hamarabb a magaménak tudhassam az új fotós kiegészítőmet.

Ígéretünkhöz híven beszereztünk több fotós kiegészítőt is, aminek a legelső darabja a BlitzWolf BW-BS0 Pro fotós állvány, amit nem csak fényképezőgépünkkel, hanem az okostelefonunkkal is használhatunk a mellékelt tartókonzollal és a Bluetooth kioldóval.

Biztos sokan gondolkodtak rajta, hogy milyen módon lehet a legjobb, bemozdulás mentes nappali és éjszakai fotókat elkészíteni. Egy fotós legjobb barátja a kedvenc masináján kívül az állványa, amiről egy nagyobb objektívvel is stabil pozícióból tud fotózni. A BlitzWolf BW-BS0 Pro azoknak ajánlott, akik pénztárca barát áron szeretnének egy könnyen használható állványt találni magunknak. A gyártó többfunkciós kialakításának köszönhetően nem csak fényképezőgépet, lámpát, hanem a mellékelt mobiltelefonos tartóval még az okostelefonunkat is felszerelhetjük rá. Ezáltal stabil videófelvételeket, hosszú záridővel készített fotókat készíthetünk vagy lassú mozgásokkal operálhatunk egy-egy felvétel során.

 

BlitzWolf BW-BS0 Pro fotós állvány teszt – Kicsomagolás

 

A jól megszokott zöld-fehér dobozban érkezett meg a BW-BS0 Pro. Egy nagy buborékfóliába csomagolva találjuk a hosszú pánttal vállra is felhelyezhető, BlitzWolf logóval ellátott zsákot. Még soha nem láttam a gyártó részéről hasonlót, így ez kellemes csalódás volt. A kiegészítővel mindig biztonságban tudhatjuk, ha nem használjuk és ennek segítségével könnyedén magunkkal is vihetjük, bárhol is szeretnénk fotózni.

A fekete vállpántos zsák felső részén egy kis kihajtható zsebet találunk. Ide rejtették el a Bluetooth vezérlőt, amit a mobiltelefonunkkal tudunk majd használni. Illetve itt kapott helyet a rugós oldalsó karokkal és ¼-es menettel ellátott mobiltelefon tartó konzol.

Az állvány teljes egészében alumíniumból és műanyagból készült. A 3 kilogrammos maximális terhelés érdekében a lábakat alumíniumból készítették el. Műanyagot csak a felső részen és a talpaknál találunk. Egy Manfrotto Compact Advanced állvánnyal rendelkezem. Ez a típus nagyon masszív, az 1.4 kilogrammos súlyán érezhető a stabilitása, maximálisan 167 centiméteres magasságra állítható. Emellé volt szükségem egy másik állvány beszerzésére is, hiszen kültérre nem szívesen vinném magammal a Manfrotto-t, de néha lámpákat is kell használnom. Így egy másik, olcsó HAMA állványom mellett szükségem volt egy köztes megoldásra is, ha több LED lámpát szeretnék használni.

A BlitzWolf BW-BS0 Pro külsejét nézve, semmi okunk sem lehet panaszra. Fekete alumínium lábazat, szintén fekete műanyagokkal vegyítve. Nem felejtették le róla a gyártó nevét és a pontos típust sem feltüntetni, hátha fotózás közben mások is meglátják és tetszésüket kifejezve magunk is vásárolnak egyet.

Összecsukott állapotban 52 centiméteres magassággal rendelkezik, de amint kihajtjuk a három tagból álló lábat, ez máris 119 centiméterre nő, a középső nyak rész kinyitása után pedig megkapjuk a maximális 150.5 centiméteres magasságot. Súlyra nem vetekszik a Manfrotto-val, 0.94 kilogrammot nyom. A külsőt nézve egyből felfedezhetjük, hogy a talp rész nem fix, hanem a különböző terepviszonyokon, a stabilabb tartás érdekében, ezek egy kis gömbnyakon képesek mozogni. A talprész természetesen bordázott, gumiborítást kapott. A lábakon található gyorsreteszekkel rögzíthetjük a szükséges magasságot, a klipszek stabilan tartják a lábakat. A három lábszárat rögzíthetjük a középen elhelyezkedő, csavarható fejjel nyitható zár résszel, ezáltal fixálhatjuk a lábak távolságát, még véletlenül sem fognak összecsukódni.

Felfelé haladva láthatjuk a középszár zárját. Különös módon a BlitzWolf-nál úgy gondolták, hogy ne csak egyszerűen kézzel emeljük ki ezt a részt, ha szükségünk lenne még pár (31.5) centiméterre, hanem ehhez egy oldalt található kart is találhatunk. Ennek a segítségével felkurblizhatjuk a nekünk megfelelő magasságra. Szerencsére a kar ki és becsukható, így a hordtáskában sem fogunk beleakadni és a tekerő funkcióját is ellátja. Véleményem szerint ez a megoldás teljesen felesleges volt, én ezt gyenge pontnak jegyezném fel, mintsem pozitívumnak. Hiszen minél egyszerűbb valami, annál kevesebb hibalehetőség lehet benne.

Feljebb tekintve már meg is találjuk a horizontális forgatáshoz szükséges menetes zárat. Egy szinttel feljebb a markolattal ellátott dőlés szög beállító kart, majd legfelül az ¼-es menettel ellátott kivehető gyorscseretalpat. Az összeszerelés rendben van, ám a menetes rögzítő fülek és a középszár magasságállításához való, kurblizós kar, nem tűnik túl minőségi műanyagnak. A külsőt nézve ezt tudnám egyedül felhozni hiányosságként.

A mellékelt mobiltelefonos tartó rugós mechanizmussal szerelt. Így akár állítva, akár fektetve is használhatjuk a telefonunkat az állványban, ha a fejrészt 90 fokkal felfordítjuk. A Bluetooth kioldót csak a mobiltelefonokkal használhatjuk. Ehhez csak össze kell párosítani azt a telefonunkkal és már használhatjuk is.

 

BlitzWolf BW-BS0 Pro fotós állvány teszt – A nagy próba

 

A mellékelt táskának köszönhetően felcsaphatjuk a hátunkra a szettet, kezünkbe foghatjuk a kamerát és indulhatunk is fotózni. A szett összeállítása nem sok időt vesz igénybe. A középszár alatti részen nem találunk kampós véget, mint sok állványon (bár ez a Manfrotto állványomon sincs), hogy akár a fotós táskánkat használjuk plusz súlyként. De a talpak közötti kereszttartóknak köszönhetően rátehetünk akár kampós súlyokat is. Nagyon azért ne terheljük meg, mert a lábakkal ellentétben ezek a kereszttartók nem alumíniumból, hanem műanyagból készültek.

A gyári adatok szerint maximálisan 3 kilogrammig terhelhetjük a BlitzWolf BW-BS0 Pro-t. Akkora szettel nem rendelkezem, hogy kimaxoljam ezt a súlyhatárt, de a Panasonic G80, a 12-60 objektívvel semmi gondot nem okozott neki. A „kis” MILC gépemet boldogan viselte a fején, a tényleg pici Sony NEX-3 pedig szinte eltűnt rajta. Még egy kisebb DSLR is simán belefér ebbe a súlyhatárba, így az állvány kezdőknek teljesen ideális lehet. Szerencsére azt is jól viselte, amikor próbaképpen párszor rátámaszkodtam. Az alumínium lábak és klipszek bírják a strapát, de azért látható volt, hogy nagy terheléstől kifelé kezdenek csúszni a talpak, de deformációt nem tapasztaltam a szerkezetben, többszöri próba után sem.

Ha felszereltük a fényképezőgépünket, akkor szerencsére arra is lehetőségünk van, hogy 90 fokkal lefelé állítsuk a dőlésszöget, így az apróbb tárgyakat felülről is lefotózhatjuk. Arra számítottam, hogy mivel a középszár kapott egy kis kart a függőleges mozgatáshoz, ezt majd videózáshoz is tudom használni, hogy azon a 30 centiméteren finoman lehessen fel vagy le mozgatni a gépet. Azonban várható volt, hogy a bordázott száron való mozgatás nem lesz teljesen sima, így kissé megrezegteti a kamerát, ami egyáltalán nem tesz jót egy videófelvételnél.

A Bluetooth kioldót BW-B20 Pro néven találjuk meg, a kékfogon csatlakoztatható eszközök között. A távirányító egy CR2032 típusú elemmel működik és szerencsére oldalt egy kis elhúzható kapcsolót is találunk rajta, így kizárhatjuk a véletlen működést és spórolhatunk az elemmel is. A hatótáv, a technológiának köszönhetően maximálisan 10 méter lehet, csak egy gombnyomás és el is készíthetjük a képeinket az állványra szerelt mobiltelefonnal.

Ha bátrak vagyunk és teljesen kihúzott szárakkal, de az állványt összecsukva, csak a lábak végénél tartva, a téma fölé emelve próbálnánk meg különféle hatásokat elérni, ezt is megtehetjük. De azért figyeljünk oda, hiszen a súly miatt ez nem minden esetben működhet. A Panasonic gépemmel (objektívvel kb. 700 gramm), a szár középső fogásával éreztem még stabilnak az állványt vízszintesen kitartva, a hátsó lábaknál már nem volt meg ez a stabilitás. Bár nem hiszem, hogy sokan használnák így vízszintesen belógatva az állványukat. A középszár rész nem kivehető, így nem használhatjuk az állványt monopodként, de ezt sok hasonló tripod állvány sem tudja, hacsak nem kifejezetten ilyen modellre fájna a fogunk.

 

BlitzWolf BW-BS0 Pro fotós állvány teszt – Vélemény

 

A gyorscseretalpnak köszönhetően felrakhatunk rá mikrofont és lámpákat is. Bár lámpáknál lehet, hogy kevés lesz ez a maximális 150.5 centiméteres magasság. Véleményem szerint minden másra megfelelő a kis BW-BS0 Pro. Az összeszerelés jó (a műanyag kart leszámítva) és stabilabb is, mint az olcsó HAMA állványom. A hordtáska pozitívum, így nem csak könnyebb magunkkal vinni, de a portól, karcoktól is védve van. A telefonos tartó ugyancsak jó hír, hát még a Bluetooth kioldó, amivel nem kell időzítőt használnunk. Csak beállunk egy csoportképre és már el is süthetjük.

Az állványra szereztünk kedvezményt is, amivel így olcsóbban vásárolhatjuk meg. Így 39.99$ helyett csak 29.99$-ba kerül (9.200 forint), amit az EU Priority Line szállítást választva áfa és vámmentesen rendelhetünk meg.

BlitzWolf BW-BS0 Pro fotós állvány

Kedvezmény kód: BGSDC

 

Ha pedig bármilyen más kupon kódra lenne szükséged, írj nekünk Facebook-on

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás