A Xiaomi nem csak kiegészítőket és érintőkijelzős mobiltelefonokat készít, így megjelent a nemrég beharangozott Xiaomi QIN AI is, ami a gyártó első nyomógombos mobiltelefonja.

A Xiaomi QIN AI két változatban kapható, a Qin 1 és a Qin 1s. A két mobiltelefon között a különbség, hogy a Qin 1 a 2G hálózatokat kezeli, a Qin 1s pedig a 4G hálózatokkal is elboldogul. Viszont, mivel nem célzottan az európai piacra készült, ezért kimaradt belőle a B20 támogatás.

A két Xiaomi Qin közös tulajdonsága, hogy 2,8 hüvelykes, 240 × 320 pixeles kijelzővel rendelkeznek. Ugyancsak közös a Bluetooth, a WiFi, a dupla microSIM, és az 1480 milliamperes akkumulátor, ami kevésnek tűnhet, de a gyártói adatok szerint 15 nap készenlétre elegendő.

A két mobiltelefon közül a Qin 1s az erősebb, ami 256MB memóriát, 512MB tárhelyet és kétmagos SC9820E processzort kapott. Ez a manapság nevetségesnek tűnő hardver egyáltalán nem hátrány. A nagyobb erő a Qin 1s privilégiumaként felfogható extrában keresendő, mint a Xiaomi hangasszisztense.

A telefonok mérete 13.20 x 5.38 x 0.85 centiméter és 150 grammosak. Sztereó hangszórókkal rendelkeznek, nincs rajtuk fülhallgató csatlakozó, ellenben már az új USB Type-C port található meg rajtuk. A telefonok angol és kínai menüvel rendelkeznek. A Qin 1 mobiltelefon 59,99$-ba, a Qin 1s pedig 79,99$-ba kerül. A European Direct Mail szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg.

Xiaomi Qin 1

Xiaomi Qin 1s

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről

Megosztás

Hozzászólás