A Banggood.com webáruház oldalán bukkant fel a legújabb Xiaomi drón, ahol már le is adhatjuk rá az előrendelést.

Csak nemrég jelent meg a FIMI drón család A3 névvel ellátott drónja, amit FullHD felbontású kamerával látták el, és sokan már egy megfelelő tudással rendelkező DJI Spark ellenfelet láttak benne. A FIMI A3 drónról mi is írtunk, sőt rendeltünk is magunknak egyet belőle, hogy ki tudjuk próbálni valóban igazak-e az állítások.

Xiaomi FIMI A3

b21f63d7-8e3a-4447-bd83-130c1d2efe70.jpg

A Xiaomi drónokat gyártó FIMI nem sokat ült a babérjain és máris továbblépett a 4K felé, így nem csak felbontásban, de megjelenésben is meglehetősen hasonlít a DJI ikonikussá vált drónjára. A Xiaomi FIMI X8 SE egyértelmű előnye, az alacsony ára, amiért egy komplett szettet kapunk, amiben megtalálható a kontroller is, amivel így maximálisan 5000 méteres távolságból vezérelhetjük a drónt.

fimi-x8-se.jpg

fimi-x8-se_8.jpg

A FIMI X8 SE mérete 20.4 x 10.6 x 7.26 centiméter, a mérlegen 790 grammot nyom. A kisebb méret, könnyebb hordozhatóság elérése érdekében ugyanazt a megoldást alkalmazták, mint a DJI, a Mavic Pro drónjánál. Azaz a rotorokat tartó karokat itt is visszahajthatjuk a gép mellé. A GPS+GLONASS műholdakat kezelő drón 4k felbontásban képes videórögzítésre, azaz 3840 x 2160 pixeles videót maximum 30 képkocka számmal tudunk felvenni. De elérhető egy 720p felbontású 200fps szuperlassított felvételi mód is. Ehhez a 78.8 fokos látószöggel rendelkező f/2.2 rekeszértékű 12 megapixeles Sony IMX378optika segíti. A maximális bitrát 100mpbs lehet, ehhez a sebességhez pedig kell a gyors memóriakártya. Emiatt a FIMI az U3-as kártyákat ajánlja a drónhoz. Három tengelyű gimballal rendelkezik, így sima, remegésmentes felvételeket készíthetünk vele.

fimi-x8-se_2.jpg

fimi-x8-se_4.jpg

A 4450mAh kapacitású akkumulátorral a gyártói adatok szerint 33 percet képes a levegőben tölteni az új FIMI drón, amellyel természetesen elérhető a headless, követés mód is. A FIMI X8 SE már előrendelhető mindkét nagyobb webáruháznál. A Bangood és Geekbuying 499$-ért listázza jelenleg a terméket.Jelenleg még nem kapható a drón, az első készletekre még várni kell. Előreláthatólag csak jövő év februárban várható a szállítás, hiszen a drón egyelőre még nem került forgalomba. Mi mindenesetre nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz az új Xiaomi-FIMI házasságból született drón.

Kaptunk egy kis ízelítőt is a FIMI-től egy rövid videó formájában

A FullHD felbontással rendelkező FIMI A3 drón a kijelzőbe épített kontrollerrel 276$-ért vásárolható meg

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről!

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Megosztás

Hozzászólás