Mostanában elég sok fülhallgató megfordult a kezeim között. Elért az a vágy, hogy minél többet tudjak meg egyes gyártók termékeiről. Korábban járt nálunk a kistestvér BW-ES1 is és sorra górcső alá vettem a Xiaomi vezetékes és vezeték nélküli fülhallgatóiból is jó pár darabot, hogy kiváló összehasonlítási alapot nyújtson a BlitzWolf BW-ES2 fülhallgatójával szemben. Valószínűleg te is egy jó ár/érték alappal rendelkező modellt keresel, én is így voltam ezzel, meg is rendeltem a mobiltelefonos és az utóbbi időben az otthoni kiegészítőiről is híres BlitzWolf Dual Dynamic Driver (DDD) vezetékes fülhallgatóját.

BlitzWolf® BW-ES2 fülhallgató

A jól hangzó Dual Dynamic Driver nem csak papíron hangzik jól, hanem abban a Xiaomi Mi IV Hybrid fülhallgatóban is hallható különbséget nyújt a társaival szemben. A Dual Dynamic Driver fülhallgatóban nem csupán két dinamikus meghajtó található, hanem frekvenciaosztásos technológiát is használ. Ezáltal nagyobb hangrészletesség jellemzi az ilyen felépítésű fülhallgatókat. Jobban megjelenhetnek a magas és mély hangok. Alacsony frekvencián a kettős dinamikus meghajtók jobbak, mint a kiegyensúlyozott armatúrás társaik. Az armatúrás meghajtóban nem maga a mágnes mozog, hanem a mágnes tekercsbe helyezett kis fém tű. Általában élethűbb, tisztább hangot képes kiadni.

Az egy armatúrás megoldás nem lenne elég erős egy fülhallgató használatához, így vagy többet helyeznek el egy fülhallgatón belül vagy kombinálják azt, lásd hibrid megoldás. A drágább fülhallgatóknál, kis mérete miatt több armatúrát helyeznek el egy driveren belül a megfelelő hangzás eléréséhez. A dinamikus meghajtó egyszerűbb és olcsóbb megoldás, amely erős mélyeket képes kiadni. Ennél a megoldásnál a tekercs mozog és rezegteti meg a membránt. Hybrid megoldás: az armatúrás és a dinamikus házasítása, így megfelelő hangzáskép alakul ki a mély és magas hangok terén egyaránt.

 

BlitzWolf BW-ES2 fülhallgató – Kicsomagolás

 

BlitzWolf BW-ES2 (1 of 9)

Már a kistestvér BW-ES1 csomagolása is tetszett, az ES2 99%-ban hozza a korábban megismert kötelezőket. A fekete kőkemény doboz fedele alatt a részletes specifikációkat tartalmazó füzetet kapjuk. Alatta az előd ovális tokjával szemben itt egy kicsit szögletes modellt kapunk. Jó hír, hogy így tároló dobozt sem kell beszereznünk, hiszen vígan villoghatunk a BlitzWolf logóval ellátott cipzáras dobozunkkal, amiben meg kell jegyeznem, hogy nagyon jól belezsúfoltak rengeteg mindent. Egy tépőzáras gyűrű erősen tartja a fülhallgató kábelét. Egy kis hálós reteszben pedig, mint a bőröndökben, hogy ki ne essen még véletlenül sem az apósnak ajándékba szánt pálinka, lapul még két pár gumiharang és egy kábel csíptető.

A 3.5 milliméteres csatlakozóvég aranyozott borítást kapott, a házán természetesen megtalálható a gyártó neve. A kábelhez egy apró gumi nyak vezet, hogy csökkentse a kábeltörés lehetőségét. Nem kapunk harisnyázott vezetéket, az 1.2 méter hosszúságú kábelt műanyag borítás védi. A jobb oldali vezetéken találjuk meg a kezelőszerveket. A három gomb határozottan kattan, lehetnének lágyabbak, de szerencsére nem erősíti fel a vezeték a vezérlés általi kattintások hangját, ami jó hír. A gombokkal szabályozhatjuk a hangerőt, elindíthatjuk és megállíthatjuk az aktuális zeneszámot és léptethetjük előre és hátra is. A kezelőszerv hátulján egy apró mikrofon kapott helyet, amivel lebonyolíthatjuk a hívásokat. A minősége megfelelő, pozícióját nézve az áll alatt körülbelül 8 centiméterrel helyezkedik el. A vonal másik lévén jól hallottak minket még a belvárosi forgatagban is. A hívásokat pedig a fülhallgatóról is fogadhatjuk a gomboknak köszönhetően.

BlitzWolf BW-ES2 (1 of 1)

A driver házak műanyag borítást kaptak, jól látható a jobb és baloldal jelzése is. A gumiharang felöli driver részek egy alig átlátszó, füstszürke borítást kaptak. Nappali fényben sejtelmesen derengenek fel a meghajtók. Kaphatott volna egy árnyalatnyival átlátszóbb borítást is, így menőbbnek tűnt volna a fülhallgató, hogy láthatjuk a belsejét is. Piros pont a kialakításért! A 45 fokban fordított hangvető csőideális pozícióban van, amit segít a fülhallgató kialakítása is. A házon egy apró gumírozott, domború rész található, aminek köszönhetően lágyan fekszik a fülbe. Tényleg nagyon kényelmes a viselése.

BlitzWolf BW-ES2 (6 of 9)

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

 

 

BlitzWolf BW-ES2 fülhallgató – A nagy próba

 

BlitzWolf BW-ES2 (9 of 9)

A vezetékes fülhallgatót a korábban tesztelt, házon belüli versenyzővel a BW-FYE3 és a Xiaomi Mi IV Hybrid fülhallgatójával vetettem össze. Jöhettek a lágyabb és keményebb muzsikák. Folyamatosan, egyre-másra váltogatva a füleseket. A BlitzWolf vezeték nélküli fülhallgatójának remek hangja van a kategóriában, szinte ugyanazt tudja hozni a vezetékes ES2 is. A magasak, a mélyek szinte ugyanott vannak. A Xiaomi Hybrid fülhallgatójához képest talán nincs akkora tér, a dallamok nem annyira széttagolva szólalnak meg, de nem lehet rá panaszunk. Kapunk mélyeket is, épp eleget ahhoz, hogy senkinek se legyen hiánya, de szerencsére nem olyan sokat, mint a korábbi ES1 fülhallgatónál. A karakterisztika sokkal jobb lett, mint az elődnél volt. Azt is mondhatnánk rá, hogy „V” karakterisztikája van a fülesnek, de mégsem annyira dinamikus, mint a Xiaomi Mi IV Hybrid, bár árban nem is az a kategória.

BlitzWolf BW-ES2 (7 of 9)

Hosszú távon is kényelmes a viselése, a mellékelt fekete tokért pirospont illeti a gyártót. Egy olcsóbb fejhallgatónak saját használatra vagy esetleg ajándéknak, ideális választás a BlitzWolf BW-ES2! Választható fekete és stílusos piros-fekete színben is. Egyetlen hátrányként a kábelt lehetne említeni, ami nem harisnyázott, de ezért az árért teljesen megbocsájtható neki, hiszen mindkét verzió 17.89$-ba kerül. Azaz az alacsony ára miatt, ami jelen esetben 5.200 forint, nem kell rá plusz áfa vagy vám költséget fizetnünk utána. Szinte pontosan ugyanazt hozza, mint a vezeték nélküli BW-FEY3, így már csak az a kérdés, hogy vezetékes vagy Bluetooth-os fülhallgatót szeretnénk magunknak választani.

BlitzWolf BW-ES2 (3 of 9)

A BlitzWolf BW-ES2 fülhallgatót itt találod meg

A vezeték nélküli BlitzWolf BW-FYE3 fülhallgatót pedig itt találod

Megosztás

Hozzászólás